29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Cilt Kanserinde "Herşey Bitti" Demeyin!



Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Göker, Türkiye ve dünyada cilt kanseri tedavisinde ciddi ilerleme olduğunu; ölümcül safhaya gelmiş cilt kanserlerini dahi tedavi etmeye yarayan ilaçlar bulunduğunu söyledi.

Dünyada onkolojide yenilik açısından en önemli toplantılardan biri olan Amerikan Klinik Onkoloji Derneği'nin (ASCO) 50'nci yıl toplantısı ABD'nin Şikago Eyaleti'nde yapıldı. Dünya genelinde 20 bin doktoru bir araya getiren toplantıya Türkiye'den 200 hekim katıldı. Toplantıya katılan ve çıkan sonuçları değerlendiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Göker, bu yıl meme, akciğer ve cilt kanserindeki gelişmelerin ön plana çıktığını söyledi.

CİLT KANSERİ TEDAVİSİ İÇİN ÇOK FAZLA İLAÇ VAR

Dünyada kanser araştırmaları konusunda en fazla yeniliğin cilt kanserinde olduğunu belirten Prof. Dr. Göker, "Cilt kanserinde çok fazla sayıda ilaç var. Hepsi hedefe yönelik ilaçlar dediğimiz ilaçlar grubunda. Bu toplantıda ağırlıklı olarak bağışıklık sistemini güçlendirici tedaviler ortaya çıktı. Bu çalışmalar yaklaşık 3-4 yıldır yapılan çalışmalar ve aslında olgunlaşmış sonuçları var" dedi. Toplantıda sadece cilt kanseri ile ilgili bine yakın bildiri sunulduğunu vurgulayan Göker, "Kanseri iyileştiren yepyeni bir ilaç yok. Ama geliştirilme aşamasında bir sürü ilaç var, onların sonuçlarını bekliyoruz. Cilt kanserinde ise akıllı ilaçlar dediğimiz bir ilaç gurubu var. Ölümcül safhaya gelmiş cilt kanserlerini dahi iyi etmeye yarayan ilaçlar. Bu ilaçlar piyasada var ve onların çok olumlu sonuçlarını görüyoruz. Cilt kanserinde ciddi ilerleme var" diye konuştu.

KANSERİN TEMEL NEDENİ YAŞLANMA

Kanser alanında dünyadaki klinik çalışmaların aynı anda Türkiyede'de uygulandığını ifade eden Prof. Dr. Göker, "Türkiye'de klinik olarak uyguladığımız çalışmaların sonuçlarını gördük. Cilt kanserinde hastalar 'Tamam artık herşey bitti' dememeli. Sürekli yeni bir ilaç geliyor, yeni ilaç imkanı var. En önemli mesaj bu. Çünkü klasik tedavilerle elde ettiğimizin çok üstünde başarılar var artık" dedi.

Her bir buluşta kanserden ölüm oranın azaldığına da dikkati çeken Prof.Dr. Göker, "Her geçen gün kanserden ölüm oranı azalıyor ama mutlak çözüm diyorsanız böyle birşey yok. Çünkü kanserin temel nedeni yaşlanmayla ilgili olan birşey. Yaşlılığa çare bulabilirseniz kansere de çare bulabilirsiniz. Yayılmış kanserleri düzetmeyle ilgili birçok gelişme var. Ama mucize bir hap, tüm kanserler için tek bir hap olmayacak. 'Bir hap içtim düzeldim' diye birşey yok ve olmayacak. Yaşlandıkça kanserin kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Kimi erken yaşlanıyor kimi geç yaşlanıyor" diye konuştu. Kanserle ilgili yeni ilaçlar, tedavi ve teşhis yöntemlerinin ilk sonuçlarının açıklandığı ASCO, tüm dünyadan katılımla yılda bir kez yapılıyor. Bu toplantıda açıklanan sonuçlardan sonra, ilaçların Avrupa ve Amerika'da kullanım izinleri ortaya çıkıyor.

DHA-Sağlık - Türkiye-İzmir - Aynur TATTERSALL

09 Haziran 2014
Etiket; cilt kanseri tedavi, erdem göker, kanser tedavisi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kanserin gizemini biyobanka çözecek
Ege'de kanser tedavisinde önemli başarı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir