28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Davutoğlu Resmen Genel Başkan



AKP Olağanüstü Kongresi’nde 1479 delegeden 1388′i oy kullandı. Kullanılan oylardan 6′sı geçersiz sayıldı. Geçerli 1382 oyun tamamını alan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AKP’nin yeni genel başkanı oldu.

Ahmet Davutoğlu sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, “Milletimizden aldığımız destek yanında, en büyük destekçimiz bu anlayışta ve hedefte yeni Türkiye hedefi ile bugün kongrede bizim önümüzü açmış olan sayın Cumhurbaşkanımız’ın Çankaya’daki varlığıdır” dedi.

1479 delegen 91'i, ya kongreye gelmemeyi ya da oy kullanmamayı tercih etti. 17:00′de bitmesi beklenen oy kullanma işlemi, 15 dakika uzatıldı. Bu sürede oy kullanmamış olan delegelere sandığa gitmeleri için çağrı yapıldı. Sonuçların açıklanmasından sonra Davutoğlu’nu, ilk olarak Tayyip Erdoğan, öperek tebrik etti. Teşekkür konuşması için bir kez daha kürsüye çıkan Davutoğlu şunları söyledi:

"Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Zatıma gösterilen sonuç, beni ağır bir sorumluluğu bundan sonra üstlenmekle karşı karşıya bıraktı. Allah, bu sorumluluğunun kudretini göstermeyi nasip etsin. Mahcup eylemesin. Sayın Cumhurbaşkanımız’a bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız’a teşekkürümüz bugün kongrede yaşanan atmosferle ilgilidir. Türk demokrasi tarihinde iki ilki yaşamış olacağız. Böylesi bir devir teslimle hiçbir ihtilaf olmadan, farklı görüş, bir izlenim sahibi olmadan birlik beraberlik sayesinde devir teslim gerçekleşmiş oldu.

Siyasi rekabetler aslında bugün AK Parti’nin siyaset farkını ortaya koymuştur. Türk demokrasi tarihinde ilk kez böyle bir devir teslim yapıldı. Ayrıca ilk defa Türk demokrasi tarihinde, yarın aynı partiden iki cumhurbaşkanı arasında devir teslim töreni yapılacak.

Daha kat edilecek çok yol var. Kat edilecek yoldaki gücü de kendimizde görüyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız konuşmasında bize bir emanet bıraktı. Bundan sonraki 3 seçimi hedef gösterdi. İlk hedef 2015. İnşallah 2015 seçimlerinde çok güçlü bir destekle, Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunlukla Meclis’e gelmemiz mümkün olur. Bunu başaracağımıza inanıyorum.

2015 yılında, bu emaneti devir almamız halinde, 2019 yılına kadar altın ölçeğinde değerli bir 4 yılımız olacak. Bir seçim maratonuna girmeyeceğimiz bu anlamda birilerinin türbülans oluşturma niyetlerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği bir istikrar dönemine gireceğiz. 2015 -2019 yılları, yeni Türkiye’nin inşasında önemli ve kritik bir konuma getirecektir.

Milletimizden aldığımız destek yanında en büyük destekçimiz bu anlayışta ve hedefte yeni Türkiye hedefi ile bugün kongrede bizim önümüzü açmış olan sayın cumhurbaşkanımızın Çankaya’daki varlığıdır.  

Türkiye’de maalesef Anayasalar yapılırken özellikle 1982 Anayasa’sı, bir varsayım ile yapılmıştır. O da şu: Bu millet doğruyu tercih edemez. Yanlış başbakan getirebilir. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığını öylesine bir mekanizma ile seçelim ki bir fren rolü oynasın. Türkiye’de silah gösterilerek adaylıktan çektirilmiş Ali Fuat Başgil rahmetli var. Şimdi artık bu dönem bitti.

Ne cumhurbaşkanlığı makamı, devlet adına milletin iş başına getirdiği hükümeti denetleme makamıdır, ne de başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ile bir şekilde farklı telakilere sahip olma makamıdır. İnşallah milletimizden destek almış seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş başbakanı ile gerçek anlamda bir ivme, sıçrama dönemi yaşayacağız.

Bunda da bir hikmeti vardır. Sayın cumhurbaşkanımız, “Bundan sonra terleyen cumhurbaşkanı ve başbakan olacak” demişti. Gördüğünüz gibi birlikte terledik. Alın terinin karışmadığı hiçbir sonuç helal değildir. Alın terinin karışmadığı emek nasıl helal olmazsa, millet adına dökülen terin karışmadığı siyasi mücadele de helal olmaz.

Biz millet adına ter dökmeye, enerji harcamaya her türlü zorluğa direnmek adına bu yola çıktık. Allah bu yolda ayaklarımızı sabit eylesin.”

27 Ağustos 2014
Etiket; akp, olağanüstü kongre, ankara, ahmet davutoğlu, recep tayyip erdoğan, başbakan, genel başkan, cumhurbaşkanı, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
Karşıyaka'da uzman işçi dönemi
Çağla ikinci oldu
Çağla, İpek ve İnci ikinci turda
Akpınar'ın tezi kitap olacak
Kahkaha atmadıkları kaldı
Başbakan'dan İzmir turu
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir