19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Cevat Durak'a 'açıkla' çağrısı



Karşıyaka’ya yapılması planlanan katı atık tesisine ilişkin polemik sürüyor. AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, Aziz Kocaoğlu’nun ardından kendisini eleştiren Cevat Durak’ın Karşıyaka konusunda iyi niyetinden şüphesi olmadığını, ancak izlediği yöntemin Karşıyaka’yı bir çevre felaketine doğru götürdüğünü söyledi.

Karşıyaka’nın marka değerini düşürecek, Çiğli ve Menemen’e de zarar verecek çöp tesisine karşı direnmesinin “fırsatçılık” olarak tanımlanmasını kendisine karşı yapılmış büyük bir haksızlık olarak değerlendiren İlknur Denizli sözlerine şöyle devam etti:

“Fırsatçılık nedir ben söyleyeyim. Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı gibi CHP’de adaylık telaşı ve yerel seçimler sebebiyle herkes başka tarafa bakarken, Karşıyaka’ya çöp tesisi yapmak için çalışmalara devam etmektir. Fırsatçılık; şu seçimler geçsin CHP zarar görmesin bu arada Karşıyaka İzmir’in çöplüğü olursa da, sağlık olsun demektir. Karşıyaka’ya çöp tesisi yapılmasına engel olmak için mücadele eden AK Parti milletvekiline saldırmanın ne gereği var.

Karşıyaka’ya çöp tesisini ben mi yapıyorum? Aksine yapılmasın diye uğraşıyorum. Karşıyaka İzmir’in çöplüğü olsun diye inat eden ben miyim? Sayın Durak’la hedefimiz aynı, Yamanlar'a çöp tesisi yapılmasın. Ben sesimi çıkarmasaydım Kocaoğlu sessiz sedasız tesisi yapmak yolunda ilerleyecekti. Cevat Durak’ın beni suçlamak yerine Karşıyaka’yı kurtarmak için çalışmamdan dolayı teşekkür etmesi gerekiyor.”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın 'ODTÜ ve Hacettepe tarafından hazırlanan raporu sadece Büyükşehir’e verdik' sözlerine karşılık olarak İlknur Denizli, “Karşıyaka’ya çöp tesisi yapmak konusunda kararlı olduğunu defalarca beyan eden Sayın Aziz Kocaoğlu’na, Yamanlar’a çöp tesisinin bilimsel veriler ışığında yapılamayacağını anlatan raporu vermek, kurbanlık koyunun kasaba bıçak vermesi gibi olmuş. Kasabın niyeti belli oysa. Karşıyaka’ya Çöp Tesisi Yapılması Kocaoğlu ve Durak’ın Şahsi Meselesi Değil Bu sadece Aziz Kocaoğlu ile Cevat Durak’ın arasında halledeceği bir mesele değil. Sadece Cevat Durak’la Aziz Kocaoğlu’nu ilgilendiren mesele hiç değil. Bütün İzmir’i, İzmir’in gelecek on yıllarını ilgilendiren bir mesele. İzmir’in akciğeri Yamanlar’a çöp tesisi yapıyorsunuz. Üstelik yapılması planlanan çöp tesis Menemen ve Çiğli ilçelerine sınır olduğu için sorun bu ilçeleri de yakından ilgilendiriyor. Ne acı ki Çiğli’nin çöp derdi hiç bitmiyor” dedi.

ODTÜ ve Hacettepe’nin Hazırladığı Raporu Karşıyakalılardan Saklamayın

 Denizli; Aziz Kocaoğlu ve Cevat Durak’ı halka dayanan katılımcı siyaset yerine, kapalı kapılar ardında dar kadro siyaseti yürütmek ve ODTÜ ve Hacettepe’nin raporunu sümen altı etmekle suçladı.

Çöp tesisinin iki belediye başkanının şahsi meselesi olmadığını söyleyen Denizli, şöyle devam etti:

“Biriniz ev sahibi diğeriniz kiracı olsa, evinize boya badana yaptırsanız aranızda halledersiniz. Burada dört milyon İzmirliyi ilgilendiren bir konudan bahsediyoruz. Nerede kaldı, halkı, sivil toplumu karar alma süreçlerine katan çağdaş belediyecilik. Halkı ilgilendiren bilimsel rapor halktan saklanılır mı? Nisan ayından bu güne 6 ay geçmiş ben gündeme getirmesem korkarım çöp tesisi bitince, bilim insanlarının hazırladığı raporun içeriğinden İzmir kamuoyu haberdar olacaktı. Kocaoğlu’nun raporu değerlendirmesini altı ay bekledik. Başkan raporu değerlendirdi. Ne yaptı odaların temsilcilerini yanına aldı tesisin yapılacağı alana götürdü, ben buraya çöp tesis yapmaya kararlıyım dedi. Demek ki bilimsel raporu ciddiye almamış.

Karşıyaka’ya çöp tesisi kurma kararında bir esneme olmamış. Hazır olaylar bu aşamaya geldi, önümüzde bir fırsat var. ODTÜ ve Hacettepe’nin hazırladığı raporu Karşıyakalılara dağıtalım. Siz dağıtamıyorsanız verin bana ben dağıtırım. İzmir kamuoyu raporu okusun ve görsün. Aziz Kocaoğlu’nun haklı bulmadığı itirazlarım bilime dayanan haklı itirazlar mı? Yoksa bir siyasetçinin kişisel kanaatleri mi?

Lafı eveleyip gevelemeyelim açık konuşalım. Herkesin bildiği yalanı tekrar etmenin anlamı yok. Karşıyaka’ya yapılacak tesisin her açıdan yanlış olduğunu, ancak yaklaşan yerel seçimler sebebiyle bu konunun dondurulmasının bizzat CHP Genel Merkezi tarafından istendiğini İzmir’de herkes biliyor. Olaylara objektif yaklaşan CHP’liler de Aziz Kocaoğlu’nun Yamanlara yapmayı planladığı çöp tesisin bu kente yapılacak en büyük kötülük olduğunda hemfikir.

CHP zarar görmesin diye susuldukça bunu bir fırsat olarak gören CHP’li Büyükşehir çöp tesisi için gerekli aşamaları bir bir tamamlıyor. CHP’liler Genel Merkezi ve Kocaoğlu’nu kızdırmayalım diye üç maymunu oynuyorlar. Herkes bu tesisin ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyor. Ama bazıları CHP’nin çıkarını İzmir’den daha çok önemsedikleri için susuyorlar. Karşıyaka CHP’nin iç siyasetine meze olmuştur.”

İlknur Denizli, "Karşııyaka’yı savunmak benden daha çok Karşıyakalıların oylarıyla seçilen yerel yöneticilere düşmez miydi? Karşıyakalılar rahat olsun oy verdikleri CHP’liler onları unutsa da İlknur Denizli Karşıyakalıların, İzmirlilerin hakkını savunmaya devam edecek' biçiminde açıklamasını tamamladı.

20 Eylül 2013
Etiket; İlknur Denizli çöp tesisi, katık atkı Yamanlar açıklama, İlknur Denizli Karşıyaka çöp, Aziz Kocaoğlu cevap açıklama, İlknur Denizli Aziz Kocaoğlu çöp Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Aziz Bey'in kepek sorununu konuşmuyoruz
İzmir'de çöplük kavgası büyüyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir