28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ege Kıyıları Temizliğiyle Kıskandırdı



EGE kıyıları, yaz boyunca tatilci ve turistlerin akınına uğradı. Sonbahara yaklaştığımız şu günlerde plajların hala dolu olması, kıyılarının A kalite suya sahip olmasına bağlandı. Ege kıyılarında son yapılan kontrollerde 565 noktadan numune alındı. 561 plajın deniz suyunun A kalite yani mükemmel derecede temiz olduğu, 4 plajın B kalite deniz suyu kalitesine sahip olduğu ortaya çıktı.

MUĞLA

Muğla kent merkeziyle Bodrum, Datça, Dalaman, Fethiye, Marmarisin de aralarında bulunduğu ilçelerindeki 187 noktada deniz suyun kalitesinin belirlenmesi amacıyla kontroller yapıldı. Geçen 17 Temmuzdaki ölçüm sonuçlarına göre kontrol edilen noktaların tamamının A kalite olduğu belirlendi. Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, "Belirlediğimiz takvime göre sezon boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınarak laboratuvarlarımızda bakteriyolojik analizlerini yapılıyoruz. Şu anda sahillerimizdeki deniz suyu tertemiz. Analiz sonuçları, yüzenlerin maruz kaldıkları risk seviyesinin değerlendirilmesi, kirliliğin tespiti ve alınacak önlemlerin belirlenmesi için son derece önemli bir gösterge. Sezon içinde yapılan izlemelerde zorunlu değerleri sağlamayan yüzme alanı, öncelikle kirlilik kaynağının tespiti ve kirliliğin önlenmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilmekte ve gerekli tedbirlerin alınması için ilgili belediye uyarılmaktadır. Bunun ardından yüzme alanı halkın kullanımına kapatılıyor" dedi.

AYDIN

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri, kentin öne çıkan turistlik ilçeleri Kuşadası ve Didimin de aralarında bulunduğu 166 noktada deniz suyunun kalitesini ölçtü. 162 noktanın A kalite deniz suyu temizliğine sahip olduğu belirlendi. B kalite deniz temizliğine sahip olduğu ortaya çıkan Kuşadası Kadınlar Denizinde 440, 2nci Halk Plajında 380, 3üncü Halk Plajında 440 ve Kadınlar Plajı Mevkiinde bulunan otele ait plajda da 370 Fekal koliform oranın belirlendiği kaydedildi. Aydın Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, "Aydın, denizi ve tarihi değerleri ile turizm kenti. Düzenli olarak yaptığımız denetimlerde olumsuzluğa rastlamadık. Orta ile derecelendirilen denizlerimizde de denize girilmesinde sakınca yok" diye konuştu.

İZMİR

İzmirde tatilcilerin akın ettiği Çeşmenin de aralarında bulunduğu ilçelerde 94 noktadan ölçüm yapıldı. Ağustos ayı itibariyle kentteki plajların tamamında kolibasili oranının sıfıra yakın olduğu açıklandı. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır, "Ege kıyılarındaki 94 noktanın tamamı temiz. Plajların kullanım yoğunluğuna göre 3 ay ile 15 aralıklarla plajlarımızda rutin kontrollerimiz sürüyor. Kirlilik durumunda kirliliği yaratan kaynakları uyarıyoruz. Buna belediyelerin kanalizasyonu ve arıtma tesisi dahil. Bu seneki deniz suyu kontrollerimiz gayet güzel, insanlar gönül rahatlığı ile denize girebilir" dedi.

BALIKESİR

Balıkesir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 31 Temmuzda 90 noktada yaptığı ölçümlerde, plajların tamamının A kalite su değerine sahip olduğu belirlendi. Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Özçoban, Balıkesirdeki tüm plajlarda deniz suyunun temiz olduğunu, kontrollerin ve analizlerin aksatılmadan yapıldığını, il genelinde girilemez durumda hiçbir plajın bulunmadığını vurguladı. Özçoban, az oranda kirlilik bulunan yerlerin dere ağızlarında bulunduğunu, bu durumun sürekli olmadığını, değişiklik arz ettiğini kaydetti. 10-15 gün arayla yapılan kontroller sonucu risk olasılığı taşıyan yerlerde denetimlerin daha sık ve dikkatli yapıldığını açıkladı.

ÇANAKKALE

Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdürlüğü 22 Temmuzda 28 noktada yaptığı ölçümlerde, plajların tamamının A kalite su değerine sahip olduğu belirlendi. Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, tamamı A kalite olan bölgedeki plajlarda vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girmeleri için hiçbir engel olmadığını kaydetti.

14 Ağustos 2014
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir