19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Cimnastik literatüründe bir Türk



İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ferhat Arıcan, henüz 20 yaşında olmasına rağmen, dünya spor otoritelerinin yakından tanıdığı bir isim.

Olimpiyat madalyası almadan spor dünyasında tanınmasının nedeni ise geliştirdiği yüksek zorluk derecesindeki hareketlerin cimnastik literatürüne “Arıcan” adıyla girmesi.

Cimnastik literatürüne 2 hareket sokarak büyük başarıya imza atan Arıcan’ın hedefi olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Her sporcu olimpiyat madalyası hayali kurar. Altın madalya aldıkları zaman isimlerini spor tarihine altın harflerle yazdırırlar.

İzmirli cimnastikçi Ferhat Arıcan, her sporcuya nasip olmayacak bir başarıya imza atarak, henüz 20 yaşında olmasına rağmen spor tarihinde ölümsüzleşti. Üstelik bu başarıya olimpiyat madalyası almadan ulaştı. 10 yaşında başladığı sporda disiplinli çalışarak milli formayı giymeye hak kazanan Ferhat, uluslararası şampiyonalarda daha önce yapılmamış hareketlerle dikkatleri üzerine topladı. Cimnastik otoriteleri tarafından beğeni toplayan 2 hareketi, cimnastik literatürüne “Arıcan” ismiyle girdi.

Paralel ve atlama masasında yaptığı yüksek zorluk dereceli hareketler uluslararası şampiyonalarda diğer sporcular tarafından yapılmaya başlandı. Bununla yetinmeyen Ferhat, üzerinde çalıştığı yeni hareketi de 2014 yılında literatüre sokmayı hedefliyor. Son 8 yılın şampiyonu Yabancı sporcuların “Muhteşem Süleyman” lakabı taktığı Ferhat’ın uluslararası şampiyonalarda çok sayıda madalyası bulunuyor.

Olimpiyatlarda ülkemizi cimnastikte ilk kez temsil etme gururunu yaşayan Ferhat, 2010 Singapur Gençler Olimpiyatı’nda atlamada gümüş madalya kazandı. 2011 yılında Boğaziçi Turnuvası’nda 5 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak bir turnuvada en çok madalya kazanan sporcu oldu. Akdeniz Oyunları’nda paralelde gümüş madalya kazandı.

Son 8 yılın Türkiye Şampiyonu olan Ferhat, son olarak Hırvatistan’da gerçekleşen Dünya Kupası’nda yarıştığı paralel aletinde 3. oldu.

Yaptığı hareketlerin cimnastik literatürüne girmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Ferhat, “2008 yılında paralel aletinde, ardından bu yıl atlama masasında yaptığım hareketler literatüre girdi. Hareketin yanında ismim ve Türkiye yazması, hem beni hem ailemi gururlandırıyor.

Başka sporcuların uluslararası turnuvalarda benim hareketimi yapması yarı bir mutluluk kaynağı oluyor. Başarıya disiplinli çalışarak ulaşabileceğimi bildiğim için sürekli antrenman yapıyorum. Her sporcu gibi ben de olimpiyat madalyası almak istiyorum. Eskiden olimpiyatlara katılmanın hayalini kuruyordum. Şimdi ise olimpiyatlarda madalya almayı hedefliyorum” dedi.

O kitaba girebilmek..

10 yaşından itibaren Ferhat’ın antrenörlüğünü yapan Reyhan Karanlık ise, “Ferhat gibi sporcular nadiren çıkıyor. Elit sporcular disiplinlilerdir. Ferhat da çalışmalarda çok disiplinli. Şampiyonlar her zaman çıkar ancak sporu bıraktıktan sonra kaybolup giderler. Literatüre girdiğinizde, sporu bıraksanız da o kitabın içinde kalıyorsunuz. Yeni bir hareket üzerinde çalışıyoruz. Çok güzel bir ekip kurduk. Başarılara adım adım ulaşıyoruz. Öncelikle Dünya Kupası’nda altın madalya ardından olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

01 Ekim 2013
Etiket; Ferhat Arıcan, cimnastik literatüründe Ferhat, Arıcan figürü, Reyhan Karanlık, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir