28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fatih Terim, UEFA 2. Fitness Semineri’ne katıldı



    UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği, ‘UEFA 2. Fitness Semineri’ne katılan A Milli Takım ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Eğitim Teknik Sorumlusu Frank Ludolph ile birlikte ‘Fitness ve sağlık ekibinin üst seviye takımlarda teknik direktör ile çalışma ve iletişim esasları’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

TAKIMDAKİ TÜM AKTÖRLER BİRBİRLERİYLE UYUMLU OLMALIDIR”

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, oyuncusundan, teknik adamına, idari kadrodan sağlık ve fitness ekibine kadar tüm aktörlerin birbiriyle uyum içerisinde ve birbirini tamamlayıcı şekilde çalışmasının hem başarıyı hem de motivasyonu sağladığına inandığını vurgulayarak, “Maç öncesi, sırası ve sonrası olarak süreci tanımlarsak üç aşama içinde sağlık ve fitness ekibi, oyuncular ve benim aramda önemli bir köprü görevi görüyor. Antrenman programlarının uygulanması, oyuncuların maçlara en az sağlık riski taşıyarak ve en iyi performansla hazırlanması, saha içinde hızlı ve doğru müdahale, maç sonrası soğuma aşamalarında çok kritik rollere sahipler” dedi.

“ZOR ANTRENMANLARI KEYİFLİ HALE GETİRMEK GEREKİYOR”

Doğru programın oluşturulmasının sadece güne ilişkin değil, tüm sezonun planlamasının yapılabilmesinde; iç iletişimin aynı dili konuşmanın rolü ve önemine değinen Fatih Terim, “Örneğin yüklenme ve dinlenme oranlarının iyi olduğu doğru bir antrenman programı çok önemli. Bunun yanı sıra antrenmanı her zaman oyuncu için de keyifli hale getirmek gerek. Mümkünse çalışmalarda topu kullanarak, fiziksel yüklenmeleri topla birlikte yapılan çalışmalar içine katarak, bu zor antrenmanları keyifli hale getirmek gerekiyor” diye konuştu.

“İŞİ UZMANLARINA BIRAKMAK EN DOĞRU YOL”

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, işi uzmanlarına bırakmanın en doğru yol olduğuna dikkat çekerek, “İşimin her kademesinde, işinde uzmanlaşmış profesyoneller ile çalışıyorum. Sezon için yapılan tüm antrenman ve maç programlamaları benim ve ekibimin kontrolünde yapılıyor. Antrenman ve maç esnasında yaptığım gözlemler ve aldığım geri bildirimler, yapılan test sonuçları bize yaptığımız çalışmaların ne derece faydalı olduğunu gösteren etkenler. Tüm bu veriler kontrol altına alınarak çalışmalar hakkında değerlendirme yapmamıza imkan sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“PROFESYONEL FUTBOLCU HER ZAMAN HAZIR OLMALI”

A Milli Takım’ın ve Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim, profesyonel bir futbolcunun beslenmesi, uykusu, psikolojisi, fiziği ile her zaman hazır olması gerektiğini vurgulayarak, “Oynayan, yedek oturan hiç fark etmez. O nedenle kulüplerde takım oyunu ve performansı konuşmalı ve bireysel faktörleri takım performansı haline getirmeye çalışmalıyız. Milli takım düzeyinde ise daha çok taktik çalışma olduğu için, fitness konularında öncelik rejenerasyon ve toparlanma çalışmalarına veriliyor. Endüstriyel futbolun gerekliliklerinden biri de bilimsel yöntemler. Bilim ilerledikçe siz de ilerliyorsunuz. Bu alandaki uzmanlarımızın görevi de dünyadaki tüm teknolojik ve bilimsel yöntemler ile gelişmeleri takip etmek, takıma uygun hale getirmek, uygulama planlarını oluşturmak ve teknik ekibe sunmak. Elbette en önemlisi bunların sahaya aktarılması sırasında bana destek vermek” şeklinde konuştu.

“YABANCI DİLİ ANLAŞABİLECEK DÜZEYDE BİLMEK ARTIK OLMAZSA OLMAZ”

Terim, açıklamasında son olarak bu alanda çalışmayı düşünenlere bir öneride bulunarak, “Öncelikle fiziksel sağlık ve teknik kadar hayata hazırlık için eğitimlerini almalılar. Özellikle spor bilimleri üzerinde eğitim alan öğrenciler hedeflerini bu saydığım birimler üzerine yoğunlaştırırlarsa hedeflerine daha kolay ulaşabilirler. Yeni yöntem ve teknolojileri takip etmek, gelişime ve değişime ayak uydurabilmek çok önemli. Yabancı dili anlaşabilecek düzeyde bilmek artık olmazsa olmaz” diye konuştu.

29 Ağustos 2013
Etiket; fatih terim, uefa, tff, fitness, seminer Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Öğretmenlik hayatımızın tercihi
Edepsiz teklife icabet ettik
Terim'e 'delikanlı kaçar mı' diye sordu
Takım doktoru futbolun ayrılmaz parçası
İzmirliler kötü başladı - MAÇ ÖZETLERİ
Kızlara tanıdık rakipler
Fatih Terim'den İzmir ve Göztepe yorumu
Göz-Göz'ün 90. yıl coşkusu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir