28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP Konak Adayı Pekdaş: Örgütün emrindeyim



CHP’den Konak Belediye Başkan adayı olan Sema Pekdaş, örgütten gelen bazı tepkilere “Kendimi örgütün emrine sunmaya geldim. Başkan seçildiğim zaman da birlikte üreteceğiz, birlikte yöneteceğiz” dedi. İzmir Baro Başkanlığı’ndan istifa eden Sema Pekdaş’ın Konak Belediye Başkan adaylığı örgütün tepkisine neden olmuştu.

Pekdaş, partinin Çankaya’daki Konak ilçe Başkanlığı’nı ziyareti sırasında bir grup partili bina önünde düdük çalarak Pekdaş’ın adaylığını protesto etti. Pekdaş, yaklaşık 500 partilinin katıldığı ziyarette kendisini örgütün emrine sunmaya geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“İlçe başkanımız bana, 'hoş geldin’ dedi ama benim evim burası. Biz buradayız. Konak Belediye Başkanlığı’na hep birlikte geleceğiz. Bu görev hepimizin. Büyük sorumluluk olan bu görev aynı zamanda benim için onur. Ben, tek başıma hiçbir şeyim. CHP ilçe örgütü varsa biz bir şeyiz. Biz birlikte varız. Bu sembolik bir ziyaret. Seçim çalışmalarına birlikte başlama ziyareti. Örgütümüzle birlikte çalışacağız. Kendimi örgütün emrine sunmaya geldim. Başkan seçildiğim zaman da birlikte üreteceğiz, birlikte yöneteceğiz. Yeni dönemde kadınların şiddete uğramadığı, kadınlarının özgürce sokaklarında dolaştığı 7 gün 24 saat kadınlara ait bir Konak yaratacağız. Şeffaf, hesap verilebilir, tüm insanlarla birlikte karar alma süreçlerini demokratik olarak işleten bir Konak Belediyesi’ni birlikte yaratacağım. Ben bu iş için varım siz de var mısınız?” Sema Pekdaş partililerden kolları sıvayıp çizmeleri giyerek sokağa inmelerini ev ev kapı kapı gezmelerini isteyerek, “Sizlere yan yana olmayı, birlikte olmayı teklif ediyorum. Birlikteysek güçlüyüz, onu biliyorum” dedi.

“ROZETLİ HAKİM SAVCI OLMAZ”

Sema Pekdaş’ın Baro Başkanlığı döneminde hakim ve savcıların Atatürk rozeti takmaması yolunda, tartışma yaratan açıklamalarını hatırlatan bir partilinin “Ben Atatürk rozetimi onurumla gururumla taşıyorum. Ben bundan hiç rahatsızlık duymadım. Cumhuriyetçiyim, Atatürkçüyüm. CHP ve Atatürk’ün rozeti sizi rahatsız ediyor mu” diye sorması üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Ben de gurur duyuyorum. Seçim dönemlerinde biz bir takım sözleri speküle ediyoruz. Keşke biz gerçekten fikirlerimizle, projelerimizle yarışsak. Ben o sözümün arkasındayım. Bugün Türkiye’de yargı en çok tartışılan kurum. Yargıda yaşanan olayları hepiniz biliyorsunuz. Bir gecede hakimler tayin ediliyor. Savcıların elinden dosyalar alınıyor. Bugün Türkiye’de hukuk devleti yoktur. Hukuk devleti ortadan kaldırılmıştır. Milli egemenliği kullanana yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını bütün organların sonuna kadar kullanması lazım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu tartışmalar yaşanırken ne dedi? 'Biz rozetli hakim, savcı istemiyoruz' dedi. Ben Genel Başkanımızın sözünü tekrar ettim."

Pekdaş, Mustafa Kocaoğlu adlı partilinin kendisinin tepeden atandığını, örgüt emeklerinin hiçe sayıldığını söylemesi üzerine "Türkiye’de bugün siyasi partilerin örgüt içi demokrasiyi görmezden gelen yapıları gerçekten sıkıntılıdır. Bizim için en büyük sorun eğer demokrasi mücadelesi ise vereceğimiz bu tür yapıların düzelmesi için mücadele etmeliyiz. Parti üyeliğinden itibaren demokratik kanalları açan mekanizmaların kurulması lazım. Ben bunun çalışması için söz veriyorum" dedi.

12 Şubat 2014
Etiket; sema pekdaş, chp konak pekdaş, sema pekdaş aday, baro başkanı istifa, izmir barosu chp Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TÜRFAD'dan Okumuş ve Güney'e ödül
Tepecik'te parklar yenileniyor
Altay eski günlerine kavuşacak
'Bizim Orkestra' mest etti
Kentte kadın var!
Konaklı kızlar zirveyi bırakmadı
Konak'ta 'Beştepeler Gerçeği'
Bozkurt ile Konak 'kardeş ilçe' olacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir