18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Duran Adam’ın arkadaşı net konuştu



‘Duran adam’ Erdem Gündüz’ün arkadaşı Alper Alpözgen, önemli açıklamalar yaptı. Arkadaşı adına Twitter’da açılan hesabın sahte olduğunu belirten Alpözgen, basındaki fotoğrafların tiyatro oyununda değil, başörtüsüne destek vermek için girdikleri derste çekildiğini söyledi.

‘Duran adam’ Erdem Gündüz’ün arkadaşı Alper Alpözgen, basında yer alan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

“Bugünlerde adı gündemden düşmeyen Erdem Gündüz, nam-ı diğer Duran Adam, üniversite yıllarımdan beri yakın arkadaşımdır. Kendisiyle 2004 yılının Şubat ayında, başörtülü kızların üniversitelere alınmamasını protesto etmek için, yine bize katılan Cansu Kaykaç adlı bir kız arkadaşımızla birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi’nin Temel Tasarım dersine başımıza başörtüsü takarak girmiş, insanların bu görüntüyle şaşırtmak ve düşündürmek istemiştik. Eylemde iki erkek olarak başörtüsü takmamızın bir amacı da inançlı erkeklerin fişlenmeden okula girebildiğine ama kızların başörtüsü vasıtasıyla otomatik olarak fişlendiğine dikkat çekmek istememizdi.

ERDEM VİCDAN SAHİBİ BİR ADAM

Bir ders boyunca süren bu eylemimiz ders sonunda bazı arkadaşlarımızın alkışıyla sona erdi. Ben bu eylemde çektiğimiz iki fotoğrafı, güzel bir hatıra olarak Facebook’ta paylaşmıştım. Erdem, ‘duran adam’ olarak tekrar gündeme geldiğinde bir çok hükümet taraftarının hedefi haline geldi. Bu durum beni ürküttüğü için kendimi sayfamda bu fotoğrafa yeniden yorum yazıp, Erdem’in bir partizan değil, kim olursa olsun ezilenin yanında olan, vicdan sahibi bir insan olduğunu göstermek istedim.

O SAHTE HESAP KAPATILDI

Ertesi gün internete girdiğimde bu fotoğrafın kar topu etkisiyle 40 küsur bin kişi tarafından paylaşıldığını ve bütün internet sitelerinde haber olduğumuzu şaşırarak gördüm. İlerleyen saatlerde birisi Twitter’da Duran Adam ismiyle sahte bir hesap açıp güya Erdem’in ağzından, bu fotoğrafın bir başörtüsü protestosu eylemine değil, bir tiyatro oyununa ait olduğunu yazdı. Bunu üzerine bir çok internet sitesi, bir araştırma soruşturma yapmadan bu eylemimizi ve beni yalanladılar.

Facebook hesabıma girerseniz fotoğrafların 2012 yılında yüklendiğini ve altlarında bunun bir başörtüsü yasağı protestosu olduğuna dair yine 2012’de yazılmış yorumlarımızı okuyabilirsiniz. İlerleyen saatlerde Erdem de kendi Facebook hesabından fotoğrafı ve yazılanları paylaştı. Ayrıca başörtülü, laik, Türk, Kürt ezilen herkesin daima yanında olduğunu yazdı. Adına açılmış sahte Twitter hesabı anında kapatıldı. Ama dezenformasyon bir kere yayılmıştı. Hala internette hakkımızda akıllara durgunluk veren yalan haberler dolaşıyor.

PARTİZAN DEĞİLİZ

Gezi eylemlerinde polis ve hükümet baskısına karşı ayaklanan bizlerin partizan değil, ezilen herkesin yanında olan vicdanlı, aklı selim sahibi insanlar olduğumuzu ve bu duruşumuzun toplumsal barış için önemli olduğunu bilmenizi isterim.”

21 Haziran 2013
Etiket; duran, adam, arkadaşı, baş, örtü, açıklama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Göztepe'de transfer şekilleniyor
TSYD ile Rota protokol imzaladı
Yaşarlı akademisyen Ege'yi temsil ediyor
İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
İzmir iş dünyası yasta
Başörtülü genç kıza saldırı
Baş ağrısına karşı ne yapmalı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir