23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

EXPO yarışı İzmir ile Dubai arasında



EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi ve Ege ve Batı Akdeniz Sanayi İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara, EXPO yarışının İzmir ile Dubai arasında geçeceğini düşündüklerini söyledi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle iftar organizasyonunda bir araya gelen ESİDEF Başkanı Özkara, kent ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir'in EXPO adaylığıyla ilgili tüm yetkili ve görevlilerin canla başla mücadele verdiğini, literatüre geçecek seviyede kapsamlı bir çalışma trafiğinin devam ettiğini anlatan Özkara, İzmir'de çok sayıda delegeyi ağırladıklarını, aday ülkeler arasında en fazla delegeye ulaşanlardan olduklarını belirtti.

Yarışta artık son düzlüğe girildiğini, organizasyonu yapacak kentin 27 Kasım 2013'de Paris'teki oylamada belirleneceğini anlatan Özkara, "Şu an görünen tabloda bu yarış, Dubai ile İzmir arasında geçiyor gibi görünüyor. Elimizdeki veriler ve oluşan algı da bunu gösteriyor. Oylamada Dubai'den daha üstün olmamız gerekiyor. Yaptığımız tüm görüşmelerde delegeler bize ya ilk bizim geldiğimizi ya da Dubai'den sonra başvuru yaptığımızı söylüyorlar.İki kent de agresif biçimde çalışıyor"

İzmir'in en çok oy almayı öngördüğü coğrafyada Dubai'nin de etkin olduğunu, Arap Ligi ve İngiltere'nin Dubai'yi desteklediğini, İzmir'in ikinci tercih olarak görüldüğünü anlatan Özkara, İzmir'in ise Afrika ülkelerinde çok etkili olduğunu, bu kıtadaki oyların yarısından fazlasına sahip olduğunu ifade etti. Oylamada ilk turu geçebilmek için gereken 49 oya ulaşılıp ulaşılamadığı yönündeki bir soru üzerine Özkara, yazılı olarak verilmiş desteklere bakıldığında bu rakamın garanti olduğunun söylenemeyeceğini, ancak henüz karar vermemiş ülkeler arasında çok yüksek ihtimalle destek verecek olan ülkelerin oyları dikkate alındığında bu rakamın yakalanabileceğini dile getirdi.

İzmir'in kuzeydeki rakibi Ekaterinburg ile güneydeki rakibi Dubai ile farklı bölgelerde aynı hedef kitlelere hitap ettiğine dikkat çeken Özkara, bunun bir avantaj olabileceğin işaret ederek, "Oylamada ilk turda bir kaza yaşamazsak bu iş bitti diye aramızda bir espri var. Çünkü ilk turda en az oyu alarak elenen her ülkeye destek veren ülkelerin ikinci tercihiyiz" diye konuştu.

Mustafa Özkara, EXPO yeri olarak belirlenen İnciraltı'nda yapılan imar düzenlemesinde alışveriş merkezi öngörülmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tepki göstermesi sonrası çıkan tartışmalarla ilgili ise haklı gerekçelerle itirazların olabileceğini, bunların iyi niyetli olduğuna sonuna kadar inandığını ancak bu eleştirilerin ifade edilmesinde izlenen yolu doğru bulmadığını kaydetti.

Özkara, "Bu oylama kasım sonunda yapılacak. Ardından 2014'da 2020'ye kadar 6 yıl vaktimiz var. Bu süre içinde kendi içimizde tartışmamızı yapabiliriz. Hataları bu süre içinde telafi edebiliriz. Ama yapmamız gereken öncelikle EXPO’yu bu ülkeye getirmek. Bu süreçte hata yaparsak bunun telafi imkanı yok. Bunun pardonu, tekrarı yok. 'Biz İnciraltı sorununu çözelim tekrar oylama yapalım' seçeneği yok. İzmir, EXPO’nun mührünü aldıktan sonra bu eleştiriler çözüme kavuşur" diye konuştu. İnciraltı'ndaki imar düzenlemeleri konusunda geçmişte de tartışmalar yaşandığını, Uluslararası Sergiler Bürosu yönetiminin bir kaç gün içinde yürütme komitesinden konuyla ilgili bilgi istediğini anlatan Özkara, aynı tartışmaların tekrarlanmasının yine rahatsızlık doğuracağını, rakiplerin bunu İzmir'in aleyhinde kullanabileceğini savundu.

EMD İzmir Şubesi Başkanı Tolga Albay ise dış siyasette sıcak günlerin yaşandığını, yeni pazar arayan iş insanları için de zor günlerin yaşandığını belirterek, gelişmelerin İzmir'in EXPO adaylığını olumlu yönde etkilemesini umduklarını ifade etti.

24 Temmuz 2013
Etiket; emd.esidef, expo, batı anadolu, sanayici, işadamları, mustafa, özkara, inciraltı, dubai, izmir, tolga albay Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir