29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP İzmir'in kadın adayları



 CHP’nin İzmir’deki iki kadın adayı, Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkan adayı Sibel Uyar, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti. İlk kez birlikte basının karşısına çıkan CHP’li kadın adaylar, “Yerel yönetimlere kadın eli değdireceğiz” dedi.

CHP İzmir’de 15 ilçe belediye başkanını yeniden aday göstermedi. Parti sadece Konak ve Urla’da kadın aday çıkardı. Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş ile Urla Belediye Başkan adayı Sibel Uyar, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti.

Aday belirleme sürecinin geçtiğimiz pazar günü sonlandığına dikkat çeken Engin, “15 belediye başkanımız, aday gösterilmedi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İki tane kadın Atatürkçü, Cumhuriyetçi arkadaşımız var. 7-8 tane genç arkadaşımız var. 1 Nisan'da iki kadın belediye başkanımız olacak. 5 yıl sonra bunun sayısı 10 bile olabilir. Adaylıkların belirlenmesinde öncelikle toplumun beklentileri, partimizin yeniden yapılandığı süreçte toplumun çeşitli kesimlerin sesine kulak verdik. Siyaset, belediye başkanlığı bir meslek değildir. Bu görevler geçici olarak yapılır. Kalıcı makamlar değildir. Parti yenilenmezse, gençleşmezse umut ve gelecek olamazsa bütün partiler kapanmaya mahkumdur. 18 Şubat’tan sonra İzmirliler’in karşısına tertemiz adaylarla çıkacağız. İzmirliler namuslu ve temiz adaylara oy vereceklerdir. Daha önce kaybettiğimiz Tire ve Bayındır’ı alacağız. Arkadaşlarımız erken zafer ilan etti. Tire’de Mustafa Güngör meclis üyesi listesinde yer alacak. AKP’nin tek ilçesi Bayındır’de, arkadaşlarımız AKP’nin 3'üncü parti olabileceğini söyledi. Artık durmak yok. 45 gün içerisinde biraz yorulacağız, koşacağız” dedi.

Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş ise, yerel yönetim görevine aday olduklarını söyledi. Pekdaş, “Yerel yönetimler demokrasinin ilk ve en önemli ayağıdır. Mahallerde, sokaklarda kendi sorunlarını çözmek, kendi sorunlarını belirlemek için var olan insanlarla birlikte yerel yönetimlere adayız. Yerel yönetimi birlikte yönetmeye adayız. Yerel yönetimler meslek değil bir tavırdır. CHP’nin yerel yönetim modelini, Gezi’de öğrendiklerimizi hayata geçirmek için yola çıktık” dedi.

SÖZ VERDİ

Urla Belediye Başkan adayı Sibel Uyar ise, “İlk adaylığa başvurduğumda “çok cesursun’ dediler. Ben de 'bu cesareti CHP’den alıyorum’ dedim. Meclis üyesiyim. Bütünleştirici olacağımın sözünü veriyorum” dedi.

ADAYLAR DEĞİŞMEYECEK

İl Başkanı Engin, bir basın mensubunun, “aday değişecek mi” sorusuna ise, şöyle yanıt verdi: “Bazı yaşanan olaylar bizi üzüyor. Bazıları duygusal bazıları kasıtlı partileri yıpratan davranışlar oluyor. Bu gibi şeylerden kaçınmaları gerekiyor, kaçılmazlarsa gereğini yapacağız. MYK bir karar alma organı değil. Adayları onama organı değil. İstişare kuruludur. Adayları son onay merci PM’dir. MYK’ya daha önce verilen yetki boş olan yerlerin atanması ile ilgilidir. Değiştirmeyle ilgili değildir. Partimizin her kademesinde yetkilisiyle görüştüm. Değişikliğin mümkün olmadığı ifade ettim. Yürüyüş yapılan her ilçede değişimi hukuken ve ahlaken doğru bulmuyorum. Hukuki bir engel olmadıkça 30 Mart’ta bu arkadaşlarımızla toplumun karşısına çıkacağız” dedi.

14 Şubat 2014
Etiket; sema pekdaş, sibel uyar, ali engin, chp izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
TSYD Urla havuzu İzmir'in hizmetinde
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
TÜRFAD'dan Okumuş ve Güney'e ödül
Bahri Yalaz yeniden başkan
Tepecik'te parklar yenileniyor
Urla bağbozumuna hazır
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir