16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

DEÜ Tıp Fakültesinin 36. Yılı Kutlandı



İzmir’in köklü eğitim kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 36. Kuruluş yıldönümü, İnciraltı Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen görkemli bir törenle kutlandı.

1 Mart 1978 yılında Ege Üniversitesi bünyesinde 12 öğretim üyesinin öncülüğünde kurulan fakültenin 36. Yılı etkinlikleri, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca, Dekan Yardımcıları, Başhekim Yardımcıları başta olmak üzere akademisyenler, idareciler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi’nin 36. yaşgünü, İzmir’in köklü sanat kurumlarının (İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, DEÜ Devlet Konservatuvarı, EÜ Devlet Konservatuvarı ve TRT) sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası’nın müzik ziyafeti ile başladı. Konserde Wolfgang Amadeus Mozart’ın (Rondo Alla Turca Turkish March) Türk Marşı’ından , Johannes Brahms (Hungarian Dance) Macar Dansı’na, Aşık Veysel’den Karacaoğlan’a, Şeyh Şamil’den Dedeefendi’ye kısaca ulusal müzik kültürümüzü yansıtan eserlerin yanı sıra evrensel eserler seslendirildi. Konser sırasında İzmir Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçıları da değişik koreografiler ile görsel şölen sundu.

Ayrıca Resim Heykel sanatçıları sahneye kurulan tuvale, Atatürk, Hasan Tahsin, Yüzbaşı Şerafettin Bey ve DEÜ Tıp’ın 12 kurucusunu sembolize eden yıldızların yer aldığı bir resim çalışması yaparak beğeni topladı. Etkinlikte, Ege Üniversitesi Hak Oyunları Bölümü Halk Dansları Sanatçısı Selim Özyol da “Kerimoğlu Zeybeği” performansı ile alkışlandı.

Daha sonra; fakülteden 2013-14 yılında emekli olan Prof. Dr. Sevin Özdeniz, Prof. Dr. Nedim Çakır, Prof. Dr. Meral Sakızlı, Prof. Dr. Serpil Salaçin, Prof. Dr. Sedat Karademir ve 15 ile 30. hizmet yılını dolduran toplam 21 öğretim üyesi, Tıp Fakültesi ve DEÜ Hastanesi’nde 30 ve 15. yıllarını dolduran 141 personele “Hizmet Onur Plaketi” verildi. Kuruluş yıldönümü anısına, Kaat-ı Sanatçısı Sahide Çınar’ın hazırladığı Osmanlı Kaat-ı Sanat Sergisi de Tıp Fakültesi Derslikler Grubu giriş katı fuayede bir hafta süre ile beğenilere sunuldu.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, 36. Kuruluş yıldönümü kutlamasında şöyle konuştu:

“Dokuz Eylül Üniversitesi’nin en köklü kurumlarından biri olan Tıp Fakültemiz 1978’de 12 cengaverin bu işe atılması ile hayata başladı ve bugünlere geldi. Üniversitemizin 6 belirgin özelliği var; birincisi Dokuz Eylül Üniversitesi, mensuplarına çok bağlıdır, onlara çok değer verir. İkincisi AR-GE’ye, üçüncüsü Kadın Hakları’na, dördüncüsü sanata, beşincisi Denizciliğe çok önem verir. Bir diğer temel özelliği ise Türkiye’nin gözbebeklerinden olan hastanesidir. 1978’de 12 öğretim üyesi ile yola çıkan Tıp Fakültesi’nde, 2013 sonu itibarıyla 387 üst düzey öğretim üyesi kadrosu hizmet vermektedir. 3 yıldır artan poliklinik sayısı ile yılda 1 milyon 100 bin civarında hastaya bakılmaktadır. Yılda 38 bin ameliyat yapıyor, 65 bin kişiye de yataklı tedavi hizmeti veriyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde toplam 8 bin 400 kişi çalışıyor. Bunun 5 bin 24’ü Sağlık Kampusü’nde yer alıyor. Bunun 4 bini de Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışıyor. Görüldüğü gibi devasa bir yapı mevcut. Ben bugünlere gelmemize emek veren tüm hocalarımız ve çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyor, doğum gününüzü kutluyorum.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da, 36 yıl önce büyük zorluklar la DEÜ Tıp Fakültesi’nin kurulmasını sağlayan tüm emektar hocalara teşekkür ederek, “Bugün kuruluşunu hep birlikte coşku ve onurla kutladığımız Tıp Fakültemizi yüceltmek, ulusal ve uluslararası alanda saygınlığını yükseltmek, bize teslim edilen bayrağı nitelikli genç kuşaklara teslim etmek hepimizin görevidir. Fakültemize her alanda büyük katkı ve destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün ve çalışma arkadaşlarına, bugünlere gelmemize katkı sağlayan tüm rektörler, dekanlar, idareciler, çalışanlar ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, geleneksel tavuklu pilav ve lokma ikramı ile sona erdi.

01 Mart 2014
Etiket; deü 36 yılı, mehmet füzün, tülay canda, dokuz eylül tıp Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


DEÜ Tıp'ın 37. yıl gururu
İzmir'de Sağlık Sanatla Buluştu
İzmir Tıp Camiası Yasta
İzmir'de Ötanazi Tartışıldı
İnovasyonda DEÜ-General Electric işbirliği
Serpil hocanın öldürülmesi isyan ettirdi
DEÜ Mayo Clinic'in profesörlerini ağırladı
Çocuk Genetik Sempozyumu DEÜ'de yapıldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir