28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Çiğ Süt Üretimi Pınar Enstitüsü Güvencesinde



Pınar Enstitüsü öncülüğünde gerçekleştirilen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi’’ Dünya Süt Günü’nde gerçekleştirildi. 2600 üreticiye verilecek eğitimlerde Pınar Enstitüsü, bilinçli çiğ süt üretimini sağlayarak hem üreticilere hem de tüketicilere katkı sunmayı hedefliyor.

Pınar Enstitü’nün öncülüğünde, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milas İlçe Müdürlüğü, Milas Süt Birliği ve Pınar Süt işbirliğiyle düzenlenen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi hayata geçti. 44 süt toplama merkezini ve 2600 üreticiyi kapsayan eğitimlerde çiğ süt üreticilerine hayvan sağlığı, hayvan beslemesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitimler veriliyor.

‘’Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’’ projesinde eğitimlerini tamamlayan süt üreticilerine Milas Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika törenine konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı “Süt üreticilerimizin toplumumuzun sağlıklı gelişmesinde çok önemli bir rolü var. Sağlıklı ürünler için öncelikle kaliteli hammaddeye ihtiyacımız var. Üreticilerimizin bilgi ve tecrübesini arttırmak en büyük hedefimiz. Sütümüz onların ellerinde değer kazanıyor. Bu sebeple “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” adını verdiğimiz eğitimlerimizin sertifika törenini Dünya Süt Günü’nde gerçekleştirmek bizim için son derece anlamlı ve mutluluk verici” dedi.

Çiğ süt eğitimlerinin önemine değinen Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Pınar olarak insan, hayvan ve çevrenin sağlığını birlikte ele alan “Tek Dünya Tek Sağlık” yaklaşımıyla hareket ettiklerini belirtti.

Mehmet Aktaş: “Bugüne kadar üreticilerimizi sürekli eğiterek süt sektörünü geliştirdik. Bugün de Pınar Enstitüsü’nün “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu eğitimlerin hem biz sanayiciler hem de üreticiler için önemli değerler yarattığına inanıyoruz. Proje ile hayvan sağlığını, insan ve toplum sağlığının ön koşulu kabul eden “Tek Dünya Tek Sağlık” yaklaşımının da güzel bir örneği ortaya konulmuş oldu” dedi.

Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil, Mayıs ayında başlayacak eğitimlerin yılsonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Dilek Emil, ‘’Eğitimlerin içeriği çiğ süt üreticilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olması amacıyla, örnek bir grup üzerinde anket çalışması yapıldıktan ve ihtiyaçlar saptandıktan sonra oluşturuldu. Enstitümüz öncülüğündeki bilinçlendirme eğitimleri Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayhan Baştan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Alçiçek ve Pınar Süt uzmanları tarafından verilecek’’ diye konuştu.

22 Mayıs 2014
Etiket; pınar enstitüsü, dilek emil, süt projesi milas Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir