29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Denizli ve Güneş'e ayıp



Bahri Okumuş

Beşiktaş Başkanı iken, çalıştığı teknik adamları yakışıksız yöntemlerle göndermesiyle bilinen Yıldırım Demirören, bu alışkanlığını TFF'nin başında da sürdürüyor.

Malum geçen hafta sonundan bu yana spor kamuoyunun gündemi Milli Takımdaki teknik direktör değişimi. Abdullah Avcı, TFF Yönetim Kurulu'nun yaptığı "Avcı'nın sonuna kadar arkasındayız" açıklamasından 4 ya da 5 gün sonra istifa etti, daha doğrusu etmek zorunda kaldı. (Rıza Çalımbay da Beşiktaş'tan 'Biz gideriz Rıza kalır' açıklamasının haftasında ayrılmak durumunda kalmıştı)

Hocasının arkasında olduğunu kamuoyuna duyuran TFF yönetiminin aslında aynı zamanda yeni teknik adamını belirlediği ve girişimlerini de başlattığı ayan beyan ortaya çıkınca , Avcı'ya gitmekten başka seçenek kalmadı zaten.

Son dönemde dibe vuran Milli Takımı ayağa kaldırmak için bulunan formül Fatih Terim'in Galatasaray'ın yanı sıra ay yıldızlı takımı da çalıştırması. (Fatih Altaylı'nın yazdığına göre bu aklı veren de Aziz Yıldırım)

Fatih Terim için "Ülkenin en başarılı ve kariyeri en yüksek teknik direktörü" denilse buna itiraz edecek kimse az bulunur. Sanırım, yalnızca bu açıdan bakarak, "Getirelim Terim'i bu iş bitsin" mantığı ile hareket ediliyor.

Oysa Fatih Terim, son iki yıldır ülkenin hızla yükselen değeri haline gelen, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalinin kapısından dönen, bu sezon muhtemelen Şampiyon Ligi Şampiyonluğu gibi Türk Futbolu adına çılgın bir hedefe odaklanacak Galatasaray'ın başında bulunuyor.

Bu kadar yüksek konsantrasyon gerektiren bir pozisyonda bulunan Terim'e "Gel bir de Milli Takımı kurtar" demek, Terim'i yüceltmekten anlamına gelmiyor.

"Türk Futbolu zillet içinde, alternatifsiz, çaresiz durumda" demek oluyor.

Oysa, mesaisinin tamamını Milli Takıma ayırabilecek, kalitesi, kalibresi, kariyeri bu göreve uygun alternatifleri var bu ülkenin.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamış, Türk Futbolu henüz bugünkü noktaya ulaşmamışken, Galatasaray'ın başında Şampiyon Kulüpler yarı finali görmüş, Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takıma çeyrek final oynatmış Mustafa Denizli...

2002'deki Dünya Kupası üçüncülüğünün mimarı Şenol Güneş..

Hatta, kimileri istihza ile baksa da böyle bir görev için yanıp tutuşmasının yanında, ehliyeti de yeterli olan Yılmaz Vural...

Alternatiflere eklemeler yapılabilir. Hal böyleyken, tüm bu alternatiflere sırt çevirip, üst düzey hedefleri kovalayan bir takımın başında bulunan hocanın ısrarla kapısını çalmakla hem Denizli'ye, hem Güneş'e, hem liyakat sahibi diğer teknik adamlara açıkça ayıp edildi.

"Önemli olan kalan 4 kritik maçı kazanmak" filan biçimindeki savunmaya da "Ne kritiği, ne maçı" demek gerekiyor.

Zira Milli takımın Dünya Kupası biletini alması için mucizeden fazlası gerekli. 4 maçı kazanacaksın, Macaristan ile Romanya berabere kalacak, Hollanda Macaristan'ı yenecek, böylece belki en iyi 8 grup ikincisinden biri olup play off oynayacaksın...

Demirören Federasyonu göreve başladığında şike sürecine ilişkin ürettiği formülle, Türk Futbolunun önünü açtı diye düşünülmüştü. CAS'tan kısa süre içinde çıkacak kararlar, söz konusu formülün iflasını ortaya koymuş olacak. Umarım böyle olmaz...

Milli takıma ilişkin atılan bu isabetsiz adımlara, CAS kararının ardından ülke içinden yükselecek "hakkımızı istiyoruz" itirazlarını ekleyin...

Sanırım futbolda bir süre daha sahanın içinden çok dışı konuşulacak...

22 Ağustos 2013
Etiket; milli, takım, denizli, mustafa, şenol, güneş, yıldırım, demirören, fatih, terim, galatasaray, bahri, okumuş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İL MÜDÜRÜ ESKİCİ'DEN SPOR MEDYASINA DESTEK
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir