29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Erdoğan'ın vurulması için düzenek mi hazırlanıyor?



 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Menderes’in asılmasını, Özal’ın zehirlenmesini siyaset malzemesi yapanlar, acaba Erdoğan’ın da vurulması için adım adım düzenek mi hazırlamaktadır” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletçe hazin ve hüsran verici bir dönemin yaşandığını söyledi. Türk milletinin ciddiye ve dikkate alınması gereken vahim bir durumla muhatap olduğunu dile getiren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan aklını, mantığını, merhametini ve basiretini yitiren bir siyasetçi olarak bugünkü halimizin, bugünkü yaralayıcı tablonun mimarbaşı pozisyonundadır. Sinir küpüne dönen, öfke seline kapılan, nefret kuyusuna düşen ve makulden uzaklaşan Başbakan, savaş boyaları sürerek milletimizi birbirine düşürmek için vaziyet almıştır” dedi.
Siyasetin gayesinin ayırmak olmadığını, birleştirmek olduğunu ifade eden Bahçeli, siyasetin gayesinin bölmek, ufalamak, dağıtmak olmadığını, derlemek, toplamak ve bütünleştirmek olduğunu kaydetti.
“SIKÇA BAŞVURULAN BİR HAİNLİKTİR”
Siyasetin kişisel çıkar ve ikbal vasıtası olarak görenlerin, mevki ve statü açgözlülüğünü doyurmada araç olarak değerlendirenlerin demokrasiye ve ülke yönetimine mütevazı de olsa katkı sağlamalarının nafile bir çırpınış olacağını kaydeden Bahçeli, “Milli iradeyi işine geldiği gibi tercüme edenler, işine geldiği gibi yorumlayanlar; çatıştırarak, vuruşturarak, kutuplaştırarak ve gerginleştirerek ayakta kalmanın çarelerine bakan sefalet odaklarıdır. Bunlar ki, konuşunca mangalda kül bırakmayanlardır. Bunlar ki, hamasetle, yalnızca lafta ve usulde kalan tutarsız ve talihsiz sözlerle vakit geçirenlerdir. Tenakuza düşmek önemsizdir, karanlıktan aydınlığı taşlamak bunlar için sıradan ve sıkça başvurulan bir hinliktir. Dün söyleneni bugün yalanlamak, bugünkü ifadeleri gelecekte inkar etmek bunların tipik alışkanlıklarıdır” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN ROTASINI KAOSA DÖNDÜRMÜŞTÜR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin Gezi Parkı buhranını kışkırtmak için elinden geleni yaptığını öne süren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Birbiriyle mütenasip olmayan beyanlar, bir ileri bir geri atılan adımlar, kimi zaman uzlaşmaya yatkın mesajlar, çoğu zaman da rest çeken, meydan okuyan, aşağılayan, küçümseyen tutumlar Türkiye’nin rotasını kaosa döndürmüştür. Başbakan Erdoğan en tabii hak ve beklentilerin seslendirilmesini kendisine ve hükümetine kurulan bir tuzak ve komplo olarak kabul etmiştir. Sanki Türkiye’de hükümete haksız ve yersiz bir karşı duruş sahnelenmiştir. Sanki milli iradeye hazımsızlık çeken kim varsa evden dışarı çıkmış, Başbakan ve hükümetine kafa tutmuş, hizaya sokmaya çalışmıştır. Başbakan Erdoğan’a göre sokaklardaki kalabalıklar çapulcudur. Başbakan Erdoğan’a göre Taksim pisliğe bulanmıştır.
Başbakan Erdoğan’a göre sokaklarda tencere tava çalmaktan başka bir işi olmayanlar kendini bilmezdir. Başbakan Erdoğan’a göre camilerde bira içilmiş, başörtülü kızlarımıza saldırılmış, ortalık terörize edilmiştir. Ve yine bu kafaya göre her şey iyi giderken birden bire gösteri ve protestoların yaygınlaşması iç ve dış merkezlerde tezgahlanan büyük bir oyundan başka bir şey değildir. Birileri Başbakan ve hükümetine kafayı takmış ve toplumsal kargaşa için düğmeye basmıştır. Faiz lobisi, bazı medya organları, sermaye çevreleri, sanatçılar, yazarlar, gizli kapaklı işler çevirenler hükümete karşı mevzilenmiştir. AK Parti’yi çekemeyenler, kıskananlar hemen devreye girmişlerdir. Anlayacağınız suçlu ve suçlanan hep başka yerde, başka taraflarda aranmaktadır.”
“TÜRKİYE ADINA UTANÇ VESİKASI”
Gezi Parkı olaylarının hasarlı olan demokrasi için yeni bir kırılma olduğunu sözlerine ekleyen Bahçeli, yıllardan beri süren haksızlıklara, hukuksuzluklara, zorbalıklara reaksiyon gösteren masum vatandaşların ve gençlerin tomalarla, biber gazlarıyla ve örneklerine üçüncü dünya ülkelerinde rastlanan envai çeşit şiddet araçlarıyla karşı koyulmasının Türkiye adına utanç vesikası olduğunu önü sürdü. Gezi Parkı odaklı olayların sadece üç beş ağacın kesilmesinin çok daha ötesinde olduğunun altını çizen Bahçeli, “Şüphesiz konunun, Taksim Gezi Parkı’na yapılacak yeni düzenlemeleri ve inşası planlanan Topçu Kışlasını aşan çok boyutu vardır. Başbakan’ın otoriter dili, bildik despotları aratmayacak davranışları tepkilerin hedefindedir. Bu itibarla yurdumuzun her tarafı karışmış ve sokaklar dalgalanmıştır. Ölüm ve yaralanma vakalarına her gün yenileri ilave olurken, gözaltına alınanların sayısı da gün geçtikçe artış göstermektedir. Özellikle 15 ve 16 Haziran günlerinde Taksim’de şiddet tırmanmış, dehşet verici manzaralar yaşanmıştır. Demokratik hak ve taleplerini barışçıl gösterilerle ispatlayan masum insanlarımız tek kelimeyle perişan edilmiş ve dağlanmıştır. Gezi Parkı’na müdahale sonucunda, yaşına ve cinsiyetine bakılmadan herkesin tartaklanması, otel salonlarına kadar süren kovalamalar, boğuşmalar, revirlerin dağıtılması, mesnetsiz gözaltılar milletimizi derinden üzmüştür” şeklinde konuştu.
“ASKERİ VATANDAŞLARLA KARŞI KARŞIYA GETİRME NİYETLERİ EN VAHŞİ DİNGOLUK DEĞİL MİDİR”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dün yaptığı açıklamaları da sert bir dille eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:
“Düne kadar şikayet ettikleri askeri bile devreye sokacaklarını ifade eden bazı hükümet üyeleri ateşle oynadıklarını göremeyecek kadar şuurlarını kaybetmişlerdir. Darbe davalarıyla, Türkiye’nin bağırsaklarını temizlediğini iddia eden malum başbakan yardımcısı; ‘burası dingonun ahırı değil, hukuk devletidir’ diyerek herkese gözdağı vermiştir.
Askerimizi, bölücü katillerin önünden çekip de Taksim’e indirme planları ve masum vatandaşlarımızla karşı karşıya getirme niyetleri en vahşi dingoluk değil midir.
3 Haziran’da yurt dışına çıkan Başbakan Erdoğan’ın yerine vekalet eden bu şahıs, o günlerde kimlerden ve niçin özürler dilemiştir. İşte AK Parti yönetimi bu kadar ikiyüzlü, bu kadar yanardöner, bu kadar çifte standartlıdır.Dün öyle bugün böyledir. Başbakan Erdoğan ve yol arkadaşları Taksim Gezi Parkı’ndan yükselen sesleri duymak yerine, toplumsal tepkileri iyice germekle ve dönülmez noktalara taşımakla uğraşmaktadır. Çünkü işlerine gelen budur. Başbakan Erdoğan’ın isimleri kamuoyunca iyi bilinen sanatçılarla geceli gündüzlü görüşme trafiği, sözüm ona çözüm arama ve bulma arayışı oyalama taktiği olduğundan bir sonuç doğurmamıştır. İlgili ilgisiz birçok isimle görüşse de meseleyi sürüncemede bırakmaktan, zamana yaymaktan geri durmamıştır. Renkli isimleri içinde barındıran sanatçı kafilesi Başbakan’ı hangi hususlarda feyizlendirmiş, hangi yaraya merhem olmuştur. Başbakan Erdoğan Türk milletiyle dalga mı geçmekte, demokratik isteklerine cevap arayanlarla kafa mı bulmaktadır.”
“BÖLÜNMÜŞ BİR MİLLET YAPISINA ULAŞILMASI AN MESELESİ”
Bahçeli, son günlerde yapılan en büyük kötülüğün birbirine yabancılaşan bir Türkiye fotoğrafının çıkarılmak istenmesi olduğunu belirterek, “Bu neresinden bakarsanız bakınız fitnedir, rüzgar ekip fırtına biçme kalleşliğidir. Gelişmeler eğer bu şablonuyla devam ederse, Allah muhafaza ama, birbirine kuşkuyla bakan, birbirine güvensizlik içinde yaklaşan, ruhen ve kalben bölünmüş bir millet yapısına ulaşılması an meselesi halini alacaktır. Bizi biz yapan hasletlerin, değerlerin ve güvenlik duvarlarının yıkılması kaçınılmaz olabilecektir. Taksim Gezi Parkı’nın yerilip, AK Parti mitinglerine katılanların yüceltilmesi, demokratik taleplerini öne sürenlerin azarlanarak AK Parti’li yandaşların el üstünde tutulması, Türkiye’nin iki yüzde 50 bloğa sevk edilmek istenmesi, etnik ve mezhep anlaşmazlıklarıyla eklemlenirse bir felakete, bir patlamaya ve bir iflasa dönüşecektir. Başbakan Erdoğan bunların bilincinde midir? Türkiye’yi nereye götürdüğünün farkında mıdır? AK Parti’ye oy veren kardeşlerim asıl oyunun, asıl senaristin ve asıl kışkırtma mucidinin Başbakan olduğunu görmelidir. Unutulmasın ki, Taksim başta olmak üzere, ülkemizin değişik yerlerinde kendilerini ifade derdinde olanları terörist olarak takdim edip de, AK Parti safında duranları kahraman göstermek adaletsizlikleri daha kökleştirecektir” dedi.
“ERDOĞAN’IN VURULMASI İÇİN ADIM ADIM DÜZENEK Mİ HAZIRLAMAKTADIR”
AK Parti’nin Ankara ve İstanbul mitinglerinde partisinin bayraklarının ve ülkü olacaklarının amblemlerinin bulunduğu pankartları açanlara çok sert tepki gösteren Bahçeli, “Kimliği müphem afişçiler, kiralık pankartçılar Başbakan’ın dibine kadar güvenlik çemberlerini aşarak gelmişse, gözü kara suikastçılar da rahatlıkla bunu yapabileceklerdir. 25 metreden 25 kuruşu vurabilirler” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın yanında duran, çevresinde öbeklenen, hemen kol mesafesinde bulunan birilerinin kötü niyetle fırsat gözlediğini kimse ihmal etmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Menderes’in asılmasını, Özal’ın zehirlenmesini siyaset malzemesi yapanlar, acaba Erdoğan’ın da vurulması için adım adım düzenek mi hazırlamaktadır. Başbakan’ın bugünlerde kefenden musalla taşına kadar ölümü hatırlatıcı birçok beyanı düşünüldüğünde, yeni bir oyun mu kurgulanmaktadır. Bu yüzden Başbakan Erdoğan dönüp etrafını yoklamalı ve yanına kadar sokulmuşları iyi araştırmalıdır. Milliyetçi Hareket’in şeref ve varlık timsallerini siyasi şov ve akıl karıştırmak maksadıyla Başbakan’a pazarlamaya çalışanlar, bu yolla bizim de tartışmalara gireceğimizi akıllarınca teorilendirenler tehlikenin asıl elebaşlarıdır. Üç Hilalimizi ve bozkurdumuzu BOP çadırında kirletmeye yeltenenler, siyasi ayak oyunlarına alet etmeye cüret edenler bunun hesabını vereceklerdir. Başbakan’ın geçmişte tabela diyerek küçümsediği Üç Hilal, bizlere muhteşem Türk tarihinin kutlu bir hatırasıdır. Her biri aziz ceddimizin bin yıllık hükümranlığını temsil eden üç kıtayı ve üç kıtadaki beşeriyet kucaklaşmasını simgelemektedir. Bu semboller milliyetçi düşüncenin jeopolitiğinin bin yıllık eseri ve gelecek bin yıllardaki ülküsüdür. Muhterem hatıralarında Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar yaşanmış destanların derin izleri vardır. Üç Hilal, dün Ulubatlı Hasan’ın elinde bir fetih ruhuydu, bugün milliyetçilerin gönderinde yükselen bir hilaldir. Türk milliyetçilerini etnik ve mezhep temelinde bir çatışma ortamına çekmek için yapılan çok yönlü hesaplar, tezgâhlar ve tahrikler bizce malumdur” diye konuştu.
Türkiye’nin Gezi Parkı olaylarına sabitlendiğini, terör örgütünün meydanı boş bularak tehdit dolu söz ve açıklamalarda bulunduğunu belirten Bahçeli, geçtiğimiz hafta sonunda Diyarbakır’da düzenlenen ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansıyla’ yeni bir kepazeliğin daha sergilendiğini söyledi.
“MİLLİYETÇİ HAREKET HENÜZ SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİ DERKEN ŞAKA YAPMADIK”
Bahçeli, “Başbakan Erdoğan açık hava toplantılarında Gezi Parkı’na en ağır cümlelerle saldırırken, nedense Türkiye’nin bölücülük ağına düşmesinden hiç yakınmamıştır, bu konuya hiç değinmemiştir. PKK ve siyasi bölücüler kafalarında Türkiye’yi çoktan bölmüş, Kürdistan’ın doğusunu, batısını, kuzeyini ve güneyini haince şekillendirmişlerdir.
Ne var ki hükümetten hâlâ hareket yoktur. Başbakan Erdoğan masum vatandaşlarımıza terörist yaftası vuracağına, eğer aksi yönde bir sözü ve senedi yoksa PKK’ya, İmralı canisine ve Diyarbakır’da toplananlara bakmalıdır” dedi.
Türkiye’nin muazzam bir tehdit dalgasının altında olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:
“Başbakan Erdoğan açık hava toplantısına katılanlara bayrak asın diye çağrıda bulunacağına, bayrağı çiğneyen, bayrağı kirleten aşağılık yüzleri ve bizzat kendisini gözden geçirmelidir.
Parti olarak gerçekten büyük bir kumpasın içinde olduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye’ye kast etmek isteyen ne kadar soysuz varsa kıpırdamış, belini doğrultmuş ve ayaklanmıştır.
Başbakan Erdoğan eğer PKK’ya ve İmralı canisine sözde Kuzey Kürdistan konusunda açık çek vermişse, eğer Türk milletini meşgul ederek PKK’ya ve siyasi bölücülere alan açmışsa, eğer Türkiye’nin ve Türk milletinin mahvına neden olacak vaatleri peş peşe sunmuşsa, değil bu dünyada, mahşerde bile olsa yakasından tutmazsam namerdim. Sayın Başbakan, Milliyetçi Hareket henüz son sözünü söylemedi derken şaka yapmadık. Henüz her şey bitmedi derken de laf olsun diye konuşmadık. Akıllı ol, yoksa Türk milleti ve Türk milliyetçileri senin aklını başından almasını çok iyi bilecektir.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Menderes’in asılmasını, Özal’ın zehirlenmesini siyaset malzemesi yapanlar, acaba Erdoğan’ın da vurulması için adım adım düzenek mi hazırlamaktadır” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletçe hazin ve hüsran verici bir dönemin yaşandığını söyledi.

Türk milletinin ciddiye ve dikkate alınması gereken vahim bir durumla muhatap olduğunu dile getiren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan aklını, mantığını, merhametini ve basiretini yitiren bir siyasetçi olarak bugünkü halimizin, bugünkü yaralayıcı tablonun mimarbaşı pozisyonundadır. Sinir küpüne dönen, öfke seline kapılan, nefret kuyusuna düşen ve makulden uzaklaşan Başbakan, savaş boyaları sürerek milletimizi birbirine düşürmek için vaziyet almıştır” dedi.
Siyasetin gayesinin ayırmak olmadığını, birleştirmek olduğunu ifade eden Bahçeli, siyasetin gayesinin bölmek, ufalamak, dağıtmak olmadığını, derlemek, toplamak ve bütünleştirmek olduğunu kaydetti.

“SIKÇA BAŞVURULAN BİR HAİNLİKTİR”
Siyasetin kişisel çıkar ve ikbal vasıtası olarak görenlerin, mevki ve statü açgözlülüğünü doyurmada araç olarak değerlendirenlerin demokrasiye ve ülke yönetimine mütevazı de olsa katkı sağlamalarının nafile bir çırpınış olacağını kaydeden Bahçeli, “Milli iradeyi işine geldiği gibi tercüme edenler, işine geldiği gibi yorumlayanlar; çatıştırarak, vuruşturarak, kutuplaştırarak ve gerginleştirerek ayakta kalmanın çarelerine bakan sefalet odaklarıdır. Bunlar ki, konuşunca mangalda kül bırakmayanlardır. Bunlar ki, hamasetle, yalnızca lafta ve usulde kalan tutarsız ve talihsiz sözlerle vakit geçirenlerdir. Tenakuza düşmek önemsizdir, karanlıktan aydınlığı taşlamak bunlar için sıradan ve sıkça başvurulan bir hinliktir. Dün söyleneni bugün yalanlamak, bugünkü ifadeleri gelecekte inkar etmek bunların tipik alışkanlıklarıdır” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN ROTASINI KAOSA DÖNDÜRMÜŞTÜR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin Gezi Parkı buhranını kışkırtmak için elinden geleni yaptığını öne süren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Birbiriyle mütenasip olmayan beyanlar, bir ileri bir geri atılan adımlar, kimi zaman uzlaşmaya yatkın mesajlar, çoğu zaman da rest çeken, meydan okuyan, aşağılayan, küçümseyen tutumlar Türkiye’nin rotasını kaosa döndürmüştür. Başbakan Erdoğan en tabii hak ve beklentilerin seslendirilmesini kendisine ve hükümetine kurulan bir tuzak ve komplo olarak kabul etmiştir. Sanki Türkiye’de hükümete haksız ve yersiz bir karşı duruş sahnelenmiştir. Sanki milli iradeye hazımsızlık çeken kim varsa evden dışarı çıkmış, Başbakan ve hükümetine kafa tutmuş, hizaya sokmaya çalışmıştır. Başbakan Erdoğan’a göre sokaklardaki kalabalıklar çapulcudur. Başbakan Erdoğan’a göre Taksim pisliğe bulanmıştır.
Başbakan Erdoğan’a göre sokaklarda tencere tava çalmaktan başka bir işi olmayanlar kendini bilmezdir. Başbakan Erdoğan’a göre camilerde bira içilmiş, başörtülü kızlarımıza saldırılmış, ortalık terörize edilmiştir. Ve yine bu kafaya göre her şey iyi giderken birden bire gösteri ve protestoların yaygınlaşması iç ve dış merkezlerde tezgahlanan büyük bir oyundan başka bir şey değildir. Birileri Başbakan ve hükümetine kafayı takmış ve toplumsal kargaşa için düğmeye basmıştır. Faiz lobisi, bazı medya organları, sermaye çevreleri, sanatçılar, yazarlar, gizli kapaklı işler çevirenler hükümete karşı mevzilenmiştir. AK Parti’yi çekemeyenler, kıskananlar hemen devreye girmişlerdir. Anlayacağınız suçlu ve suçlanan hep başka yerde, başka taraflarda aranmaktadır.”
“TÜRKİYE ADINA UTANÇ VESİKASI”
Gezi Parkı olaylarının hasarlı olan demokrasi için yeni bir kırılma olduğunu sözlerine ekleyen Bahçeli, yıllardan beri süren haksızlıklara, hukuksuzluklara, zorbalıklara reaksiyon gösteren masum vatandaşların ve gençlerin tomalarla, biber gazlarıyla ve örneklerine üçüncü dünya ülkelerinde rastlanan envai çeşit şiddet araçlarıyla karşı koyulmasının Türkiye adına utanç vesikası olduğunu önü sürdü. Gezi Parkı odaklı olayların sadece üç beş ağacın kesilmesinin çok daha ötesinde olduğunun altını çizen Bahçeli, “Şüphesiz konunun, Taksim Gezi Parkı’na yapılacak yeni düzenlemeleri ve inşası planlanan Topçu Kışlasını aşan çok boyutu vardır. Başbakan’ın otoriter dili, bildik despotları aratmayacak davranışları tepkilerin hedefindedir. Bu itibarla yurdumuzun her tarafı karışmış ve sokaklar dalgalanmıştır. Ölüm ve yaralanma vakalarına her gün yenileri ilave olurken, gözaltına alınanların sayısı da gün geçtikçe artış göstermektedir. Özellikle 15 ve 16 Haziran günlerinde Taksim’de şiddet tırmanmış, dehşet verici manzaralar yaşanmıştır. Demokratik hak ve taleplerini barışçıl gösterilerle ispatlayan masum insanlarımız tek kelimeyle perişan edilmiş ve dağlanmıştır. Gezi Parkı’na müdahale sonucunda, yaşına ve cinsiyetine bakılmadan herkesin tartaklanması, otel salonlarına kadar süren kovalamalar, boğuşmalar, revirlerin dağıtılması, mesnetsiz gözaltılar milletimizi derinden üzmüştür” şeklinde konuştu.
“ASKERİ VATANDAŞLARLA KARŞI KARŞIYA GETİRME NİYETLERİ EN VAHŞİ DİNGOLUK DEĞİL MİDİR”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dün yaptığı açıklamaları da sert bir dille eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:
“Düne kadar şikayet ettikleri askeri bile devreye sokacaklarını ifade eden bazı hükümet üyeleri ateşle oynadıklarını göremeyecek kadar şuurlarını kaybetmişlerdir. Darbe davalarıyla, Türkiye’nin bağırsaklarını temizlediğini iddia eden malum başbakan yardımcısı; ‘burası dingonun ahırı değil, hukuk devletidir’ diyerek herkese gözdağı vermiştir.
Askerimizi, bölücü katillerin önünden çekip de Taksim’e indirme planları ve masum vatandaşlarımızla karşı karşıya getirme niyetleri en vahşi dingoluk değil midir.
3 Haziran’da yurt dışına çıkan Başbakan Erdoğan’ın yerine vekalet eden bu şahıs, o günlerde kimlerden ve niçin özürler dilemiştir. İşte AK Parti yönetimi bu kadar ikiyüzlü, bu kadar yanardöner, bu kadar çifte standartlıdır.Dün öyle bugün böyledir. Başbakan Erdoğan ve yol arkadaşları Taksim Gezi Parkı’ndan yükselen sesleri duymak yerine, toplumsal tepkileri iyice germekle ve dönülmez noktalara taşımakla uğraşmaktadır. Çünkü işlerine gelen budur. Başbakan Erdoğan’ın isimleri kamuoyunca iyi bilinen sanatçılarla geceli gündüzlü görüşme trafiği, sözüm ona çözüm arama ve bulma arayışı oyalama taktiği olduğundan bir sonuç doğurmamıştır. İlgili ilgisiz birçok isimle görüşse de meseleyi sürüncemede bırakmaktan, zamana yaymaktan geri durmamıştır. Renkli isimleri içinde barındıran sanatçı kafilesi Başbakan’ı hangi hususlarda feyizlendirmiş, hangi yaraya merhem olmuştur. Başbakan Erdoğan Türk milletiyle dalga mı geçmekte, demokratik isteklerine cevap arayanlarla kafa mı bulmaktadır.”
“BÖLÜNMÜŞ BİR MİLLET YAPISINA ULAŞILMASI AN MESELESİ”
Bahçeli, son günlerde yapılan en büyük kötülüğün birbirine yabancılaşan bir Türkiye fotoğrafının çıkarılmak istenmesi olduğunu belirterek, “Bu neresinden bakarsanız bakınız fitnedir, rüzgar ekip fırtına biçme kalleşliğidir. Gelişmeler eğer bu şablonuyla devam ederse, Allah muhafaza ama, birbirine kuşkuyla bakan, birbirine güvensizlik içinde yaklaşan, ruhen ve kalben bölünmüş bir millet yapısına ulaşılması an meselesi halini alacaktır. Bizi biz yapan hasletlerin, değerlerin ve güvenlik duvarlarının yıkılması kaçınılmaz olabilecektir. Taksim Gezi Parkı’nın yerilip, AK Parti mitinglerine katılanların yüceltilmesi, demokratik taleplerini öne sürenlerin azarlanarak AK Parti’li yandaşların el üstünde tutulması, Türkiye’nin iki yüzde 50 bloğa sevk edilmek istenmesi, etnik ve mezhep anlaşmazlıklarıyla eklemlenirse bir felakete, bir patlamaya ve bir iflasa dönüşecektir. Başbakan Erdoğan bunların bilincinde midir? Türkiye’yi nereye götürdüğünün farkında mıdır? AK Parti’ye oy veren kardeşlerim asıl oyunun, asıl senaristin ve asıl kışkırtma mucidinin Başbakan olduğunu görmelidir. Unutulmasın ki, Taksim başta olmak üzere, ülkemizin değişik yerlerinde kendilerini ifade derdinde olanları terörist olarak takdim edip de, AK Parti safında duranları kahraman göstermek adaletsizlikleri daha kökleştirecektir” dedi.
“ERDOĞAN’IN VURULMASI İÇİN ADIM ADIM DÜZENEK Mİ HAZIRLAMAKTADIR”
AK Parti’nin Ankara ve İstanbul mitinglerinde partisinin bayraklarının ve ülkü olacaklarının amblemlerinin bulunduğu pankartları açanlara çok sert tepki gösteren Bahçeli, “Kimliği müphem afişçiler, kiralık pankartçılar Başbakan’ın dibine kadar güvenlik çemberlerini aşarak gelmişse, gözü kara suikastçılar da rahatlıkla bunu yapabileceklerdir. 25 metreden 25 kuruşu vurabilirler” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın yanında duran, çevresinde öbeklenen, hemen kol mesafesinde bulunan birilerinin kötü niyetle fırsat gözlediğini kimse ihmal etmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Menderes’in asılmasını, Özal’ın zehirlenmesini siyaset malzemesi yapanlar, acaba Erdoğan’ın da vurulması için adım adım düzenek mi hazırlamaktadır. Başbakan’ın bugünlerde kefenden musalla taşına kadar ölümü hatırlatıcı birçok beyanı düşünüldüğünde, yeni bir oyun mu kurgulanmaktadır. Bu yüzden Başbakan Erdoğan dönüp etrafını yoklamalı ve yanına kadar sokulmuşları iyi araştırmalıdır. Milliyetçi Hareket’in şeref ve varlık timsallerini siyasi şov ve akıl karıştırmak maksadıyla Başbakan’a pazarlamaya çalışanlar, bu yolla bizim de tartışmalara gireceğimizi akıllarınca teorilendirenler tehlikenin asıl elebaşlarıdır. Üç Hilalimizi ve bozkurdumuzu BOP çadırında kirletmeye yeltenenler, siyasi ayak oyunlarına alet etmeye cüret edenler bunun hesabını vereceklerdir. Başbakan’ın geçmişte tabela diyerek küçümsediği Üç Hilal, bizlere muhteşem Türk tarihinin kutlu bir hatırasıdır. Her biri aziz ceddimizin bin yıllık hükümranlığını temsil eden üç kıtayı ve üç kıtadaki beşeriyet kucaklaşmasını simgelemektedir. Bu semboller milliyetçi düşüncenin jeopolitiğinin bin yıllık eseri ve gelecek bin yıllardaki ülküsüdür. Muhterem hatıralarında Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar yaşanmış destanların derin izleri vardır. Üç Hilal, dün Ulubatlı Hasan’ın elinde bir fetih ruhuydu, bugün milliyetçilerin gönderinde yükselen bir hilaldir. Türk milliyetçilerini etnik ve mezhep temelinde bir çatışma ortamına çekmek için yapılan çok yönlü hesaplar, tezgâhlar ve tahrikler bizce malumdur” diye konuştu.
Türkiye’nin Gezi Parkı olaylarına sabitlendiğini, terör örgütünün meydanı boş bularak tehdit dolu söz ve açıklamalarda bulunduğunu belirten Bahçeli, geçtiğimiz hafta sonunda Diyarbakır’da düzenlenen ‘Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansıyla’ yeni bir kepazeliğin daha sergilendiğini söyledi.
“MİLLİYETÇİ HAREKET HENÜZ SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEDİ DERKEN ŞAKA YAPMADIK”
Bahçeli, “Başbakan Erdoğan açık hava toplantılarında Gezi Parkı’na en ağır cümlelerle saldırırken, nedense Türkiye’nin bölücülük ağına düşmesinden hiç yakınmamıştır, bu konuya hiç değinmemiştir. PKK ve siyasi bölücüler kafalarında Türkiye’yi çoktan bölmüş, Kürdistan’ın doğusunu, batısını, kuzeyini ve güneyini haince şekillendirmişlerdir.
Ne var ki hükümetten hâlâ hareket yoktur. Başbakan Erdoğan masum vatandaşlarımıza terörist yaftası vuracağına, eğer aksi yönde bir sözü ve senedi yoksa PKK’ya, İmralı canisine ve Diyarbakır’da toplananlara bakmalıdır” dedi.
Türkiye’nin muazzam bir tehdit dalgasının altında olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:
“Başbakan Erdoğan açık hava toplantısına katılanlara bayrak asın diye çağrıda bulunacağına, bayrağı çiğneyen, bayrağı kirleten aşağılık yüzleri ve bizzat kendisini gözden geçirmelidir.
Parti olarak gerçekten büyük bir kumpasın içinde olduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye’ye kast etmek isteyen ne kadar soysuz varsa kıpırdamış, belini doğrultmuş ve ayaklanmıştır.
Başbakan Erdoğan eğer PKK’ya ve İmralı canisine sözde Kuzey Kürdistan konusunda açık çek vermişse, eğer Türk milletini meşgul ederek PKK’ya ve siyasi bölücülere alan açmışsa, eğer Türkiye’nin ve Türk milletinin mahvına neden olacak vaatleri peş peşe sunmuşsa, değil bu dünyada, mahşerde bile olsa yakasından tutmazsam namerdim. Sayın Başbakan, Milliyetçi Hareket henüz son sözünü söylemedi derken şaka yapmadık. Henüz her şey bitmedi derken de laf olsun diye konuşmadık. Akıllı ol, yoksa Türk milleti ve Türk milliyetçileri senin aklını başından almasını çok iyi bilecektir.”

 

18 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir