28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Cumhurbaşkanı Gül’e ilginç sertifika



   Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Grand Cevahir Otel’de düzenlenen “Uluslararası Endüstri Mühendisleri Enstitüsü Konferansı”na katıldı. Konferansta konuşan Gül, kongrenin ilk defa Amerika kıtası dışında yapıldığını belirterek, bunun önemli olduğunu söyledi.

  Gül, “Benim de endüstri mühendisliği ile ilgim siyasete başlamadan önce akademik hayattayken o zaman Türkiye’nin birkaç endüstri mühendisliği fakültesinde iktisat dersleri vermemle başladı. Şimdi benim ismimi taşıyan üniversitenin toplantıyı organize ediyor olması da benim çok ilgimi çekti” diye konuştu.

Dünyada her şeyin hızla değişip dönüştüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bilgi çok çabuk güvenliğini kaybetmekte. Artık hızlı düşünmek ve uygulamak hayatın en önemli faktörlerden birisi haline gelmiş vaziyette. Bu bağlamda uygulanması gereken yeni politikaları, süreçleri, yeni örgütlenme biçimlerini Akademik bir platformda tartışıyor olmak hepimiz için çok önemli. Azalan kaynakların verimli kullanılması, alternatif üretim politikalarının uygulanması ve disiplinler arasında koordinasyonun sağlanmasında başarı dünyanın gelişim hızına ayak uydurmaya bağlı olacaktır. Çok hızlı bir şekilde değişen dünyada disiplinler arası işbirliğini bir bütüncül bakışla sağlayabilirsek bundan faydalanabileceğiz” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BÜYÜK AVANTAJDIR"

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de son 10 yıl içerisinde yakalanan siyasi istikrarla çok iyi hamleler yaptıklarını ifade ederek, son 10 yıl içerisinde Türkiye’nin, AB’nin 5 misli bir ekonomik büyüme gerçekleştirdiğini, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi. Gül, “Ama kendimizi hâlâ gelişmiş demokratik kalkınmış ülkelerle mukayese ettiğimizde Türkiye’nin hala yol alması gerektiğini de çok açık bir şekilde görüyoruz ve bunun da farkındayız. Onun için Türkiye çok köklü bir şekilde bu reform süreçlerini devam ettirecektir. Şüphesiz ki elimizdeki en büyük kıymet ülkedeki siyasi istikrardır. Siyasi istikrarın olması ve güçlü bir parlamentonun olması doğru yasaların çıkartılması, doğru ekonomik politikaların uygulanması için de en büyük avantajdır. Bugün birçok Avrupa ülkesinde yaşanan krizlerin altındaki esas sebebin karar alamama olduğunu hepimiz biliyoruz. Doğru politikanın ne olduğunu eminim ki nüfusu en küçük olan ülkede bile bilen çok sayıda uzman vardır. Ama önemli olan doğru kararların, doğru politikaların uygulanma kararlılığını gösterebilecek güçlü yönetimlerin olup olmamasıdır. Bu bakımdan da Türkiye çok büyük avantajdır” şeklinde konuştu.

HEDEFİ AÇIKLADI

“Hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına geldiğimizde Türkiye’yi yüksek gelirli ülkeler sınıfına taşımaktır” diyen Gül, şunları söyledi:

“Bugün orta gelirli bir ülkeyiz. Hepimizin çok tartıştığı bir konu vardır orta gelir tuzağı diye. Türkiye’nin bu tuzağa düşmemesi için Türkiye’yi biz büyütmeye devam etmemiz gerekir. Orta gelirden, yüksek gelirli bir ülke seviyesine gelebilmenin çok önemli şartlarından birisi o ülkenin yumuşak güç diye adlandırdığımız bu tarafını güçlü hale getirmektir.”

Gül, siyasi ve ekonomik reformların el ele Türkiye’yi bu noktaya getirdiğini belirterek, “Hâlâ bu konuda demokratik, siyasi, hukuki ve ekonomik reformların ve hayatın diğer alanlarındaki değişimlerin güçlü bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu yaptığımız süre içerisinde Türkiye’nin mevcut potansiyeli, mevcut gücü muhakkak ki cazibesi Türkiye’yi çok daha yukarılara taşıyacaktır. Bütün bunları yaparken makro bir bakışı sağlıklı bir şekilde muhafaza etmemiz gerekmektedir. Burada şüphesiz ki bütün bilim insanları başta olmak üzere özellikle meseleye makro açıdan bakabilen ve genel değerlendirme yapabilen bilim adamları başta olmak üzere siyasetçilerin hepsinin çok büyük rolü olacaktır” dedi.

Törende konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Ali Babacan’a Uluslararası Endüstri Mühendisleri Enstitüsü tarafından verilen "Hayat boyu Endüstri Mühendisi Üyelik Sertifikası" takdim edildi.

26 Haziran 2013
Etiket; cumhur başkanı, abdullah gül Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Unutulan soykırım tekrarlanır
Şampiyon olmaktan bıkmadılar
Gül 'Kayıp Trilyon' Davası için İfade Verecek
'Tarihi yapıda tahrip' iddiası yargıya taşındı
Eniştesinden, Abdullah Gül'e Övgü
Hayrünnisa Gül: Asıl intifadayı ben başlatacağım
Abdullah Gül başbakanın kim olacağını açıkladı!
Cumhurbaşkanı Gül'den 'Milli Yas' açıklaması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir