25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Demirtaş: 98 - Nasır: 78



Cihan DURAK/İZMİR (DHA) - İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yapılan seçimlerde Ekrem Demirtaş, 10’uncu kez yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Demirtaş 98 oy alırken, Ortak Akıl Grubu ve Metin Aztekin’in desteklediği yönetim kurulu başkan adayı Necip Nasır 78 oyda kaldı. İ

İZTO'da 176 meclis üyesinin tamamının oy kullandığı organ seçimleri yapıldı. Seçimlerde yönetim kurulu üyeleri ve başkanı, disiplin kurulu üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu delegeleri belirlendi. Yönetim kurulu başkanlık koltuğu için Ekrem Demirtaş ile Ortak Akıl Grubu ve Metin Aztekin’in desteğini alarak aday olan Necip Nasır’ın arasında kıyasıya bir yarış geçti.

176 meclis üyesinin tamamının oy kullanmasıyla saat 13.30’da sandıklar açıldı. 176 meclis üyesinden 98’inin oyunu alan Demirtaş yeniden yönetim kurulu başkanı seçildi. Demirtaş’a rakip olan Necip Nasır ise 78 oyda kaldı. İZTO yönetim kurulunda yedi yeni isim yer aldı.

Nevzat Artkıy, Süleyman Subaşı, Cüneyt Altınkapı, Ali Yılmaz, Mert Pala, Mustafa Tüzün ve Bekir Şahiner meclisin yeni yönetim kurulu üyeleri oldu. Yönetim kurulunda kadın isimlerin yer almaması ise dikkat çekti.

'ESERLERE ESER KATACAĞIZ'

Seçim sonuçları sonrası yönetim kuruluyla birlikte makamında açıklama yapan Ekrem Demirtaş, demokratik kurallara uygun ve yüksek katılımlı bir seçim yapıldığını söyledi. Çalışmaların yeni dönemde hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Demirtaş, "128 yıllık İzmir’in, ülkemizin ve dünyanın sayılı odası İTO’da bir seçim daha yaşadı. Bir dönem daha birlikte yola devam edeceğiz. Aslında Ticaret Odası hiç durmadan bu noktalara geldi. Yeni dönemde eserlere eser katmaya devam edeceğiz. Kaç defa böyle bir ortamda bulunduğumu hatırlamıyorum. Desteklenmek ve oylarla buraya seçilmek onur ve gurur verici. Tüm Yönetim Kurulu ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

'TABAN SONUCU SORGULASIN'

Seçimlerden sonra açıklama yapan Necip Nasır, İzmir’de bazı engelleri tespit ettiklerini söyledi. Bu engellerin Ekrem Demirtaş’ın İZTO’yu tek adam anlayışıyla yönetimi olduğunu söyleyen Nasır, "İş dünyasında tabanda bir ses var. Ama bu ses sandıkta hissedilmedi. Sistemde bir sorun var. Çünkü taban böyle düşünmüyor. Bence bu sonuç İzmir’in hayal ettiği sistemi yansıtmadı. Ama ben rahatım. Maddi ve manevi her şeyi yaptığıma inanıyorum. Hayırlısı bu olacakmış. Ekrem Bey’e oy verenler vicdanları ve Allah arasında yapacaklarını düşünsünler. NACE kodları sanki İZTO’nun yapısına göre dizayn edilmiş. Temsilde adalet yok. Bunun haricinde NACE kodlarına göre özel bir dizayn olduğunu düşünüyorum. Kimi yerinde değil kimi farklı komitelerde yer alıyor. Ama sonuç budur. Ekrem Bey’e oy verenler meclis üyelerine hayırlısı olsun. 98 meclis üyesi tabanına giderek bu sonucun olumlu ya da olumsuz olmadığını tabanına sormalıdır. Tabanında meclis üyelerini sorgulamalarını istiyorum" diye konuştu.

11 Mayıs 2013
Etiket; İZTO, Seçim, Demirtaş, İTO, İzmir, Nasır Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir