20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bu Kez Saha Değil Protokol Tribünü Karıştı



Balıkesirspor- Samsunspor maçında protokol tribünü karıştı. Gol sonrası Belediye Başkanı İsmail Ok ile Balıkesir'in yeni Emniyet Müdürü Feridun Boz arasında tartışma yaşanırken, bu tartışma bir anda arbedeye dönüştü. Vali Ahmet Turhan ve maçı izleyen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da olayları yatıştırmaya çalıştı.

Bu arada gol sonrası protokolde yaşanan arbede taratarların da tepkisini çekti. Balıkesirsporlu taraftarlar olayların Balıkesirspor ve Samsunspor yöneticileri arasında yaşandığını düşünüp, "Samsun dışarı" diye tezahürat yaptı.

Balıkesirspor’un 56'ncı dakikada Lalawele ile kazandığı golden sonra Balıkesir’in MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok, gol sevinciyle ayağa fırlarken, yeni Emniyet Müdürü Feridun Boz’un Ok’u, "Otur yerine" diyerek sert bir dille uyardığı öğrenildi.

Ok’un bu uyarıya aynı sertlikle karşılık vermesi üzerine tarafların birbirlerinin üzerine yürüdüğü, yumruklaşma aşamasına gelen olayın Vali Ahmet Turhan, maçı izlemeye gelen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Balıkesirsporlu yöneticiler tarafından güçlükle önlendiği bildirildi. Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, Emniyet Müdürü Feridun Boz'u sert sözlerle eleştirdi.

Başkan Ok, "Emniyet Müdürü (Feridun Boz) arkamda 'Balıkesirsporlu futbolcular herşeye itiraz ediyor' diye homurdanıyordu. Balıkesir Emniyet Müdürü devletin emniyet müdürüdür. Bunu tüm Türkiye duysun. Emniyet müdürlerinin niye sürüldüğü, yargıya niye bu kadar baskı yapıldığı işte bugün ortaya çıkıyor. Balıkesirspor'un bugün emeği çalınırken, Emniyet Müdürü de bizim futbolcuları 'herşeye itiraz ediyorlar' diye eleştiriyor. Bunu kulaklarımla duydum. Paralel devlet kendini Atatürk Stadı'nda göstermiştir. 286 biletli Samsunspor taraftarı vardı. Samsun Emniyet Müdürünün bir telefonu ile tribünler polis tarafından biletsiz seyircilere açıldı. Balıkesir halkı Balıkesirspor'una sahip çıkacaktır. Balıkesirspor, üzerinden birilerinin siyaset yapmasına izin vermeyecektir. Emniyet Müdürü devletin emniyet müdürü olmadığını göstermiştir. Böyle bir emniyet müdürü benim yanımda emniyet müdürü değildir" dedi.

Başkan Ok, bir basın mensubunun "Emniyet müdürü golden sonra size 'dön önüne' dedi mi ?" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi:

"Bakın benim için en ağır söz şudur. Emniyet Müdürü Balıkesirsporlu futbolcunun haksız yere kırmızı kartla atılmasını eleştireceğine karara itiraz eden futbolcularımızı eleştiriyor. Burada bana ne dediği önemli değil. Balıkesirspor Balıkesir'i temsil ediyor. Bende Balıkesir'i temsil ediyorum, Balıkesir'in belediye başkanıyım. AKP tam dikta rejimine gidiyor. Bu gidiş onların sonunun başlangıcıdır."

Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk de tribünlerin emniyet kanalı ile biletsiz Samsunspor taraftarına açıldığını söyledi.

Aktürk, "Bizim taraftarımız geçen hafta burada her türlü eziyeti çekerken yönetime bağırıyorlardı. Ama biz efendiyiz, susuyoruz. Bizim sinirlerimizi kaldırmasınlar. Kapılar emniyet kanal ile açıldı ve biletsiz olarak tribünlere girdiler" dedi.

AZ DAHA BENİ AŞAĞI ATIYORLARDI

Samsunspor Başkanı Emin Kar protokol tribünündeki olayların hoş olmadığını belirtirek, "Ben böyle bir şey görmedim. Ondan sonra olaylar olmasın deniyor. Olay kendi aralarındaki husumetten kaynaklandı. Bana yönelik değildi ama beni de az daha tribünden aşağı atıyorlardı. Böyle bir şey olabilir mi? Misafir takımın başkanına böyle davranılır mı? Ayıp, yazık günah. Şunu da söyleyeyim hiç misafirseverlik görmedim" dedi. Kar, bir dönem Balıkesir emniyet müdürlüğüde yapan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın kendi konuğu olarak maça geldiğini söyledi.

02 Mart 2014
Etiket; balıkesir protokol tribünü, balıkesir emniyet müdürü, balıkesir belediye başkanı, ismail ok, feridun boz Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Yaşarlı akademisyenlerin büyük başarısı
Balıkesir'de Devir Teslim
Balıkesir'de Protokol Tribünü Polemiği Sürüyor
Balıkesir'de "Andımız Reloaded"
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir