28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Erdoğan: Ağaçlar kesilmiyor sökülüyor olay bu



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas, Cezayir ve Tunus’a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’na basın toplantısı düzenledi. Kuzey Afrika ziyaretinin ayrıntıların anlatan Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir basın mensubunu, “Taksim’deki şiddet içerikli eylemlerin yanı sıra bir çok ilçede yaşanan tencere ve tavaların kullanıldığı eylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusuna, “Ben tencere tava hep aynı hava. Bunları geçmişte de gördük eski alışkanlıklar bunlar. Bunlar aşılır problem değil” diyerek yanıt verdi.

“BAHAR YAŞIYORUZ ANCAK BUNU KIŞA DÖNDÜRME GAYRETİ İÇİNDE OLANLAR VAR”

Taksim’deki olayları için yapılan “Türk Baharı” benzetmelerini de değerlendiren Erdoğan, “Bir defa Arap Baharı’nın olduğu ülkelerde acaba çok partili bir sistem, her isteyenin siyasi parti kurması gibi bir hakkı var mıydı. Tunus’ta, Mısır’da, Suriye’de böyle bir hak var mıydı. Bunlar maalesef bu ülkeleri bile doğru dürüst tanımıyorlar .Mısırda yıllar yılı güdümlü olarak insanlar sandığa gönderilmiştir. Bir seçimin aylarca sürdüğünü düşünebiliyor musunuz. Türkiye’de sandıklar açılır, 6 saatte netice açıklanır. Türkiye’de parlamenter demokrasi oturmuştur. AK Parti kurulduğundan 16 ay sonra iktidara gelmiştir. 2 referandumdan yüzde 72 ve yüzde 58 ile başarılı şekilde çıkmıştır. Bu AK Partinin milleti ile ne denli kucaklaştığını gösteriyor. Türkiye’de Türk baharından bahsedenler doğru söylüyor. Biz bahar mevsimini yaşıyoruz, bu mevsimi kışa döndürme gayreti içinde olanlar var onlar da buna kavuşamayacaklar” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Yapılan eylemleri küçümser tavrınızın kitleleri kızdırdığı yorumları var. Bunlara ilişkin yumuşatıcı bir tavrınız olacak mı” şeklinde soru soran Reuters muhabiri Birsen Altaylı’ya “Yumuşatıcı ifadeler ne olabilir onu bir öğretirseniz ona göre konuşurum. Bütün toplum demeyin. Bir kısım derseniz aklım yeter. Hayır bütün illerde ideolojik yapıların uzantıları vardır. Ana muhalefet partisinin temsilcileri var Türkiye genelinde. Onları ayağa kaldırmış olabilir. Aşırı uçların belirli illerde yapılanmaları var. Siz bu ülkenin bir evladı olarak aslında şunu görmeniz lazım. Burada ne oluyor da, ne yapılmadı ki bu ülkene böyle bir adım atılıyor” diyerek yanıt verdi.

“ŞU ANDA EVLERİNDE ZORLA TUTTUĞUMUZ SU ÜLKENİN EN AZ YÜZDE 50’Sİ VAR”

Reuters muhabiri ile bir süre karşılıklı konuşan Erdoğan, “İlginç bir yere geldiniz. Burada CHP yok da kim var orada. Üniversite insanlarının ideolojileri yok mu. Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50’si var. Biz onlara diyoruz ki ‘aman sabırlı olun’ Eğitim diyorsunuz. Eğitimde görülmemiş adımlarını attığımızdan dolayı mı eleştiriliyor. Siz buradan Reuters’i böyle bilgilendiriyorsunuz. 81 vilayetin tamamında üniversite kuran, üniversite harçlarını kaldıran sistemi biz kurmuşuz. Siz kalkıp diyorsunuz ki eğitim. Ben orada bir eğitim ile ilgili bir şey görmedim. Alkol yasağı yok düzenlemesi var. Fransa’daki uygulamalara bakın ne denli ileri olduğunu göreceksin. Biz bu uygulamaları bundan sonra da yapacağız. Biz ulaşımda trafik kazalarını nasıl minimize deriz bunun gayreti içindeyiz. Bunun birinci nedeni alkollü araç kullanmaktır. Lütfen anayasının 58. maddesini okuyun” ifadelerini kullandı.

“YERLİ VE YABANCI ŞİRKETLER BU TAVRIN BEDELİNİ ÖDER”

Başbakan Erdoğan bazı yurt dışın merkezli firmaları, Taksim’deki olayların başlamasının ardından televizyonlara verdiği reklamları iptal ettiği iddialarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

“Bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Konu ile ilgili olarak arkadaşlarım da gerekli ilişkileri kurmak suretiyle buna yönelik adımları atacaklar. Bu tür yerli yabancı şirketler, bunu bu olaylarla bağlantılı olarak yapıyorlarsa bedelini çok ağır öderler. Onlar bunu bu şekli ile yapıyorlar. Bunu şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada toplamakta olduğu gayet güzel gelişmelere yönelik bir ideolojik ambargo olarak görüyoruz ve bununla ilgili gerekli müdahaleleri yaparız. Bu firmalar bizden her zaman ileri derecede destek görmüşlerdir. Bu ülkeyi onlar değil biz yöneteceğiz. Böyle bir tavrın içerisine girmeleri yanlıştır. Böyle bir tavır içinde olmalarına da biz müsaade etmeyiz. İnanıyorum 3-5 günlü konumlarını görmeye yönelik adımdır. Düzelir diye düşünüyorum”

“BORSA İNER ÇIKAR, SÜRECİN BÜTÜNÜNE BAKMAK LAZIM”

Başbakan Erdoğan, Borsa’nın düşüşe geçmesinin eylemlerle bağdaştırılamayacağına dikkat çekerek, “Borsa iner çıkar. Borsa her zaman istikrarlı bir çizgi takip etmez. Biz göreve geldiğimizde 11 bin civarında idi. Daha sonra 90 binin üzerini gördü. Şimdi 3-5 bin puan iner, bir anda bakarsın 100 bini yakalar. Bu sürecin bütününe bakın” diye konuştu.

03 Haziran 2013
Etiket; erdoğan, geziparkı, açıklama, havalimanı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Kapalı gişe Münakaşa
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Hakkımı almak için şahin olurum
Hamile kadın bombalandı yalanı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığını İlan Etti: 'Ben Bu Milletin Başkanıyım'
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir