16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Disiplinden daha önemli olan insana saygıdır



   Spor Toto Süper Lig’in 2 haftasında sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup eden Tranzonspor’da, teknik direktör Mustafa Akçay, maçı ağlayarak terk eden oyuncu Volkan Şen’le ilgili konuştu. Akçay, ’’Benim için disiplinden daha önemli olan insana saygıdır. Onun orada hissettiklerini hiçbirimiz bilemeyiz.

Maç sonrası açıklamada bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay maçı ağlayarak terk eden oyuncusu Volkan Şen’e sahip çıkarak yaşanan olayı Trabzon’a mal etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Akçay, maçla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise kazanmalarına rağmen oyundan memnun olmadıklarını belirterek, “İlk yarı ve ikinci yarı olarak maçı değerlendireceğim. İlk yarı golden sonra 25 dakikalık bölüm bizim için kaostu. Oynayan rakibi izleyen bir görüntü verdik. İkinci yarı ise biraz daha kendimize geldik. Daha farklı bir skor olabilirdi. Bu Rizespor’un oyun yapısıyla alakalı. Alan bıraktılar bize. Bu yanıltıcı bir pozisyon zenginliğine yol açtı. Genel itibari ile kötü oynama hakkımızı kullandık. Bizim gibi takımların kötü oynarken kazanması büyük bir avantaj. Perşembe günkü maç öncesi kazandığımız için mutluyuz” dedi.

BENİM İÇİN DİSİPLİNDEN DAHA ÖNEMLİ OLAN İNSANA SAYGIDIR

Akçay, Volkan’ın sahayı terk etmesiyle ilgili olarak “Volkan Şen ağlayarak sahayı terk etti. Kulübeye bakmadan, bu konuda ilgili ne söylemek istersiniz?” şeklindeki soruya ise, “Çok hoş bir durum oldu, çıkabilir. Biz insani bir iş yapıyoruz. Disiplini alakalı bu olayı bir şeyin arkasına sokmaya çalışabilirsin ama orada duygu yoğunluğu, duygu patlaması yaşayan bir insanla karşı karşıyayız. Benim için disiplinden daha önemli olan insana saygıdır. Onun orada hissettiklerini hiçbirimiz bilemeyiz. Volkan küfür olduğunu söylüyor ama ben bunu münferit olarak görüyorum. Kol kırılır yen içinde kalır gibi davranmalıyız. Bu olayı Trabzon’un bütününe mal etmek gibi bir şey asla söz konusu değil. Kişisel bir tavırdır. Küçük beyinli bir adamın yaptığı harekettir. Trabzon taraftarının bana göre tasvip edeceği bir hareket değil, kınıyoruz. Zaten 15 dakika alkışlayarak takım olarak kınadık. 15 dakika soyunma odasında hepimiz alkış tuttuk ve protesto ettik. Bu onun için yeterlidir”

Akçay, fazla forma şansı vermediği genç oyuncuları oynatmak için fırsat kolladığını ve bu oyuncuları, bugüne kadar harcanan yaklaşık 17 genç futbolcu gibi harcatmayacağını sözlerine ekledi.

ADRİAN: “2000. GOLÜ ATTIĞIM İÇİN MUTLUYUM”

Trabzonspor’lu futbolculardan Adrian 2 bininci golü atığı için mutlu olduğunu belirterek, “Üç puanı aldık ve tarihi bir gol, 2000. golü attığım için mutluyum. Her şeyden önce üç puanı aldığımız için çok mutluyum. Trabzonspor’un taraftarlarına selam veriyorum. Yeni bir Trabzonspor oluştu ve yeni bir Trabzonspor geliyor. İkinci yarı bunu gösterdiğimizi düşünüyorum” dedi.

MALOUDA: “İLK GOLÜMÜ ATTIĞIM İÇİN MUTLUYUM””

Florent Malouda ise ilk golünü attığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu vurgulayarak, “İlk golümü taraftarlarımızın önündeki ilk maçımda attığım için daha fazla mutluyum. Bizim açımızdan zorlu bir haftadayız. Ligde de iyi gitmemiz ve kopmamız gerekiyor. Bu yüzden kazanmalıydık. Perşembe günü Avrupa kupası Play-off turundaki ikinci maçımıza çıkacağız. Güvenimizin yerine gelmesi açısından da böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı” diye konuştu.

ÇALIMBAY: “MAÇI HER AN ÇEVİRECEK BİR ADAMIMIZ YOK”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Trabzon’a puan için geldiklerin belirterek, “Biz buraya puan veya puanlar için geldik. Ama maalesef maçın başında golü yedik. O yüzden maçın başında düşündüğümüz oyun düzeninden uzaklaşmak zorunda kaldık ve golü bulduk. İkinci yarıda maçın başında golü yedik. Bunu da telafi etmek için riske girdik. Maçın son dakikalarına doğru gol bulmak için elimizden geleni yaptık. Bugünkü maçta da gördük ki takımlar arasında çok büyük bir tecrübe farkı var. Takviye şart bizim takımıza. Maçı her an çevirecek bir adamımız yok. Olmayan oyuncularımızın yokluğunu hissettik. Daha önce ligler başlamadan önce de tek istediğimiz zamandı. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Çalımbay, Malouda’nın çok mükemmel bir gol attığını belirterek, “Malouda gerçekten çok mükemmel bir gol attı. Bir anlık bir şeydi ve süper vurdu. Trabzonspor’u tebrik ediyoruz Avrupa’da elde ettikleri galibiyetlerden dolayı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Volkan Şen’in ağlayarak oyunu terk etmesiyle ilgili soruya ise: “Karşı takımın yaptığı tezahürat futbolcuyu etkilemez. Bizde uzun yıllar futbol oynadık. Ama kendi taraftarı futbolcuya kötü tezahürat yaptığı zaman o oyuncuyu çok etkiler. Volkan bazı arkadaşlara karşı daha duygusal bir yapıya sahip olabilir. Çok büyük bir başarı yakaladı Trabzonspor, Avrupa maçlarında. Yorgun argın tekrar bu maça geldiler. Ellerinden geleni yapıyorlar. Öyle bir küfür olduğu zaman ister istemez etkileniyor oyuncu. Taraftarlar böyle bir şey yapmasın. Hele kendi oyuncusuna hiç yapmasın. Volkan Trabzonspor’a çok şey verebilecek bir oyuncu” dedi.

VİERA: “İYİ OYNADIK”

Çaykur Rizesporlu futbolcu Viera ise iyi mücadele ettiklerin belirterek, “Önümüzdeki maçı alıp burada kaybettiğimiz maçı telafi etmek istiyoruz. Bu mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum. Bence iyi oynadık” dedi.

Sezer ise: “Her iki takımda sahaya güzel bir futbol yansıttı. Rakibimizin bize göre daha hazır olduğunu biliyorduk. Bizde rakibimizi iyi analiz ettik ama küçük hatalardan dolayı goller yedik ve mağlup olduk. Bunun için üzgünüz” şeklinde konuştu.

27 Ağustos 2013
Etiket; volkan şen, çaykur rizespor, trabzonspor, mustafa akçay Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Trabzon gözünü İzmir'e dikti
Helal olsun Göz Göz
Erkan Zengin Konuştu Herkes Şaşırdı
Erkan Zengin Geliyoor!
Trabzonspor En Kötü Dönemi
G.Saray ile Trabzonspor Takasta
Manisa'da birlik beraberlik
Başkan Atila'dan Onur Kıvrak'a geçmiş olsun ziyareti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir