23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Cemil Çiçek’ten uluslararası çağrı



TBMM Başkanı Cemil Çiçek, nedeni ne olursa olsun terörizmin bir insanlık suçu olduğunu belirterek, “Tüm uluslararası toplumu da ilgili uluslararası mutabakatlar çerçevesinde bu illete karşı birlikte çaba göstermeye davet ediyorum” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) 22. Genel Kurulu’nun açılışına katıldı. Toplantıda konuşan Cemil Çiçek, AGİT coğrafyasının tarih boyunca büyük savaşlar ve büyük barışlar gördüğünü ifade ederek, “Günümüzde AGİT coğrafyası siyasi ve ekonomik alanlarda büyük fırsatlar ve işbirliği imkanları sunmaktadır. Geçmişteki çatışmalardan ve bölünmelerden gerekli dersleri çıkarmamız, işbirliğini ve dayanışmamızı geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Küresel ve bölgesel düzeyde zaman zaman yaşanan mali krizler, siyasi çalkantılar bizi yıldırmamalı, krizden de barış, demokrasi, istikrar ve güvenlik yönünden 2015 yılına gelindiğinde daha somut başarı hikayelerine ihtiyaç olduğu da ortadadır. Bu teşkilatın öneminin vurgulanması açısından bu önemlidir” diye konuştu.

İSLAMOFOBİYE DEĞİNDİ

Başta Kafkasya ve Balkanlar olmak üzere AGİT coğrafyasında senelerdir süren ihtilafların barışçıl yol ve yöntemlerle adil bir sonuca ulaşması ve çözüme kavuşmasının herkes bakımından bir ihtiyaç olduğunu aktaran Çiçek, “Aksi takdirde bu sorunları zamanın insafına ve çözümüne terk edemeyiz. AGİTPA’nın bireylerinin güvenliğinde tehdit oluşturan ırkçılık, terörizm, yabancı düşmanlığı, hoşgörüsüzlük ve İslamofobi konularını gündeminde öncelikle olarak muhafaza etmesini gerekli görüyoruz. Toplumlar içerinde ve arasında diyalogun zayıflaması hem aşırılığın, terörizmin, kutuplaşma ve ayrımcılığın ortaya çıkmasına sebep olabilmekte, hem de kaos ve karışıklık ortamı yaratmak suretiyle bazı aşırı grupların bundan yarar sağlamasına yol açabilmektedir. Bugün dünyanın birçok bölgesinde bunun acı örneklerini görmek mümkündür. AGİT’in bulunduğu zorlu coğrafyada uluslar arası terörizm, bilişim teknolojisinin gelişmesiyle ortaya çıkan siber terörizm, örgütlü suç ve uyuşturucu kaçakçılığı güvenlik açısından artan ölçüde tehdit teşkil etmektedir” şeklinde konuştu. Çiçek, özellikle globalleşme ve teknolojik gelişmelere paralel olarak terör yöntemlerinin de şekil değiştirdiğini ifade ederek, “Tüm ülkeler siber terör olarak adlandırılan bu yeni terör tipiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu tip terör teröristlerin ve terör gruplarının internet ve teknoloji kullanılarak sınır tanımayan bir şekilde eylemlerde bulunabileceğini ve devletlerin kendi kendilerine, tek başına bunun üstesinden gelmelerini de çoğu zaman mümkün olmadığını göstermektedir. Ülkelerin siber tehdit karşısında kendilerini daha iyi savunabilmesi için çeşitli tedbirler almalarının yanında ancak samimi bir işbirliğiyle başarılı olabilecekleri de çok açıktır. Bu durumun daha fazla diyalog ve işbirliği yoluyla tersine çevrilmesi için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi şarttır. AGİTPA’nın da desteğiyle, AGİT’in kabiliyetlerinin geliştirilmesini ve uluslar arası çabalara öncülük etmesi, AGİT’in temel vizyonu olmalıdır. Güvenliği risk altına sokan unsurlarla mücadele ederken, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerleri esas alarak güvenliğe de bütüncül şekilde yaklaşmalıyız” şeklinde konuştu.

"İŞBİRLİĞİ ARTMALI"

TBMM Başkanı Çiçek, nedeni ne olursa olsun ve ne şekilde tezahür ederse etsin terörizmin bir insanlık suçu olduğunu ve kabul edilemeyeceğini belirterek, “Her türlü terörist faaliyetin hazırlanmasını ve mali destek bulmasını önlemek için işbirliği çabalarımızı artırmamız gerekmektedir. Terörizme destek veren devletlerin bu tutumlarını gözden geçirmeleri, üyesi bulundukları uluslararası kuruluşların, taraf oldukları uluslararası sözleşmelerin de gereğidir. Türkiye olarak terörün her çeşidini kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun kuvvetle kınadığımızı ifade etmek isterim. Tüm uluslararası toplumu da ilgili uluslararası mutabakatlar çerçevesinde bu illete karşı birlikte çaba göstermeye davet ediyorum” dedi.

29 Haziran 2013
Etiket; cemil, ç, çek, tbmm, uluslararası, çağrı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
Sanal alışveriş rekora gidiyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir