29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Dev projenin pilotu DEÜ



Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Portalı(KÜSİP)’nın Türkiye’deki ilk uygulayıcı ortağı olduğunu bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2 Haziran’da Türkiye Biyoteknoloji Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde ‘Ulusal Biyoteknoloji Çalışma Grubu’ toplantısı gerçekleştirildi. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP)’nın tanıtıldığı toplantıda, biyoteknoloji alanında ilk pilot uygulamanın DEÜ ile yapılmasına karar verildi.

KÜSİP’te biyoteknoloji özelinde kayıt ve katılımın arttırılması amacıyla DEÜ’nün yanı sıra, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Hacettepe Üniversitesi ile Avrupa Biyoteknoloji Derneği ağı kanallarının kullanılacağı açıklandı.

DEÜ, kamu ve özel sektörün sanal bir platform üzerindeki bu en önemli buluşmalarından biri olan KÜSİP’e, ev sahipliği yapacak ve Ar-Ge çalışmaları, gelişmiş laboratuvar altyapısı ile bilim ve teknoloji tecrübesiyle katkı sunacak. Hazırlanan projelerde ortaklık imkanları, insan kaynakları ve kariyer planlama çalışmalarıyla gençlere iş olanakları sağlanacak.

TECRÜBEMİZLE DESTEK VERECEĞİZ

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, toplumların gelişmesi ve refah seviyesinin artmasındaki önemli etkenlerden birinin bilimsel ve teknolojik gelişmeler olduğunu söyledi. Rektör Kasman, DEÜ’nün, KÜSİP’e bilimsel ve akademik düzeyde katkı sağlayacağını belirterek, “Bilimsel ve teknolojik gelişmişlik düzeyi, ülkeler arasındaki rekabette belirleyici faktördür. Kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinde önemli bir kilometre taşı niteliğinde olan KÜSİP, Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara ve bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişiminin sağlanmasını amaçlıyor. Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olarak, KÜSİP’e destek vereceğiz. DEÜ’nün sahip olduğu tecrübe, kamu kurumlarına, girişimcilere ve sanayicilere ülkemizi bir adım ileriye taşıyacak gücü verecektir. Birçok önemli disiplinin bir araya geldiği bir ortaklıkta DEÜ olarak örnek bir çalışma yürüteceğiz” dedi.

BU BİRLİKTELİĞİ ÖNEMSİYORUZ

Rektör Kasman, DEÜ’nün üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiğini ifade ederek, “KÜSİP, DEÜ ile ilk pilot uygulamayı gerçekleştirecek. Son dönemdeki çalışmalarla biyoteknoloji alanında çalışan akademisyenlerimizi, Ar-Ge merkezlerimizi ve laboratuvar alt yapımızı KÜSİP’e ileterek, farklı kurum ve kuruluşların hizmetine açmış olacağız. KÜSİP, üniversite öğretim elemanları, üniversite öğrencileri, sanayi kuruluşları, organize sanayi bölgeleri ile kamu-özel sektör Ar-Ge merkezlerinin bilimsel ve teknolojik alanlarda bilgi edinmesi, bilginin paylaşımı ve işbirliği gibi konularda ulusal ve uluslararası bir hareket olacaktır. Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişmesi ve bu mekanizmanın dinamik bir yapıda olması, başarılı çalışmalara sıçrama noktası niteliğindedir” diye konuştu.

KÜSİP’TE NELER OLACAK?

KÜSİP’e biyoteknoloji alanında araştırmacılar, fon sağlayıcılar, ulusal ve uluslararası kurumlar girebilecek. Portalda akademisyenler, biyoteknoloji alanındaki yeni gelişmeleri, Ar-Ge merkezlerini, istatistikleri ve laboratuvar alt yapılarını görebilecekler. Yayın arama noktasında da KÜSİP geniş bir veri tabanı sunacak. Proje geliştirmek isteyen akademisyenlere fon sihirbazı ile fon sağlanacak. Ayrıca kullanıcıların portala erişebilmesi için mobil uygulamalar hazırlandı. KÜSİP’e, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı Araştırma, Geliştirme ve Girişimcilik Daire Başkanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Orman ve SU İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, YÖK ve KOSGEB gibi kurumlar destekliyor.

21 Haziran 2017
Etiket; küsip, deü, adnan kasman Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fay hatlarına hendek açılacak
Tümör konseyleri öncü oldu
Türkiye'nin ilk biyotıp merkezi İzmir'de açıldı
DEÜ öğrencilerinden Kütahya ve Mardin'e destek
Yaşarlı kızlar ilk maçlarını kazandı
İngiliz gencin organlarıyla hayata döndü
Çocuk Genetik Sempozyumu DEÜ'de yapıldı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir