29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP'li Tekin'den Gül ve Arınç'a teşekkür



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin 8 Haziran’da Mersin’de yapmayı planladığı mitingin, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ertelendiğini açıklamak üzere bugün Mersin’e geldi.

CHP il binası önünde partililer tarafından karşılanan Tekin’e, İl Başkanı Faruk Akar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da eşlik etti.

Tekin, burada düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin ilkini Aydın’da yaptığı ‘Demokrasi ve Özgürlük Mitingi’nin İstanbul’da iptalinin ardından, Mersin’de de iptaline karar verdiklerini ve mitingi ileri bir tarihe ertelediklerini aktardı. Taksim Gezi Parkı eylemlerine değinen Tekin, “Hiçbir güç, milyonlarca yurttaşı gece saat 3’ler, 4’lerde Anadolu yakasından İstanbul yakasına geçirmesi mümkün değildir. Ne oldu da buraya geldi? Bu ülkeyi yönetenler, sadece iktidar değil; muhalefeti de dahil olmak üzere parlamentodaki 550 milletvekilinin kendimizi yeniden gözden geçirmemiz gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“BU DEMOKRASİ DERSİNDEN HEPİMİZ NASİBİMİZİ ALDIK”

Tekin, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bugün bir kısım alışagelmiş yandaş medyanın derin güçler ya da birkaç işadamını hedef göstererek bu işi kapatması demokrasi fukaralığıdır, özgürlük fukaralığıdır. Dün gece 25 kişi Twitter’da yazı yazdığı için gözaltına alındı. Bu kadar güçlü, her şeye gücü yeten iktidar, 5 dakika içerisinde tweetlerdeki yazılardan dolayı herkesi gözaltına alabilen bir iktidar, bu derin güçleri nasıl çıkaramıyor, bunu çok merak ediyorum. Kim bu derin güçler? Normal hak arama eylemlerini bir derin güce bağlamak insafsızlıktır, çok da yakışık olan bir şey değildir. Eğer burada bir derinlik aranıyorsa derinliğin merkezi, Sayın Tayyip Erdoğan’dır.” Gözaltına alınan 25 kişinin serbest bırakılmasını da isteyen Tekin, “Türkiye’nin dört bir yanında bu ülkenin aydınları, sanatçıları, yazarları, farklı siyasi partilere oy veren insanları en doğal hakkını kullanırken siz ‘çapulcu’ diyeceksiniz, sonra bunun arkasında bir güç arayacaksınız. Bundan vazgeçeceksiniz. Hepimize demokrasi ve özgürlük dersi verilmiştir. Bu demokrasi, özgürlük dersinden hepimiz nasibimizi aldık, ana muhalefet olarak da.”

“DERS ALAMAZSAK TÜRKİYE ÇOK ŞEY KAYBEDER”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başbakan Vekili Bülent Arınç ile görüşmesi ve Arınç’ın yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, özür dilemenin bir erdem olduğunu ifade etti. “Sayın Arınç’ın, Sayın Gül’ün çabası elbette bir devlet adamına yakışır çabalardır. Öncelikle her ikisine de teşekkür ediyorum” diyen Tekin, ancak bu cümleleri Gül’ün, Arınç’ın değil, Başbakan Erdoğan’ın kullandığını söyleyerek, “Sayın Erdoğan’ın kendisinin çıkıp kamuoyu önünde özür dilemesi gerekiyor. Sayın Başbakan özürden korkmayacak, 76 milyondan özür dileyecek. Umut ediyorum ki, yarın ya da Cuma günü geldiğinde ilk işi 76 milyon insana özür borcu vardır, onun gereğini yapacak. Taksim’de AKP’ye ve bütün siyasi partilere oy veren insanlar vardı. Demokrasi kültürü, demokrasi dersi veriliyor bize. 550 milletvekili, tamamımız buradan bir ders alacağız. Eğer buradan bir ders alamazsak Türkiye çok şey kaybeder” şeklinde konuştu. “Ne ders çıkarttınız?” sorusuna bir öneriyle yanıt veren Tekin, Siyasi Partiler Yasası’nın değişmesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti: “Gelin 550 milletvekili ilk işimiz bu olsun. Millet kendi vekilini seçtiği zaman bu sorunlar yaşanmayacak, doğal olarak millet milletin iradesini meclise taşıyacak.”

“DEMOKRATİK BİR KAZANIM VAR”

Eylemlerin AK Parti’de bir çözülmeye yol açıp açmayacağı sorusu üzerine, aslında doğal çözülmenin başladığını savunan Tekin, şunları söyledi: “Burası CHP olmayınca medyanın görme şansı olmuyor. CHP’yi dövmenin bir bedeli yok; her şeyi söyleyebilirsiniz. Ama AKP’yi dövmenin bedelleri çok ağır olduğu için AKP’nin bu çözülmüşlüğünü yazmak biraz zordur. Mesela Sayın Günay’ın, Sayın Çiçek’in, Sayın Arınç’ın söylediklerinin gazetelerde manşet olması gerekiyor. Bunların milyonda biri CHP’de olsaydı, bütün gazetelerin manşetlerinde ‘CHP’de çatlama, patlama’ diye geçerdi.”

AK Parti içindeki açıklamaların demokratik bir kazanım olduğunu belirten Tekin, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Aslında olması gereken de bu. Bu tartışılacak ya da kınanacak bir şey değildir. Sayın Günay’ın, Sayın Arınç’ın, Sayın Çiçek’in konuşmaları takdir edilecek konuşmalardır. Bunlar demokrasi konusunda büyük bir kazanımdır. Bunu bir çatlak, patlak gibi görmüyorum, olması gereken de budur.”

Tekin, toplantının ardından il binasından çıkışında, DİSK Genel-İş Sendikası üyesi taşeron işçilerin, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a yönelik protestoları üzerine, işçilerin yanına giderek sorunlarını dinledi.

05 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir