29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

DİSK'den CHP İl Başkanı'na ziyaret



DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası şube başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti.

Türkiye’nin taşeron cumhuriyetine döndüğünü söyleyen Beko, "Taşeronlaşmanın önünü açan 4857 sayılı yasanın çıkarıldığı 2003 yılından bu yana 11 bin işçi hayatını kaybetmiştir" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası şube başkanlarını CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret etti. DİSK Başkanı Genel Başkanı Kani Beko 4857 sayılı yasanın çıkarıldığı günden bu yana Türkiye’nin taşeron cumhuriyetine döndüğünü söyledi. Taşeronlarda çalışan kişilerin sendikal haklarının ve iş güvenliğinin olmadığını belirten Beko, şunları söyledi: "1 Mayıs’ta ana temamızı bu ülkede kurulan ve yaratılan devletin politikasına haline getirilen taşeronu yıkmak olarak belirledik. Taşeronlaşmanın önünü açan 4857 sayılı yasanın çıkarıldığı günden bu yana 11 bin işçi hayatını kaybetmiştir. 10 yılda 11 bin arkadaşımız iş kazaları yüzünden hayatını kaybetti. Eğer 11 bin daha işçi arkadaşımızı kaybetmek istemiyorsak taşeronlaşmanın yasaklanması gerekiyor. Taşeron yasaklanmadıktan sonra işçi arkadaşlarımızın geleceği AK Parti hükümetinin ipoteği altında olacaktır. Bu yüzden bu konuda ciddi çalışmalar yapacağız. Mecliste grubu olan partileri tek tek ziyaret ederek işçi ölümleriyle ilgili dosya sunacağız."

'BİZ DE BARIŞI İSTİYORUZ'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın akil insanlar heyeti için kendisini aradığını söyleyen Beko, "Akil insanlarda bizim de yer almamız gerektiği söylendi. Ama biz AKP hükümetine güvenmediğimizi söyledik. Başbakan Erdoğan’ın söylemleri barış özlemini yansıtmamaktadır. Eğer gerçekten barış istiyorlarsa mecliste grubu olan tüm partilerin bulunduğu komisyon kurmaları gerekiyor. Bu barış süreci içerisinde biz de barıştan uzak kalamayız. Çok sayıda insanımızı kaybettik. Artık bu kayıpların olmasını istemiyoruz. Barışı istiyoruz. Bu taşın altına elimizi koyacağız ama bunun hangi taş olduğunu bilmemiz gerekiyor" diye konuştu. '

1 MİLYON ÇOCUK İŞÇİ VAR'

Beko, AK Parti’nin toplu iş yasasını çıkarmasının ardından 6 milyon taşeron işçinin sendikalı bile olsa toplu iş sözleşmesi yapacak sendika bulamayacağını söyledi. AK Parti’nin örgütsüz bir toplum yaratmak istediğini söyleyen Beko, "Önümüzdeki dönemde sendikalar yasasını değiştiremezsek 2018 yılında 6 milyon arkadaşlarımız da asgari ücretle çalışanlar ordusuna katılacaktır" dedi. IMF’ye olan borçların bittiği yönünde yapılan açıklamalara dikkat çeken Beko, "IMF’ye borcumuz bittiği söyledi. Hatta IMF’ye borç verecekmişiz. Bu ülkede çok sayıda işsiz ve asgari ücretle çalışan kişi var. 1 milyona yakın çocuğumuz sitelerde çok tehlikeli işlerde çalıştırılıyor. Bizim asıl görevimiz işçilerin sosyal haklarını korumaktır ama bu konularda duyarsız kalamayız. Bu konuyla da ilgili araştırma ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

TAŞERONA DUYARSIZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, DİSK’in CHP’li belediyelerde çalışan işçileri örgütlediğini söyledi. Sendikalar, partilerin ve tüm örgütlerin taşeronlaşmaya karşı çıkması gerektiğini söyleyen Engin, "Taşeronlaşma AKP’nin bir icatı. Daha önceki hükümetler döneminde böyle icatlar yoktu. İnsanları tamamen çaresiz bırakan bir yöntemdir. Taşeron firmalar daha çok CHP’li belediyelerin ihalelerine giriyor. İktidar baskısı yüzünde AKP’li belediyelerin ihalelerine giremiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 657 işçinin yaşadığı sorunda bağımsız yargı kararını verdi. İhale işçiler lehine sonuçlandı. Bu sebeple çok mutlu olduk. DİSK yöneticilerinden sendikalaşma konusunda çalışmaların devam ettirmesini diliyorum" diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun konuşmalarının açık mikrofona yansımasını ile ilgiyi soruyu cevaplayan Engin, "AKP'nin yönetim anlayışının örneğidir. Kendilerinden olmayanlara nasıl davrandıklarını gösteren en iyi örnektir. Her şey gözünüzün önünde cereyan etti. 'Alalım satalım araziyi ellerinden alalım' diyorlar. Bunları AKP hükümeti her alanda sergiliyor. Başbakan Erdoğan artık Putin'i bile aratacak noktaya geldi" dedi.

21 Mayıs 2013
Etiket; sendika, izmir, disk, kani beko, chp Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir