29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Dershane konusunda geri adım mı?



 

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:
DERSHANELER KAPATILACAK MI?
  "Milli Eğitim Bakanımız dershaneler konusundaki çalışmayla ilgili bilgilendirme yaptı. Özellikle dershaneler konusunda halka yanlış aksettirilen bilgiler bulunması nedeniyle, halkımızın, dershane yöneticilerinin, ailelerin paydaşların görüşlerinin alınması suretiyle konunun tekrar alınması konusunda bir görüş birliğine verdik. Sayın Bakanımız bu çalışmayı yaptıktan sonra Bakanlar Kurulu'na yeniden bilgilendirme yapacak. "
'EĞİTİM DEVLETİN BİRİNCİ İŞİDİR'
"Dershane gerçeğini biliyoruz, eğitime katkı olsun diye düşünülmüş ve iyi düşünülmüş ve kanun içinde de yeri var. Ama 7, 8, 9. Kalkınma Planı'nda dershanelerin süreç içinde eğitime kazandırılması ve kalite getirilmesi planlamış. Bunlar Meclis'te kabul edilmiş, o zaman tartışma da olmamış. Bu hükümet 11 yıl içerisinde hükümete öyle bir destek verdi ki, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Savunma Bakanlığı'nın önünde tutmuş bir hükümetiz. Bu eğitim öğretim yılı konuşmalar yapmak için bir dosya hazırladım kendime, şu anda anaokulundan lise sona kadar 16 milyon öğrencimiz var. Bu Avrupa'nın 4 ülkesinin nüfusu kadar. 16 milyon öğrenciye 800 binden fazla öğretmenle hizmet veriyoruz. Sınıfların 30 kişiyi geçmemesini sağlıyoruz. Şimdi tabletler vereceğiz. Şimdi artık diyoruz ki dershaneler ihtiyaç kalmamalı. Nitelikli eğitimi okullarımız vermeli, ailelerimiz külfetten kurtulmalı. Eğitime yaptığımız bunca yatırımdan sonra 4+4+4 eğitim sistemine geçtik. Öğrencilerimiz arasındaki katsayı farkını da kaldırdıysak dershaneler artık ihtiyaç olmaktan çıktı diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bu dershaneler ellerindeki birikimlerini bir okula dönüştürmek suretiyle devletin desteklediği bir alanda eğitim yapabilirler. Ama bunu yaparken dershanelere zarar vermemeliyiz, öğrencileri ve dershane çalışanlarını mağdur etmemeliyiz. Arsa teşvikinden kontenjanları boş kalırsa destek verilmesine kadar çalışmalar yapılmalıdır."
"BEN DE ÇOCUKLARIMI DERSHANEYE GÖNDERDİM"
"Bugün açık yürekli olalım bir kısım endişeli, bir kısım da art niyetli. Ben de çocuklarımı özel ders aldırırken hatta adını da vereyim Maltepe Dershaneleri diye bir kuruma gönderdim. Çok da memnun kaldım. Eğitim devletin birinci işidir. Bugün çok güzel bir görüşme yaptık. Sayın bakanımızın önerisi üzerine sayın başbakanımız talimat verdi. ‘Kim ne söylüyorsa görüşeceksiniz, neler karşılanabilir bakacaksınız sonra da halkımızın karşısına net olarak çıkacaksınız’ dedi. Eleştirilerde bulunan herkesin eleştirilerine saygı duyuyorum. Biz hükümetimiz ile öğrencilerimiz ve velilerimiz arasında başka bir yapıyı gerekli duymuyoruz."
GENEL AF KONUSU
" Sayın Başbakan'ın açıklaması çok açıktı. Sadece Diyarbakır değil tüm dünya duydu. Yazılı açıklamaya dayanarak konuştu. Bugün genel af tartışması yok. Bundan önceki yapılan açıklamalarda genel af gündemde yok. Başbakan geleceğe yönelik hayallerini ortaya koyuyor: Cezaevinde, dağlarda kimse olmasın, yasaklar kalksın... Artık kimse kendi toprağından 37 sene değil 37 gün bile ayrı kalmasın dediler.Cezaevini boşaltacak biz değil yargıdır.  Türkiye'de terör ve eylem biterse, Türkiye gelecekte güzel günler görecektir dedi Sayın Başbakan.
Hepiniz Martin Luther King'in 'I have a dream' sözünü bilirsiniz. Bizim de Türkiye için çok güzel hayallerimiz var. 2 cümleden yola çıkıp genel af olarak bakmayın, geniş çerçeveden bakın."
ÖĞRENCİ EVLERİ KONUSU
"Bugün belki karşınızda farklı bir Hükümet Sözcüsü görmeyi umut ediyordunuz ama ben yine karşınızdayım. Biz günübirlik bir siyasetçi değiliz. Benim hiçbir davranışım, eylemim hükümetime, Başbakanıma zarar vermemeli. Ben kendi görüşlerimi ifade ederim. Ama bunların hükümeti ve Sayın Başbakan'ı yıpratmasını istemem. Bizim için hiçbir mesele kalmamıştır. Biz aramızda her sorunu kendi aramızda çözeriz. Başka partileri benzemeyiz. Eğer partimize zarar veren bir söylemin sahibiysek kendimizi ifade ederiz. Sayın Başbakan'la bu konuyu kendi aramızda gayet güzel konuştuk ve karar verdik."
KIRMIZI HALI DÖNEMİNİ KALDIRDIK
Arınç bir gazetecinin sorduğu 'halı sorusuna' ilginç bir cevap verdi.İşte o soru:
- "Bugün Başbakanlık önündeki halının turkuaz mavisi olarak değiştirilmesi çeşitli yorumlara neden oldu..."
- "Halıdan sorumlu Başbakan Yardımcısı mıyım ben? Bir anlamı var. Ben de bu gün görünce bu neyin nesidir dedim. Sonra aklıma geldi. Yakında yayınlanacak bir kararnamemiz var. Bu kararnamede resmi karşılamalardaki kırmızı halı uygulamasını kaldırıyoruz. Bu şekilcilikten kaynaklı bir uygulamadır. Çok yerli yersiz de kullanılıyor. Turkuaz rengi bizim özel bir rengimizdir. Neden turkuaz derseniz bizim özel bir rengimizdir."
Bakanlar Kurulu Toplantısı, saat 11.50'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı. Başbakan Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini Suriye'de yaşanan gelişmeler, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi ile dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi konusu oluşturacak. Toplantının sona ermesinin ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Bu arada Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'ya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte geldi. Başbakan Erdoğan ve Avcı'nın merdivenlerde yürürken sohbet ettikleri gözlendi.
 Bakanlar Kurulu Toplantısı, saat 11.50'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı. Başbakan Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesini Suriye'de yaşanan gelişmeler, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi ile dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi konusu oluşturacak. Toplantının sona ermesinin ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Bu arada Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'ya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte geldi. Başbakan Erdoğan ve Avcı'nın merdivenlerde yürürken sohbet ettikleri gözlendi. 

Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geniş açıklama yaptı.

Arınç, dershaneler, Diyarbakır gezisi başta olmak üzere çeşitli konularda şunları söyledi:

DERSHANELER

"Milli Eğitim Bakanımız dershaneler konusundaki çalışmayla ilgili bilgilendirme yaptı. Özellikle dershaneler konusunda halka yanlış aksettirilen bilgiler bulunması nedeniyle, halkımızın, dershane yöneticilerinin, ailelerin paydaşların görüşlerinin alınması suretiyle konunun tekrar alınması konusunda bir görüş birliğine verdik. Sayın Bakanımız bu çalışmayı yaptıktan sonra Bakanlar Kurulu'na yeniden bilgilendirme yapacak. Dershane gerçeğini biliyoruz, eğitime katkı olsun diye düşünülmüş ve iyi düşünülmüş ve kanun içinde de yeri var. Ama 7, 8, 9. Kalkınma Planı'nda dershanelerin süreç içinde eğitime kazandırılması ve kalite getirilmesi planlamış.

Bunlar Meclis'te kabul edilmiş, o zaman tartışma da olmamış. Bu hükümet 11 yıl içerisinde hükümete öyle bir destek verdi ki, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Savunma Bakanlığı'nın önünde tutmuş bir hükümetiz. Bu eğitim öğretim yılı konuşmalar yapmak için bir dosya hazırladım kendime, şu anda anaokulundan lise sona kadar 16 milyon öğrencimiz var. Bu Avrupa'nın 4 ülkesinin nüfusu kadar. 16 milyon öğrenciye 800 binden fazla öğretmenle hizmet veriyoruz.

Sınıfların 30 kişiyi geçmemesini sağlıyoruz. Şimdi tabletler vereceğiz. Şimdi artık diyoruz ki dershaneler ihtiyaç kalmamalı. Nitelikli eğitimi okullarımız vermeli, ailelerimiz külfetten kurtulmalı. Eğitime yaptığımız bunca yatırımdan sonra 4+4+4 eğitim sistemine geçtik. Öğrencilerimiz arasındaki katsayı farkını da kaldırdıysak dershaneler artık ihtiyaç olmaktan çıktı diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bu dershaneler ellerindeki birikimlerini bir okula dönüştürmek suretiyle devletin desteklediği bir alanda eğitim yapabilirler. Ama bunu yaparken dershanelere zarar vermemeliyiz, öğrencileri ve dershane çalışanlarını mağdur etmemeliyiz. Arsa teşvikinden kontenjanları boş kalırsa destek verilmesine kadar çalışmalar yapılmalıdır."

Bugün açık yürekli olalım bir kısım endişeli, bir kısım da art niyetli. Ben de çocuklarımı özel ders aldırırken hatta adını da vereyim Maltepe Dershaneleri diye bir kuruma gönderdim. Çok da memnun kaldım. Eğitim devletin birinci işidir. Bugün çok güzel bir görüşme yaptık. Sayın bakanımızın önerisi üzerine sayın başbakanımız talimat verdi.

‘Kim ne söylüyorsa görüşeceksiniz, neler karşılanabilir bakacaksınız sonra da halkımızın karşısına net olarak çıkacaksınız’ dedi. Eleştirilerde bulunan herkesin eleştirilerine saygı duyuyorum. Biz hükümetimiz ile öğrencilerimiz ve velilerimiz arasında başka bir yapıyı gerekli duymuyoruz.

"GENEL AF KONUSU"

Sayın Başbakan'ın açıklaması çok açıktı. Sadece Diyarbakır değil tüm dünya duydu. Yazılı açıklamaya dayanarak konuştu. Bugün genel af tartışması yok. Bundan önceki yapılan açıklamalarda genel af gündemde yok. Başbakan geleceğe yönelik hayallerini ortaya koyuyor: Cezaevinde, dağlarda kimse olmasın, yasaklar kalksın... Artık kimse kendi toprağından 37 sene değil 37 gün bile ayrı kalmasın dediler.Cezaevini boşaltacak biz değil yargıdır.  Türkiye'de terör ve eylem biterse, Türkiye gelecekte güzel günler görecektir dedi Sayın Başbakan.Hepiniz Martin Luther King'in 'I have a dream' sözünü bilirsiniz. Bizim de Türkiye için çok güzel hayallerimiz var. 2 cümleden yola çıkıp genel af olarak bakmayın, geniş çerçeveden bakın.

"ÖĞRENCİ EVLERİ KONUSU"

Bugün belki karşınızda farklı bir Hükümet Sözcüsü görmeyi umut ediyordunuz ama ben yine karşınızdayım. Biz günübirlik bir siyasetçi değiliz. Benim hiçbir davranışım, eylemim hükümetime, Başbakanıma zarar vermemeli. Ben kendi görüşlerimi ifade ederim. Ama bunların hükümeti ve Sayın Başbakan'ı yıpratmasını istemem. Bizim için hiçbir mesele kalmamıştır. Biz aramızda her sorunu kendi aramızda çözeriz. Başka partileri benzemeyiz. Eğer partimize zarar veren bir söylemin sahibiysek kendimizi ifade ederiz. Sayın Başbakan'la bu konuyu kendi aramızda gayet güzel konuştuk ve karar verdik.

TURKUAZ HALI

 "Bugün Başbakanlık önündeki halının turkuaz mavisi olarak değiştirilmesi çeşitli yorumlara neden oldu şeklinde bir gazetecinin değerlendirme sorsamı üzerine Arınç,  "Halıdan sorumlu Başbakan Yardımcısı mıyım ben? Bir anlamı var. Ben de bu gün görünce bu neyin nesidir dedim. Sonra aklıma geldi. Yakında yayınlanacak bir kararnamemiz var. Bu kararnamede resmi karşılamalardaki kırmızı halı uygulamasını kaldırıyoruz. Bu şekilcilikten kaynaklı bir uygulamadır. Çok yerli yersiz de kullanılıyor. Turkuaz rengi bizim özel bir rengimizdir. Neden turkuaz derseniz bizim özel bir rengimizdir" dedi.

 

18 Kasım 2013
Etiket; Bülent Arınç dershane, dershane konusu, Nabi Avcı, Bakanlar Kurulu, turkuaz halı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bülent Arınç açıkladı: Polisin yetkileri artırılıyor
Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı
Puanı Düşük Olanlara Anadolu Lisesi Şansı!
İzmir Milletvekili YGS'yi Sordu
Bakanlar Kurulunun ardından...
Dershane konusunda sulh sağlandı
Dershaneler kapatılmıyor
Sabah-Zaman dershane savaşları!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir