29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Çeşme'de TOKİ projesine tepki



Çeşme'de, inşa edilmek istenen 4 katlı TOKİ konutlarının "Yoksullar yaşamasın mı?" gibi söylemlerle, 'Fakir edebiyatı' yapılarak aklanmaya çalışıldığını öne süren Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, "Bizim iki katlı konutlarımıza izin vermeyenler, politik rant için ilçeyi betonlaştıracak" dedi.

TOKİ’nin ilçe merekzine 12 kilometre uzaklıktaki Reisdere Mahallesi’ndeki 430 dönümlük araziye yapacağı 1584 konuta, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, açıklama yaparak tepki gösterdi. Betonlaşmaya karşı duruşuna yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Tütüncüoğlu, ilçedeki 4 katlı konut taraftarlarının çok katlı yapıları ve betonlaşmayı iyi bir şeymiş gibi göstermeye çalıştıklarını öne sürdü. Çeşme’nin Reisdere Mahallesi’nde yapılmak istenen TOKİ konutları projesinin birkaç seçimdir, seçime 1 yıl kala tekrar tekrar diriltilen çalışma olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, "Buradaki amacın ne olduğu çok açık ortadır" dedi. Gecekondu Önleme Projesi ile dar gelirliler için yaptığı konut çalışmalarını anlatan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu:

"Biz daha önce ilçede evi olmayan vatandaşlarımız için 192 konutlu Belkent ve 72 konutlu Çeşmekent’i yaptık. Nisan 2010’dan beri de Bakanlıklardan 300’den fazla aileyi ev sahibi yapacak projemize onay bekliyoruz. Son proje de dahil bunların tamamı 2 katlı. Buna rağmen TOKİ’ye değil konutların 4 katlı olmasına karşıyız diyoruz. Fakat hala daha AK Parti İlçe Teşkilatı 'TOKİ olmasın mı?', 'Yoksul yaşamasın mı?' gibi söylemlerle projeyi doğru göstermek için bu insanları kullanıyor. Madem konu sadece dar gelirli vatandaşlar neden 4 katlı konut yapılması için çaba göstermek yerine bizim 3 yıl 3 aydır onay bekleyen 2 katlı konut projemizin taraftarı olmuyorlar."

"BETON YOĞUNLUĞU YÜZDE 20 DEĞİL, YÜZDE 120"

İmarı 2 katlı olan Çeşme’ye yapılmak istenen 4 katlı konutları 'Şirin ve doğru' gösterme adına yapılan söylemlerin çelişkilerden ibaret olduğunu belirten Başkan Tütüncüoğlu, şöyle dedi: "Betonlaşma taraftarları, TOKİ konutlarının yapılacağı yerde beton yoğunluğunun yüzde 20 olacağını söylüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen planlarda inşaat yoğunluğunun yüzde 120’ye kadar ulaştığı açıkça belirtiliyor. Çeşme’de konutlar izin verilen yükseklik 6 metre 80 santim ve biz bu konutların imar yüksekliği için ağaç boyunda terimini kullanıyoruz. Son dönemde TOKİ için yaptıkları açıklamalarda, 'Konutların yüksekliği 13 metreyi geçmeyecek' diyerek konut yüksekliğinin ne kadar olduğunu da kabul ediyorlar. Çeşme’nin düşük katlı evleri için kullandığımız 'Ağaç boyu' cümlesini 13 metrelik 4 katlı ucube gibi konutlar için de kullanıp konutları sanki yüksek değilmiş, olağanmış gibi göstermeye çalışıyorlar."

"KONUT DEĞİL HASTANE İHTİYACI VAR"

Çeşme’nin öncelikli eksikliğinin hastane ve eksik imar planları olduğuna dikkati çeken Başkan Tütüncüoğlu, şunları söyledi: "Yazın nüfusu 1 milyon 200 binlere kadar çıkan Çeşme için sadece 50 yataklı hastanenin ihalesine bile yıllar süren çalışmalarımız sonucunda çıkıldı. 'Bırakın yapalım' diyoruz, ona da izin vermiyorlar. Çeşme’nin öncelikli ihtiyacı konut değil. Tam 21 yıldır yapılmayan Altınkum, Şifne Planları yüzünden sadece 3-5 ay ile sınırlı kalan turizm ve kadrolu doktorların gelmediği hastane ilçenin kanayan yarası. Sürekli, 'Fakir' diyerek isim taktıkları, küçümsedikleri insanlar da belki buradaki iş kaynakları doğmadığı için dar gelirli. Fakat hastane ve planlar yeteri kadar oy getirmeyecek ki biz diğerleri için on yıllardır beklerken ve mücadele ederken TOKİ’nin planları bir haftada onaylanıyor." Başkan Tütüncüoğlu, Çeşme merkeze 12 kilometre mesafedeki bir araziye yapılacak TOKİ konutlarının ilçeyi etkilemeyeceği ile ilgili söylemleri ise, 'Trajikomik' olarak niteleyip, o 4 katlı binaların daha yüksek katlı yapıların önünü açacağını da savundu.

09 Temmuz 2013
Etiket; çeşme, toki, proje, belediye, başkan, tepki Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Yeni büfeler beğenildi
Rüzgar sörfünde final heyecanı
İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Manisa'ya dev proje
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir