20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP'lilerden 4 çocuğa tepki



 Hafta sonu Denizli’de üç çocuk önerisini dörde çıkaran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, CHP’liler tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan’a “Koyun mu istiyorsun, adam mı” diye seslendi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunu geçirdiği Denizli’de bir açılışın ardından yanlarına gittiği kadınlara “Üç çocuk yetmez dört çocuk yapın” tavsiyesinde bulundu. Başbakan’ın bu önerisine CHP’den tepki yağdı. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Bu analar çocukları, senin emrinle karanlık ve dar sokaklarda öldürülsün diye mi doğuracak” dedi. Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Başbakan, kendi anlayışına uygun, 'kindar ve dindar' olan, sorgulamadan itaat eden çocuklar istiyor. Gençler sorguladı mı, direndi mi, karanlık ve dar sokaklarda öldürülüyor. Koyun mu istiyorsun, adam mı? Başbakan bu ülkede herşeyin sahibi. O zaman kadınlar doğursun ama Başbakan’ın nüfusuna geçirsin.”

“ÖNCE VAN’DAKİ MANZARAYI GÖR VE ÇÖZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise kadınlara dört çocuk önerisinde bulunun Başbakan Erdoğan’ın önce Van’da çocuklarına yağ tenekesinde üç öğün mercimek yapan kadının sorununu çözmesi gerektiğini belirterek, “Başbakan önce Van’daki bu manzarayı gidersin. Aç ve yoksulluk sınırının aldında yaşayanlarla ilgilensin. Özel yaşama müdahale etmesin. Doğuran istediği kadar doğruyor zaten. Hamo Ağa’nın 56 çocuğu var. Önemli olan insanların özgür, eşit ve refah içinde yaşayabilmesidir, bunu sağlamaktır” dedi. 

“BAŞBAKAN’A İNANMIYORUZ ONU DİNLEMİYORUZ”

CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık da, “Biz kimsenin öldürmesi için çocuk doğurmak istemiyoruz. İyi, güzel ve aydınlık bir ülkede çocuk yetiştirmek istiyoruz. Ancak Başbakan bunların hiçbirini bize vadetmiyor. Dindar ve kindar gençlik istiyor. Biz kindar insanlardan oluşan gelecek istemiyoruz. Başbakan’a inanmıyoruz ve onu da dinlemiyoruz. Bizim gözümüzde itibarını kaybetmiştir” diyerek tepki gösterdi.

“DÖRT ÇOCUĞA NASIL BAKILACAK”

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Başbakan’ın bu önerisiyle kadınları eve kapatmayı amaçladığını ileri sürerek, “Bu çocukların nasıl büyüyecek, beslenecek, eğitimi ve iş alanları ne olacak? Bunlar hazır olmadan, kreş sorunu çözülmeden dört çocuğa nasıl bakılacak. Bu ülkede yoksulluk var, insanların çocuğuna süt alacak paraları yok. Ayrıca bu kararı aileye bırakmak lazım” dedi.

“DEMOGRAFİK ALDATMACA”

CHP eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, bu tür söylemlerin kadına yönelik şiddeti artıracağını öne sürerek, “Kadın bir erkeğe mecbur ve mahkum bırakılmak isteniyor. AKP döneminde kadına bakış ve algı değişti. Şiddet artıyor, bu söylemler kadınların şiddete daha çok maruz kalmasına neden olacaktır. Çocuk sayısı arttıkça şiddet ve cinayet de artacaktır. Başbakan, kadının kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğrucağına, nerede nasıl gezeceğine, ne giyeceğine, ne içeceğine karışıyor. Bu ülke giderek demokrasiden uzaklaşıyor. Başbakan bize bilim, demografi anlatmasın. Üretici olması gereken genç nüfus işsizlik nedeniyle tüketici konumunda. Demografik aldatmacalarla kadını eve hapsetme idealinden vazgeçsin” dedi.

30 Eylül 2013
Etiket; CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, recep tayyip erdoğan 4 çocuk talebi, chplilerden tepki Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir