25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Denizli'nin iddialarına gülmüş!



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan Denizli'ye sert yanıt...  Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin, Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kurulması planlanan araziye ilişkin eleştirilerini “Kentinin değil sadece kendinin geleceğini düşünen bir siyasinin ayakları yere basmayan söylemleri”  diye gördüğünü vurguladı.

Denizli’nin “Hakim rüzgarlar kötü kokuyu Karşıyaka’ya taşıyacak ve kanatlı istilası emlak fiyatlarını düşürecek” dediği tesislere ilişkin en küçük bir bilgisi dahi olmadığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İlknur Hanım’ın söylediklerini duyunca çok güldüm. İddiaları hem çok komik hem de gerçek dışı. Atıklar burada tamamen kapalı ortamlarda değerlendirilecek. Bu kapalı ünitelerde koku kontrol sistemi olacak. Dolayısıyla bu tesisin bırakın Karşıyaka’ya, 100 metre yakınına bile koku yayması mümkün değil. Sızıntı suyu ve gürültü de olmayacak. Avrupa standartlarında bir tesis kurmayı hedefliyoruz. Zemin yapısı ve toprak örtüsü çok uygun.  İlgili devlet kurumlarından aldığımız onay çerçevesinde ÇED sürecine devam ediyoruz. Ayrıca tesise ulaşım için otoyoldan 4 kilometrelik özel bir yol açacağız. Çöp TIR’ları kesinlikle yerleşim alanlarına girmeyecek. Hem çöp depolamaktan kurtulacağımız hem de çöpten enerji üreterek ekonomik kazanç elde edeceğimiz böylesine çevreci bir yatırıma neden karşı çıkılır, anlayabilmiş değilim” diye konuştu.

SİYASİ BAĞNAZLIK
 Denizli’nin açıklamalarının “Siyasi bağnazlığın son ve en güzel örneği” olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir milletvekilinin görevi, gerçek dışı söylemlerle ortalığı karıştırmak olmamalıdır. Sayın Denizli, 1992 yılından bu yana kullanılmakta olan ve artık İzmir’e yakışmayan Harmandalı çöp depolama alanının kaldırılması konusunda, laf üretmek ve polemik yaratmaktan başka hiçbir iş yapmamıştır. Uyguladığı politikanın adı ‘tavşana kaç, tazıya tut’ demekten başka bir şey değildir. Hiçbir zaman samimi olmayan söylemleri, kentinin değil sadece kendinin geleceğini düşünen, popülizm uğruna İzmir’in en önemli çevre projesine engel olan ve bunu bir marifet olarak gören zavallı bir zihniyetin ürünüdür. Sayın Milletvekili İzmir’in çöp sorununu bitirmeyi gerçekten isteseydi, tesisi kurmak için adeta yırtınan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, alternatif yer arayışlarında engel değil destek olurdu. Çok merak ediyoruz: İzmir için çok büyük önemi olan bu tesisin kurulması konusunda Sayın Milletvekili hangi somut adımı atmıştır? Tesis için önerdiğimiz her yere karşı çıkanlar, çocuklarımızın geleceği için en çevreci yatırım olarak gördüğümüz bu proje önünde engel olmaktan başka ne yapmıştır? Hergün toplanan 4 bin ton çöpün nerede ve nasıl değerlendirileceği konusunda hangi öneriyi getirmiştir? Sayın Denizli, EXPO çalışmalarının hızlandığı şu günlerde, İzmir’in adaylık temasıyla birebir örtüşen böylesine çevreci bir yatırımı engellemenin ne anlama geldiğini de kamuoyuna açıklamak zorundadır. İlknur Hanım boşuna çabalamasın: İzmirli kimin samimiyetle çalıştığını, kimin sadece ve sadece siyasi istikbal peşinde koşup kendisiyle dalga geçtiğini çok iyi biliyor. İzmirli bugün böyle konuşanların, dün nerede neler söylediğini de çok iyi hatırlıyor. İzmir’e asıl kötülüğü, böylesine hayati bir projeye ‘engel olacağını’ söyleyen İlknur Denizli yapıyor. Siyasi provokasyonlara alet edilmeye çalışılan Harmandalı halkı, Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili sıkıntıların kaynağını da sanırım artık daha iyi anlamıştır.”
 

 


İlknur Denizli’nin “Hakim rüzgarlar kötü kokuyu Karşıyaka’ya taşıyacak ve kanatlı istilası emlak fiyatlarını düşürecek” dediği tesislere ilişkin en küçük bir bilgisi dahi olmadığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İlknur Hanım’ın söylediklerini duyunca çok güldüm. İddiaları hem çok komik hem de gerçek dışı. Atıklar burada tamamen kapalı ortamlarda değerlendirilecek. Bu kapalı ünitelerde koku kontrol sistemi olacak. Dolayısıyla bu tesisin bırakın Karşıyaka’ya, 100 metre yakınına bile koku yayması mümkün değil. Sızıntı suyu ve gürültü de olmayacak. Avrupa standartlarında bir tesis kurmayı hedefliyoruz. Zemin yapısı ve toprak örtüsü çok uygun.  İlgili devlet kurumlarından aldığımız onay çerçevesinde ÇED sürecine devam ediyoruz. Ayrıca tesise ulaşım için otoyoldan 4 kilometrelik özel bir yol açacağız. Çöp TIR’ları kesinlikle yerleşim alanlarına girmeyecek. Hem çöp depolamaktan kurtulacağımız hem de çöpten enerji üreterek ekonomik kazanç elde edeceğimiz böylesine çevreci bir yatırıma neden karşı çıkılır, anlayabilmiş değilim” diye konuştu.


SİYASİ BAĞNAZLIK


 Denizli’nin açıklamalarının “Siyasi bağnazlığın son ve en güzel örneği” olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir milletvekilinin görevi, gerçek dışı söylemlerle ortalığı karıştırmak olmamalıdır. Sayın Denizli, 1992 yılından bu yana kullanılmakta olan ve artık İzmir’e yakışmayan Harmandalı çöp depolama alanının kaldırılması konusunda, laf üretmek ve polemik yaratmaktan başka hiçbir iş yapmamıştır. Uyguladığı politikanın adı ‘tavşana kaç, tazıya tut’ demekten başka bir şey değildir. Hiçbir zaman samimi olmayan söylemleri, kentinin değil sadece kendinin geleceğini düşünen, popülizm uğruna İzmir’in en önemli çevre projesine engel olan ve bunu bir marifet olarak gören zavallı bir zihniyetin ürünüdür.

Sayın Milletvekili İzmir’in çöp sorununu bitirmeyi gerçekten isteseydi, tesisi kurmak için adeta yırtınan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, alternatif yer arayışlarında engel değil destek olurdu. Çok merak ediyoruz: İzmir için çok büyük önemi olan bu tesisin kurulması konusunda Sayın Milletvekili hangi somut adımı atmıştır? Tesis için önerdiğimiz her yere karşı çıkanlar, çocuklarımızın geleceği için en çevreci yatırım olarak gördüğümüz bu proje önünde engel olmaktan başka ne yapmıştır? Hergün toplanan 4 bin ton çöpün nerede ve nasıl değerlendirileceği konusunda hangi öneriyi getirmiştir? Sayın Denizli, EXPO çalışmalarının hızlandığı şu günlerde, İzmir’in adaylık temasıyla birebir örtüşen böylesine çevreci bir yatırımı engellemenin ne anlama geldiğini de kamuoyuna açıklamak zorundadır. İlknur Hanım boşuna çabalamasın: İzmirli kimin samimiyetle çalıştığını, kimin sadece ve sadece siyasi istikbal peşinde koşup kendisiyle dalga geçtiğini çok iyi biliyor. İzmirli bugün böyle konuşanların, dün nerede neler söylediğini de çok iyi hatırlıyor. İzmir’e asıl kötülüğü, böylesine hayati bir projeye ‘engel olacağını’ söyleyen İlknur Denizli yapıyor. Siyasi provokasyonlara alet edilmeye çalışılan Harmandalı halkı, Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili sıkıntıların kaynağını da sanırım artık daha iyi anlamıştır.”

 
17 Eylül 2013
Etiket; Aziz Kocaoğlu İlknur Denizli, İzmir çöp tartışması, katık atık bertaraf Aziz Kocaoğlu, Harmandalı katı atık, Karşıyaka çöp tartışmaları Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir