19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Derbi, Maçtan Sonra da Sürdü



Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın futbolcuları arasında "beyanat derbisi" vardı.

Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu, iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bizim açımızdan çok önemli bir maçtı. Derbiyi kazanıp taraftarımıza armağan etmek istiyorduk. İyi mücadele ettik. Derbi maçları gergin geçer. Maçtan önce yapılan bazı açıklamaların da etkisi olduğunu düşünüyorum. Çok kartlıydı, ama bundan daha gergin derbiler gördük" dedi.

Selçuk İnan'ın maçtaki tepkisiyle ilgili de Sarıoğlu, şunları söyledi:

"Selçuk, Galatasaray için çok önemli bir oyuncu. Katkısı tartışılamaz. Şampiyonluğa büyük katkı yaptı. Başarıların ardından kötü bir sezon olduğu zaman taraftarların tepkisine o da üzülüyor. Maçtan sonra gerginliği atmıştı. Soyunma odasında keyfi yerindeydi. Bir gönül kırıklığı yaşamış olabilir. Duygusal bir arkadaşımız. Bir sorun olmadığını söyledi."

FERNANDO MUSLERA: "KARŞILAŞMADAN ÖNCE YAPILAN BAZI AÇIKLAMALAR MAÇI GERDİ"

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, "Bugünkü maçta iki duyguyu yaşadım. Mutlu olduğum taraf, derbiyi kazanmaktı. Puan farkı ne olursa olsun derbiyi kazanmak çok önemli. Futbol her sonuca açık, her şey olabilir. Üzüldüğüm taraf ise maçtan önce Fenerbahçeli futbolcuların maçtan önce açıklamaları, bu maçı çok kolay görmeleri, sahada saç kestirmeyi söylemeleri, bu karşılaşmayı gergin hale getirdi. Bu tür açıklamaların yersiz olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

BEKİR İRTEGÜN: "OLAYLAR BİRKAÇ FUTBOLCUYA YAKIŞMADI, HERKESE DEĞİL"

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, gergin bir maç olduğunu vurgulayarak, "Biz buraya gerginlik yaratmaya gelmedik, adam gibi topumuzu oynamaya geldik. Ancak bazı futbolcular ortamı geriyor. Birkaç futbolcuya yakışmadı. Bunlar yenilgiye bahane değil. Derbiler bayramdır, bugün bunu yaşatamadık. Taraftarlarımızdan özür dileriz. Bazı oyuncuların tahrikine kapıldık. Oyun çok durdu. Futbol değil, gerginlik konuşuyoruz. Geçen senelerde olduğu gibi tertemiz bir şampiyonluk yaşayacağız" dedi.

VOLKAN DEMİREL: "ADAM GİBİ FUTBOL OYNAMAYANLAR VAR"

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel ise, şunları söyledi:

"Önce Galatasaray yöneticileri beni izlemeye almışlardı. Beni değil, bazılarını izlesinler. Adam gibi futbol oynamayanlar var. Sneijder'e elimi uzattım, tersledi. Bazılarına adam gibi davranmak değil, gider yapmak gerekiyor.

Emre'nin atılması doğruydu, ama Melo da atılmalıydı. Bu yenilgiye bahane için değil. Galatasaray'ın daha çok ihtiyacı vardı. 94. dakikada yan hakem açık topu görmedi, 'hakemliği bırak' dedim. Ben bazı adam gibi oynayan Galatasaraylı meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Maçı kazansak da, kazanamasak da adam gibi nasıl çıkılır, onu gösterdik."

YAPTIKLARIYLA DEĞİL YAPMADIKLARIYLA!

Fenerbahçe yöneticisi Deniz Aytöre de " Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük camiası olduğunu bugün yaptıklarıyla değil yapmadıklarıyla göstermiştir.  Bazı Galatasaraylı futbolcular ve hakemler layıkıyla görevlerini yaptı.  Zaten biz sadece böyle yenilebirlirdik. Futbolun ayak oyunu olduğunu biliyorduk ama bu ayak oyununu bilmiyorduk.  Stadyuma gelirken taşlandık. Kimsenin şüphesi olmasın Fenerbahçe Şampiyon olacak" dedi.

GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bugün iyi oynayan bir Galatasaray olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bugün iyi oynayan bir Galatasaray vardı. İkinci gol eksikti. İkinci golü bulamadık, bulsaydık rahatlardık. Selçuk olayı büyütülecek bir olay değil. Aramızda bir şey geçmedi. Böyle bir soruyu cevaplamaya bile gerek yok. Selçuk maçta görevini yaptı. Sadece o değişiklik anında dışarı çıkmaması yerine oyuncu girene kadar sahada kalmasını söyledim. Yabancı kuralı var. Kuralların böyle olması iyi değil. Yabancı sayısı serbest olmalı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi önemli ve kaliteli bir derbi.

11'e 10 kaldığında topa daha çok sahip olan bir Galatasaray vardı. Ancak Fenerbahçe'nin de ne kadar kaliteli bir takım olduğu unutulmamalı. Gerçekten mükemmel bir başkana sahip olduğumuzu düşünüyorum. Her zaman takımın yanında ve her sonuçta takıma destek oluyor. Yöneticilerimiz de aynı şekilde. Gol sayımızın eksikliğini şanssızlığa ve bazı hatalara bağlayabiliriz. Liderlik pozisyonunu hak eden bir Fenerbahçe var. Drogba yaklaşık 10 gündür takımla antrenman yapmadı. Bizim için çok önemli bir oyuncu. Bu sabah onunla özel bir konuşma yaptık, oynamayı çok istedi ve iyi mücadele etti."

Mancini, yayıncı kuruluşa yaptığı değerlendirmede de, galibiyeti kesinlikle hak ettiklerini vurgulayarak, "İkinci golü atmalıydık, ama atamadık. Bugün derbi önemliydi ama 3 puan daha önemliydi. Bu maç bizim için hayati önem taşıyordu. Selçuk ile yaşadıklarımız son derece normal. Ben Selçuk'a oyundan çıkmasını değil yerde yatmasını istemiştim. Bundan dolayı bir gerginlik yaşadık" ifadesini kullandı.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ YANAL "GERGİNLİK FUTBOLUN ÖNÜNE GEÇTİ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise şöyle konuştu: "Futbolu güzelleştiren her şeyin yanında olmak istiyoruz. Futbolu güzelleştiren olaylardan biri de derbiler. Ancak gergin bir maçtı. Hatta gerginlik maçtan önce başladı.

Eksik kaldık, rakibimiz de eksik kalabilirdi. Maalesef yine tartışılacak birçok karar ve olay oldu. Keşke bugün futbolu konuşabilseydik. Mancini'nin sözlerine teşekkür ederim. Deneyimli bir teknik direktör. Ne zaman savaş başlıklarını atmazsak, derbilerde gerginlik azalır ve güzel futbol ortaya çıkar.

Trabzon'da da gerilimli futbol oynadık. Orada da rakip de oyuna katılmıştı. Biz futbol oynamaya çalışan bir takımız. O kavganın içinde olmamalıydık. Taşlamak baskı kurmak hiçbir takıma yakışmıyor. Türkiye'nin 4 gözle beklediği, yılda iki kez oynanan bir derbi. Oyunun başındaki gerginlik futbolu etkiledi."

Ersun Yanal, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada da maçtaki gerginliği ve hakem Bülent Yıldırım'ı eleştirdi. Yanal, "Buraya kazanmak için geldik, kazanmak için oynadık ama maalesef gerginlik maçın önüne geçti. Tartışılacak hakem kararları vardı. Gerginlik yüzünden sahada eksik kaldık. 10 kişi kaldıktan sonra oyunun kontrolünü ele geçirdik, ama golü bulamadık. Hakemin bugün gerginliği daha iyi yöneteceğini düşünüyordum ama böyle olmadı. Oyun çok durdu, bugün futbolun dışında aralar verdik. Futbolun oynanacağı bir ortam yoktu" şeklinde konuştu.


Habere ait galeriyi görmek için tıklayın

Habere ait videoyu izlemek için tıklayın
06 Nisan 2014
Etiket; fenerbahçe galatasaray, mancini yanal, volkan demirel, bekir irtegün Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Şampiyon Galatasaray
Basketbolda Tarihi Başarı
Rezalet Avrupa Basınında...
Taş Atanlar Hariç Herkes Suçlu
Galatasaraylıları kızdırdı: Fethiyespor forması giyin
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 10 Kasımda
Kupa Fenerbahçe'nin...
Tarihi maç öncesi zafer müjdecisi jest!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir