19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Efsane golcüden 'şike' itirafları



   Türk futbolunun unutulmaz golcülerinden Halil İbrahim Eren, “Türk futbolunun her kademesinde şike yapılıyor” dedi ve önemli itiraflarda bulundu. Hürriyet’e konuşan eski golcülerden Halil İbrahim Eren, Türk futbolunun her kademesinde ‘hatır şikesi, teşvik ve alenen şike’ olduğunu söyledi.

   Eren, “Kendi tecrübelerime dayanarak sadece Spor Toto Süper Lig’de değil, futbolun her kademesinde maalesef şike olduğuna inanıyorum. Futbolculuk dönemimde ben birçok kez şike teklifi aldım. Ancak bunların hiçbirini kabul etmediğim gibi takım arkadaşlarımın da şikeye karışmasını birçok kez önledim” diye konuştu.

“ÇANTAYLA PARA GETİRDİLER”

Halil İbrahim Eren, bir şike teklifini de anlatarak, “Bir Bandırmaspor’da oynuyorken Mersin İdman Yurdu o zamanki adıyla 2. Lig’de oynuyor ve şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Gol atmamam için bana çantayla para getirdiler. Ancak parayı elimin tersiyle ittim ve o maçta golümü de attım. Maçı da benim golümle 1-0 kazandık. O maçta 7.5 lira prim aldım. O para benim için şikeden gelecek milyonlardan çok daha değerliydi” dedi.

“DOĞU BEYAZIT’A SÜRGÜNLE TEHDİT EDİLDİM”

Ankaragücü’ndeyken Diyarbakırspor’la oynanan kupa yarı final maçında şike sezdiğini belirten efsane golcü, “Hem askerliğimi yapıyor hem futbol oynuyordum. Diyarbakır düşme hattındaydı. O yıllardaki statü kupayı kazananın ligde kalmasını sağlıyordu. İlk yarı forvetimiz canla başla oynarken, birçok futbolcu uyurgezer gibiydi. Devrede soyunma odasında su şişelerinden birini kırıp arkadaşlarıma ‘Oynayın, bu maçı alacağız, yoksa Ankara’ya dönünce herkese olanları anlatacağım’ dedim. Maçı kazandık. Ancak soyunma odasında şişe kırdım diye beni şikayet ettiler. Asker olduğum için binbaşı beni tokatladı. Saçlarımı sıfıra vurdular. Doğu Beyazıt’a sürülmekle tehdit edildim” ifadelerini kullandı.

“ATLARA VURULAN İĞNELERDEN OLDUM”

“Bizim futbol oynadığımız dönemde futbolcular kontrol mekanizması olmadığı için rahatça doping kullanırdı. Bu doping maddelerini masörler alenen uygulardı” diye devam eden Halil İbrahim Eren, şunları kaydetti:

“Ben de bir kez atlara vurulan iğnelerden oldum, 3 kez de hap aldım. Ancak doping yaratıcı futbolcuya yarar değil, zarar getiriyordu. Evet, ilaç aldığım maçlarda çok koşuyordum, hiç yorulmuyordum ama asla zekamı ve yaratıcı özelliklerimi kullanamıyordum. Şimdi her maçta sıkı kontrol olduğu için kimse doping maddesi kullanamaz.”

“BİR KEZ HATIR İÇİN KÖTÜ OYNADIM PİŞMANIM”

Futbol hayatında bir kez hatır için kötü oynadığını itiraf eden Eren, “Ankaragücü’ndeyken Bursaspor o yıl bize yumuşak oynayarak puan vermişti. Birkaç yıl sonra ben Gençlerbirliği’ndeyken Bursa küme düşmemeye oynuyordu. Birden duygusallığa kapıldım. Kötü oynadım ama şimdi buna pişmanım” dedi.

“SENELİK KAZANCIMI 1 MAÇTA ÖNERDİLER”

Gençlerbirliği ve Ankaragücü’nde oynarken de birçok kez şike olaylarına şahit olduğunu söyleyen Eren, “Hepsini engellemeye çalıştım. Bugün çok önemli bir noktada görev yapan bir kişi ‘Bize gol atma’ diye orta sahada oynayan bir Yugoslav futbolcuya para teklif etti. O Yugoslav oyuncunun maçta penaltı yapmasını istedi. Yapılan teklifi net olarak hatırlıyorum. Konuşulan rakam benim yılda 18 milyona oynarken 1 maç için 15 milyon liraydı. Ancak ben kendisini terslediğim gibi o Yugoslav futbolcunun almasını da engelledim. Beni satın alacak para o zaman da şimdi de icat edilmedi” diye konuştu.

24 Temmuz 2013
Etiket; efsanevi golcü, şike, doping, halil ibrahim eren Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Buca ve Altay'dan 'Yeniden Yargılama'ya İtiraz
Mahkeme şike davası için kararını verdi
Şike Savcısı Düz Savcı Oldu!
Şike Davasında Flaş Gelişme
Aziz Yıldırım'dan Bombalar, Şike Yaptık Derim...
UEFA'dan Trabzonspor'a Kötü Haber
Aziz Yıldırım kumpas dedi, İstiklal Mahkemeleri dedi
Yargıtay kararı ne anlama geliyor?
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir