29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP'li Güler: Eylemler bir halk hareketidir



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Birgül Ayman Güler, Konak, Güzelyalı, Göztepe-Gültepe mahallelerinde oturan partililer ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Gezi Parkı Direnişi eylemleri hakkında açıklamalarda bulunan Güler, “Gezi protestolarına polisin fecaat müdahalesinin söz konusu olduğu zamanlarda meydanlarda bulunan insanlara adeta zulmedildi. Polisin orantısız güç kullanmadığını söylemek, başbakanın tabiriyle ‘eğer buna sertlik diyorsanız, kusura bakmayın’ demek, polis tarafından uygulanan orantısız gücün hükümet tarafından gelen emrin gereği olduğunu ilan etmekten başka bir şey değildir” dedi.

Partililerin görüş ve düşüncelerini dinleyen Güler, tüm yurda yayılan Gezi Parkı direnişi eylemlerini, Yeni Anayasa çalışmalarını, yaklaşan yerel seçimleri ve gündemdeki diğer konuları değerlendirdi. Güler ayrıca, Meclis çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Güzelyalı Mahallesi'nde gerçekleşen toplantıya, CHP Konak İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alanç, CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nüket Akyıldız, CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özdönmez, önceki İl Başkanı Tacettin Bayır, partililer ve muhtarlar katıldı. Başbakan’ın yükselen tansiyonu düşüreceği yerde yangına körükle gittiğini savunan Güler, şöyle konuştu:

“Başbakan, ‘Ben bir işaret verirsem 250 bin kişiyi, 500 bin kişiyi hatta 1 milyon kişiyi karşılarına çıkartıveririm’ diyor. Başbakan toplumun değerlerini görmezden gelerek adeta kendi değerlerinin kölesi olarak yaşıyor. Türkiye’nin neredeyse her ilinde Konya’sında, Mersin’inde, Samsun’unda, Edirne’sinde, İzmir’inde, Ankara’sında, Adana’sında, İstanbul ve daha nicesinde ortaya çıkan ses ortak: 'bizim yaşam tercihimize karışma, bizim rejimimize dokunma'. İktidar bu sesi duymazdan gelmenin yanı sıra bu sesi sindirmek ve bastırmak için elinde geleni yapıyor. Halkın çığlık gibi yükselen bu sesini bastırmaya çalışan iktidar, yaptığı her hamle sonrasında halkın sesinin daha fazla çıktığının farkına varamıyor”

YAŞANANLAR İSYANDIR

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, hükümetin eylemlerin bir halk hareketi olduğunun farkına varmadığını ve Türkiye’yi karanlık olayların içine çektiğini söyledi. Türkiye’nin 15 gündür yaşadığı sürecin nedeninin uzun yıllardır iktidar tarafından toplumun sürekli olarak bir gerilim içinde tutulması olduğunu anlatan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşananlar Anayasa değişikliklerine isyandır, sözüm ona barış-çözüm dedikleri gizli kapaklı anlaşmalara isyandır, akil insanlar üzerinden Türk ulusunun aşağılanmasına isyandır. İktidarın, asla vazgeçemeyeceğimiz temel değerleri terör örgütüne teslim etmiş olabileceği duygusuna isyandır, başbakan tarafından sürekli olarak azarlanmaya isyandır. Yaşadığımız bu süreç bütün bu gerilimlerin birikimidir ve bu artık net bir şekilde açığa çıkmıştır. İktidar halkla inatlaşmaktan vazgeçerek, halkın taleplerini yok saymayarak, polisin orantısız gücüne ve insan haklarına aykırı tutum ve davranışlarına son vererek derhal tüm Türkiye’de gerilen ortamı yatıştırmalıdır. Bunu yapamıyorsa istifa etmelidir.”

12 Haziran 2013
Etiket; chp, milletvekili, birgül, ayman, güler, açıklama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Gayrimenkulcüler eylülü bekliyor
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
CHP darbeyi biliyordu
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Bahri Yalaz yeniden başkan
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir