18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Eski Nişanlısını Öldüren Sanık: "Sarhoştum"



İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde, eski nişanlısı 23 yaşındaki Nuray Çelik ile babası 59 yaşındaki Hasan Çelik’i, evlerinin balkonunda av tüfeğiyle vurup öldürdüğü, annesi Bingül Çelik'i de öldürmeye kalkıştığı iddiasıyla tutuklanan 29 yaşındaki Serdar Büberoğlu, olay günü alkol aldığını, eski nişanlısını barışmaya ikna edemeyince bu cürmü işlediğini anlattı.

Sanık hakkında 'tasarlayarak, canavarca hisle iki insanı öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlarından üç kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

Savcı Ahmet Şinasi Aygün, hazırladığı iddianamede sanığın etkili ve elverişli bir silahla etkili bir mesafeden hedef alıp öldürmek kastıyla ateş ettiğini belirtti. Uykularından uyanan insanları vurduğunu, cinayeti canavarca hisle işlediğini, soğukkanlıkla planladığını vurguladı. Sanığın 'tasarlayarak, canavarca hisle iki insanı öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi.

İzmir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Serdar Büberoğlu, eşi ve kızını yitiren Bingül Çelik, diğer kızı Canan Binici, tarafların avukatları katıldı. Olay sonrasında anne Bingül Çelik'in de üye olduğunu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun davaya katılma talebi ise mahkeme heyetince reddedildi.

Sanık Serdar Büberoğlu savunmasında, olaydan bir gün önce eski nişanlısının eniştesi Ceyhun'un, kendisine, “Bunları korkutalım, evin karşısındaki balkona çıkıp sizi vuracak derim, o sana döner” dediğini öne sürdü. Ancak Ceyhun'un daha sonra kendisini arayarak, aileyle konuştuğunu, ikna edemediğini söylediğini dile getirdi.

Sanık o gece alkol aldığını, ardından olay mahallindeki inşaat alanına gittiğini ve bu olayın yaşandığını söyledi.

Duruşmada ifada veren acılı anne Bingül Çelik, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında gelen taşlarla camın kırıldığını, eşiyle kalkıp balkondan baktıklarında, karşı inşaatta sanığı gördüğünü, polise haber vermek için içeri girdiği sırada, bir patlama sesi duyduğunu, eşinin “Allah” diyerek yere düştüğünü anlattı. Ardından patlama seslerinin 'tarama' şekline dönüşerek evlerine sürekli ateş edildiğini, bu sırada kızı Nuray'ın geldiğini ve onun da boynundan vurulduğunu belirten Bingül Çelik, sanığın cezalandırılmasını talep, etti, davaya katılmak istediğini söyledi.

Canan Binici de öldürülen Hasan Çelik’in babası, Nuray Çelik’in kardeşi olduğunu belirterek, olaydan bir gün önce çocuklarıyla dolaşırken sanıkla karşılaştığını anlattı. Sanığın çocuklarını sevdiğini, kendisine hastaneye gittiğini söylediğini aktardı. Sanığın olaydan önce de tehditleri yüzünden yargılanıp ceza aldığını ifade etti.

Tanık Bilal Ceyhun Karabacak, sanığın daha önce eşinin kızkardeşi olan Nuray Çelik'i öldüreceği yönünde tehditlerde bulunduğunu, olaydan bir gün önce karşılaştıklarında bir kahvehanede oturup konuştuklarını, sanığın baldızıyla tekrar bir araya gelmek istediğini, kabul etmezse öldüreceğini söylediğini dile getirdi. Böyle bir şey yapması halinde kendisine büyük zarar vereceğini anlattığını, bunun üzerine sanığın, "İstesem onu evinin karşısındaki inşaata çıkıp vurabilirim, ancak yapmıyorum" dediğini anlattı.

Bu konuşmayı kayınpederi ve baldızına anlattığını ve pazartesi günü polise gidip şikayetçi olmaya karar verdiklerini, fakat konuşmanın gecesi olayın meydana geldiğini söyledi.

Sanığın babası Ali Büberoğlu da tanık olarak verdiği ifadede, oğluyla nişanlısının olaydan 8 ay önce ayrıldıklarını belirtti. Oğlunun daha önce Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nde psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilerek akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GELİŞİMİ

Olay geçen yıl 27 Kasım'da İzmir Caddesi numara 87’deki apartmanda sabaha karşı meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (İZSU) çalışan Serdar Büberoğlu, bir yıl önce kendisinden ayrılan nişanlısı Nuray Çelik’in ailesiyle yaşadığı apartmanın yanındaki inşaata çıktı.

Nuray Çelik’in ikinci kattaki odasının penceresine taş atan Büberoğlu, gürültü üzerine mutfak balkonuna çıkan genç kızın babası Hasan Çelik ile annesi Bingül Çelik'e av tüfeğiyle ateş etti.

Hasan Çelik, içeri girmek isterken sırtından vuruldu. Silah sesi üzerine balkona koşan Nuray Çelik de, Serdar Büberoğlu'nun açtığı ateş sonucu vuruldu. Baba ile kızı hastaneye kaldırılmasına rağmen yaşamlarını yitirdi. Anne Bingül Çelik ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Serdar Büberoğlu, olaydan bir saat sonra Ören’deki evinin önünde yakalandı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İzmir'de Eski Nişanlısını Öldüren Sanık Yargılanıyor
İzmir'de Eski Nişanlısını Öldüren Sanık Yargılanıyor

DURUŞMA ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, İzmir'de eşi Şeyhmus Y., tarafından öldürülen hamile Yasemin Yüksel ile eski nişanlısı tarafından babası Hasan Çelik ile birlikte öldürülen Nuray Çelik'in duruşması öncesi İzmir Adliye Sarayı C-Blok Ağır Ceza Mahkemeleri girşinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Platform üyeleri ile kızları öldürülen Cemile-Musa Güven ve Nuray Çelik'in annesi Bingün Çelik ile ablası Canan Binici ve diğer yakınları katıldı. Platform adına açıkmayı okuyan Ceren Ağataş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan kadın cinayetlerinin durdurulması ve “koruma yasası'nın biran önce çıkartılması için çaba göstermesini istedi.

Nuray Çelik'in annesi Bingül Çelik ise “Adalet istiyorum” diye haykırdı. Abla Canan Binici de, “Artık bir kadın olarak savunma istiyoruz, adaletin arkamızda olmasını istiyoruz. Biz her konuda savunma ve söz hakkı istiyoruz. Artık masum kadınlar, kız kardeşler, babalar suçsuz yere can vermesin istiyoruz. Sesimiz duyulsun, adalet yerini bulsun. Gerçek anlamda bir ceza verilsin ki bundan sonrakilere örnek olsun. Bundan sonra işlenecek cinayetler için bir kez daha düşünsünler. Kimse ne bir silaha, bıçağa dokunarak annesi, kız kardeşi, çocuğu katletmesin” dedi.

Bahri KARATAŞ/ DHA

28 Nisan 2014
Etiket; nuray çelik, hasan çelik, serdar büberoğlu, bingül çelik, canan binici, savcı ahmet şinasi aygün Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de Eski Nişanlısını Öldüren Sanık Yargılanıyor
"Dindar çocuk doğurmayacağız" eylemi
İzmir'de eski nişanlı dehşeti
İzmir adliyesinde sıcak dakikalar...
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir