16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Büyükşehir davası ertelendi



 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri olarak 129 kişi ile birlikte yargılandığı büyükşehir belediye davasının duruşması 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Kasım ayına ertelenen duruşma çıkışında Başkan Kocaoğlu, Gezi Parkı eylemlerinde yargılanan sanık yakınları tarafından; “İşçi düşmanı Aziz Kocaooğlu" sözleriyle protesto edildi. Başkan Kocaoğlu ise eylemcilerin tavrına makam aracına bindiği sırada el sallayarak karşılık verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bulunduğu 129 kişinin yargılanmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma öncesinde Başkan Kocağlu’nu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof. Dr. Oğuz Oyan, Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu yalnız bırakmadı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, İZBAN Tanıtım Filmi’nin yeniden çok yönlü incelenmesini talep etti. Demir, “Eskişehir Üniversitesi olabilir. İstanbul’da Bilgi Üniversitesi ile birlikte Reklamcılar Derneği var. Buradan alınacak bir rapor olabilir. Uzman kişiler karma olarak rapor verebilir” diye konuştu.

“KİRAZ’LA BİR KEZ GÖRÜŞTÜM”
Duruşmada, belediyeye operasyonun başlamasına neden olan ifadeleri veren isimlerin başında gelen Cem Cevahir Kiraz’ın talebi gündeme geldi. Kiraz, mahkemeye verdiği dilekçede, “Mahkemede sağlıklı ifade veremedim. Yeniden dinlenmek istiyorum. Mahkemede baskı altındaydım” ifadelerini kullandı. Kocaoğlu’nun avukatı Demir de, “Benimle görüşmek istedi. Bizim davamızla alakası yok. Bu süreçle onun alakası yok. Defalarca yüz yüze gelmek istedi. Telefonda sürekli gündeme getirdi. Kendisi ile bir kere görüştüm” dedi.

TALEPLERE RED KARARI
Avukatlar, bürokratlarla ilgili farklı taleplerde bulundu. Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen’in avukatları Çankaya Katlı Otopark’ı ile ilgili yeniden bilirkişi incelemesi talep etti. Mahkemede şal alımları ile ilgili bilirkişi incelemesi de gündeme geldi.
Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri’nin avukatı bilirkişi ses analiz raporunda sorun olduğu yeni rapor alınması gerektiğini ifade etti.
Mahkeme, tüm talepleri ret ederken ihbarcı Cem Cevahir Kıraz’ın yeniden dinlenme talebi gerek görülmedi. Dosyaya artı bir katkısı olmayacağını gerekçe gösteren mahkeme heyeti, 90 saniyelik İzban Tanıtım Filmi’nin Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden alınıp yine aynı üniversitenin İletişim Fakültesi Kitle İletişim Bölümü’ne gönderilmesi, beş kişiden oluşan bilirkişi heyetinde dışarıdan yani özel sektörden de kişilerin bulunmasına karar verildi. Mahkeme davayı 28 Kasım 2013 tarihine erteledi.

KOCAOĞLU’NA PROTESTO
Kocaoğlu, mahkemeden çıkarken protestolar nedeniyle açıklama yapmakta zorlandı. Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek üzere adliyeye gelen bir grup, Kocaoğlu konuşurken, “Gezi tutsakları onurumuzdur” sloganları attı. Kocaoğlu da konuşmasını kısa kesmek zorunda kaldı. Ardından “İzelman işçisi yalnız değildir. İşçi düşmanı Aziz Kocaoğlu” diye bağıran kalabalığa Kocaoğlu el salladı. Kocaoğlu daha sonra aracına binerek ayrıldı.

10 Eylül 2013
Etiket; aziz, kocaoğlu, mahkeme, büyükşehir, dava, protesto Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Aynı iş için üç ihale mi olur
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Grev haktır ama...
Manisa'ya dev proje
Çeşme'ye 250 milyon lira
Kocaoğlu'ndan Mavişehir soruları
Şampiyon kupayla geldi
Bu rekor zor kırılır
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir