28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bülent Bey kendi çapında haklı olabilir



TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Burhan Kuzu, İzmir'de yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Başbakan Erdoğan’a sitemiyle ilgili olarak, “AK Parti’de bunlar büyütülmez. Bülent Bey, kendi çapında haklı olabilir. Büyütülecek bir şey değil” dedi.

Gezi olaylarına değinen Kuzu, “Sizde olmayan belgeler, bilgiler devlette var. 7-8 devlet bu işin içinde. Ajanları gelmiş, otele yerleşmişler. Bu milletlerarası bir organizasyon. Daha sonra iş çığrından çıktı. Baştaki masumiyeti kalmadı” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, İstanbul’daki Aydın Üniversitesi’nin, 'Siyaset Akademisi İzmir’de' konulu toplantısına katıldı. Öğrencilerin katıldığı toplantıdaki konuşmasına daha önce kendisine atılan yumurtalardan bahsederek başlayan Kuzu’nun, “Yumurta atmadıkları zaman kendim attırıyorum. Çünkü basında onlara daha çok veriliyor, reyting getiriyor. Bir keresinde 10 dakikada 120 yumurta atıldı. Ama yumurta proteindir” demesi salonda gülümsemelere neden oldu.

“ANAYASAYLA İLGİLİ UMUDUM YOK”

Öğrencilere, anayasa çalışmaları ve başkanlık seçimleri konusunda detaylı bilgiler veren Kuzu, “2011’de bir komisyon kuruldu. AK Parti olarak komisyona 106 madde sunduk. Diğer partilerin de sundukları 160-170 civarında. 60 maddede mutabakat sağlandı. 40’ı özgürlüklerle alakalı. İki yılda mutabakata varıldı. Asıl anlaşamadığımız maddelerin yekününü, yasama, yürütme ve yargı bölümleri oluşturuyor. Buraya geldiği zaman herkes bir tarafa gidiyor. Bu yöntemle anayasa yapmak kolay değil. Benim çok umudum yok, ama acı haber tez duyurulur” dedi. Kuzu, parlamenter rejimin hastalıklı olduğunu, 30 yıldan beri önem verdiği, uyumadan önce bile düşündüğünü söylediği başkanlık sisteminin avantajlarını da salondakilere detaylı olarak anlattı. Soru cevap bölümüne seçim barajını değerlendirerek başlayan Kuzu, “Yüzde 10’luk baraj evvelden beri var. Yüksekliği kesin. Maalesef içim yana yana savunmak zorunda kaldım. Barajı kaldırmak için başkanlık modeline geçmemiz lazım” diye konuştu.

GEZİ OLAYLARINDA AJANLAR OTELE YERLEŞMİŞ

Gezi olaylarına yönelik yorumu sorulan Kuzu, “Sizde olmayan belgeler, bilgiler devlette var. 7-8 devlet bu işin içinde. Ajanları gelmiş, otele yerleşmişler. Bu milletlerarası bir organizasyon. Daha sonra iş çığrından çıktı. Baştaki masumiyeti kalmadı, büyüdü, ateşi söndürmek zor oldu” dedi.

KONU ABARTILDI

Son günlerde tartışmaların odağı olan kız-erkek evlerine de değinen Kuzu, “Başbakan’ın art niyeti yok. Denizli Valisi konuyu farklı anlatmış olabilir, bilemiyoruz. Lokal bir şey aslında. Özel hayatın gizliliği esastır. Anayasa’da da gençlerin korunmasına dair hüküm var. Şu an Türkiye’de 120 üniversite var. Her ile üniversite yaptık ama yurt yapamadık. 2.5 milyon öğrenci, 580 bin civarında yurt var ve bu durum kiralamayı ortaya çıkarıyor. Başbakan Erdoğan, yurtta kalan öğrenciler bazında bunu söylemişti. Konu abartıldı. Bunu uygulamak kolay değil, böyle bir niyet de yok. En azından aileler uyarılmış oldu” diye konuştu.

BÜLENT BEY, AÇIK KONUŞAN BİR İNSAN

Kuzu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Başbakan Erdoğan’a yönelik siteminin büyütülmemesi gerektiğini söyleyerek, “Bir iki defa Başbakan’la farklı söylemiş gibi oldu. Bir tezat çıkmış gibi oluyor. Ancak AK Parti’de bunlar büyütülmez. Bülent Bey, kendi çapında haklı olabilir. Büyütülecek bir şey değil” diye konuştu. AK Parti’nin İzmir adayı da sorulan Kuzu, “Basında Binali Bey’in adı geçiyor. Ama netleşmiş değil” dedi. Toplantı, soru-cevap kısmıyla devam etti.

09 Kasım 2013
Etiket; Burhan Kuzu ajanlar, Bülent Arınç'ın sözleri, siyaset akademisi, Gezi olayları ajanlar Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir