28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP'li Susam'dan Bakan Avcı'ya tepki



CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın "Halktan ciddi bir imam hatip lisesi talebi var" açıklamasını eleştirdi. Velilerin imam hatip lisesi açılmasını talebinin araştırılması gerektiğini söyleyen Susam, "Velilerin imam hatip lisesi açılmasını istemesinin sebebi bu hükümetin yaptığı yanlışlardan kaynaklanmaktadır. Devlette iş bulmanın yolu imam hatip lisesi mezunu olmaktan geçer noktaya getirilmiştir" dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, partisinin İl Başkanlığı'nda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın açıklamalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP İzmir İl Sekteri Sevda Erdan Kılıç da yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin önünde milli yazan iki bakanlığı olduğunu söyleyen Susam, Cumhuriyet kurulurken milli tanımlamanın güvenlik ve eğitim üzerinde yapıldığını söyledi. Milli Güvenlik ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok önemli kurumlar olduğunu söyleyen Susam, "Ülkelerin ulusal eğitim politikaları vardır. Bu politikaları hareket geçiren Milli Eğitim Bakanlığı’dır. 12 yıllık AKP iktidarı döneminde en çok üzerinde oynanan ve tahribat gören bakanlık ise Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Bu kadar kısa sürede o kadar çok ciddi değişiklik yapılmıştır ki eğitim tahribata uğratılmıştır" dedi. 

KADROLAŞMANIN ÖNÜ AÇILIYOR

Milli Eğitim'in içine düştüğü açmazın Bakan Avcı’nın açıklamalarıyla gözler önüne serildiğini söyleyen Susam, "Bakan Avcı yaptığı açıklamada giderek artan İmam hatip lisesi açılması isteğini vatandaştan geldiğini söylemiştir. İmam hatip lisesi açılmasını demiyoruz. Ama ihtayaçlar doğru şekilde belirlensin. Bu çerçevede okullaşma olmalıdır. Bakan Avcı’nın yaptığı açıklamanın doğru tespitini yapmak gerekiyor. Velilerin imam hatip lisesi açılmasını istemesinin sebebi bu hükümetin yaptığı yanlışlardan kaynaklanmaktadır. Devlette iş bulmanın yolu imam hatip lisesi mezunu olmaktan geçer noktaya getirilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı kadrolarla imam hatip mezunları Diyanet İşleri’ne alınmış daha sonra ise bu arkadaşlar farklı bakanlıklara yatay geçiş ile devlette kadrolaşmanın önü açılmıştır. İş bulma güdüsüyle velilere yaşatılan bu süreç utanç vericidir" dedi.

PARASI OLAN EĞİTİM GÖRÜYOR

Yeni eğitim sistemi olan 4+4+4’ün büyük bir kargaşaya sebep olduğunu söyleyen Susam, “Ülkeler eğitime giderek daha büyük kaynak ayırmaktadır. AKP hükümeti eğitime bütçeden çok pay ayırdığını söylese de ülkemizde ciddi öğretmen ve okul açığı vardır. Milli Eğitim’in yönetim kadrosunda yetersizlik ciddi boyuttadır. 3 bin üzerinde öğretmen atama bekliyor. Seviye Belirleme Sınavı’nda anadolu ve meslek lisesi tercihi yapmayan öğrencilerin nerede eğitim göreceği belirsiz. 4+4+4 eğitim sistemiyle kız çocukları ve fakir çocuklar eğitimden uzaklaştırarak ucuz işçi olarak kullanılır konuma getirilmiştir. Türkiye’de eğitim ciddi bir adaletsizlik vardır. Parası olan eğitimden yararlanırken parası olmayan eğitimden yararlanamamaktadır" diye konuştu. 

ADALET VE PARASIZ EĞİTİM 

Bakan Avcı’yı açıklamaları sebebiyle uyaran Susam, 4+4+4 eğitim sisteminin Türkiye’ye uygun olmayan bir sistem olduğunu söyledi. Türkiye’de eğitim kalitesinin giderek düştüğünü söyleyen Susam konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

"Dershanelerin kapatılacağı söylem de siyasidir. Alt yapısı hazırlanmamasına rağmen bu açıklamalar düşündürücüdür. Biz milli eğitimin ulusal bir alan olduğu gerekçesiyle parasız ve herkesin yararlanması gerektiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda eğitim akla ve fene inanan sistem içinde yürütülmelidir."

14 Ağustos 2013
Etiket; chp, mehme, ali, susam, bakan, nabi, avcı, tepki Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TFF'DE İZMİR GÜCÜ
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
İZVAK'tan üçüncü zirve
47. Folkart TSYD Kupası Menemen'in
Altınordu ülkenin tanıtım elçisi
Halil 3 yıl daha Göztepe'de
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir