29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP'nin başörtülü adayı 6 dil biliyor



Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi Akharım Belediye Başkan adayı başörtülü Sevinç Özdemir'in ardından CHP, merkeze bağlı Değirmenayvalı Beldesi Belediye Başkan adayı olarak başörtülü Ummühan Özpunar'ı gösterdi. 6 dil bilen Özpunar, "Başörtüsü benim simgem değil, bayrağım asla değil" dedi.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı, merkeze bağlı belde belediye başkanı adaylarını tanıttı. Ticaret Borsası Toplantı Salonu'ndaki törene CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İl Başkanı Yalçın Görgöz, Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer ve belde belediye başkan adayları katıldı.

Belediye başkan adaylarını CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan tanıttı. Tek tek kürsüye gelen adaylar arasında dikkati çeken isim ise CHP'nin ikinci başörtülü belediye başkan adayı Ummühan Özpunar oldu. 

Değirmenayvalı Beldesi Belediye Başkan adayı Özpunar, CHP'nin görünüşe önem vermeyen ve kimsenin görünüşüyle ilgilenmeyen bir parti olduğunu söyledi. "Başörtüsü benim simgem değil, bayrağım asla değildir" diyen Özpunar, "Bayrağım, kırmızı ay yıldızlı bayrağımızdır. Hepimizin olduğu gibi tektir. Ben de her Anadolu kadını gibi uğrunda ölürüm, öldürürüm. Uğrunda ölecekleri, Sarıkamışlara, Çanakkalelere gönderirim. İster şehit desinler, ister kelle desinler, bunu da ancak onların vicdanlarına bırakıyorum" dedi. 

6 YABANCI DİL BİLEN BAŞKAN ADAYI

Partililerin ayakta alkışladığı Özpunar, aday tanıtım toplantısının ardından DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. CHP'nin Türkiye'nin kurtuluş noktası olduğunu belirten evli ve 3 çocuk annesi 36 yaşındaki Ummühan Özpunar, kendisini hipnozdan uyanmış gibi hissettiğini söyledi. "Hafızım, aldığım eğitim gereği, inancım gereği başörtüsü takıyorum. Cumhuriyet ve Atatürk çocuğuyum. Bu yüzden de Cumhuriyet Halk Partisi'ndeyim" diyen Özpunar, şunları kaydetti: 

"Mısır'da El Ezher Medresesi'nde okudum. 6 yabancı dil biliyorum. Özellikle Arapça, İbranice ve Farsçayı anadilim gibi konuşabiliyorum. Fransızca, Rusça ve Çince'yi de anlayıp konuşuyorum. Bunları mermer işi yaptığım için müşterilerle ilişim kurmak için öğrendim. Tabandan bugüne kadar medrese eğitimi ve inançlı insanların içinde büyüdüm. Neyin ne olduğunu, doğru yanlış sentezi içinde kendim bularak öğrendim. Başörtüsünü simge olarak değil, inancım gereği takıyorum."

MİLLETVEKİLİ TOPTAŞ'TAN RÜŞVET OPERASYONU ELEŞTİRİSİ

Aday tanıtım toplantısında konuşan Milletvekili Ahmet Toptaş'ın hedefinde ise AK Parti hükümeti vardı. 

17 Aralık operasyonu üzerinden hükümete yüklenen Toptaş, hükümetin komplo teorileri arkasına saklandığını söyledi. Sanatçı Ebru Gündeş'in tutuklanan eşi Reza Zarrab için 'düzenbaz' ifadesini kullanan Toptaş, şöyle dedi:

"Bakanlar, evlerinde ele geçirilen parayla ilgili; çocuklarıyla, üçkağıtçılarla, sahtekarlarla, karaparacılarla nasıl afra tafra, nasıl samimi, nasıl aşna fişne olduklarını hiç konuştular mı? Ne diyor o düzenbaz için, 'Ben düğünümde tanıdım. Eşi hanımefendi benim için bedava şarkı söyledi, ondan sonra da ahbap olduk' diyor. Ahbaplığın sonucu 107 milyar dolar paranın komisyonu. Bir tane hükümet yetkilisi, AKP'li yetkili bunları soruyor mu? Neymiş Amerika, İngiltere komplosuymuş. Alıştılar her şeyin arkasında bir komplo göstererek, çocukların eline bisküvi verir gibi bir kandırmaya. 'Canbaza bak' diyip canbaz göstermeye çalışıyorlar." 

KİLİMLİ FOTOĞRAF SEÇİM MALZEMESİ OLDU

Toplantının son bölümünde ise CHP Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, slaytlı sunum yaptı. Ecer'in sunumunda Vali İrfan Balkanlıoğlu ile Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban'ın ulusal basına yansıyan haberlerine yer verildi. Vali Balkanlıoğlu'nun mühimmat deposundaki patlama sonrası Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e kilim vermesi, içki yasağı, kafelere baskın ve harem- selamlık otobüs gibi uygulamalardan bölümler gösteren Ecer, hep kötü örneklerle gündeme gelen Afyonkarahisar'ı kültürel ve turizm faaliyetleriyle ön plana çıkaracaklarını söyledi. 

CHP daha önce de Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nden başkan adayı olarak başörtülü Sevinç Özdemir'i göstermişti.


22 Aralık 2013
Etiket; chp başörtülü adaş, ummühan özpunar, afyonkarahisar değirmenayvalı chp Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir