29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fernandes'e saldırı eskileri akla getirdi



Kasımpaşa-Beşiktaş maçında bir kişinin sahaya girerek Manuel Fernandes'e saldırması geçmişte yaşanan benzer olayları akla getirdi.

80. dakikada Maraton A tribünden içeri girip koşmaya başlayan ve ceza sahasında yer alan Manuel Fernendes'e yönelip yumruk ve tekme atan seyirci, Portekizli oyuncuyu yere düşürdü. Fernandes neye uğradığını şaşırırken, bu kişi futbolcularca tutuldu ve yere yatırıldı. Beşiktaşlı futbolculardan Almeida ve Motta, sahaya giren taraftarı yerde tekmelediler. Ceza sahasında yaşanan olayı uzaktan izleyen hakem Barış Şimşek, taraftarın polis tarafından saha dışına çıkarılmasından sonra Almeida'ya çift sarı karttan, Motta'ya da kırmızı kart gösterdi. Bu olayın sonucunda Beşiktaş sahada 9 kişi kaldı.

HOLLANDA'DA NELER OLMUŞTU?

Bu olaya benzer daha önce yaşanmış iki olaydan birinde; Hollanda Futbol Federasyonu Az Alkmaar kalecisi Esteban Alvarado'ya verilen kırmızı kartı tamamen iptal ederken, Türk Futbol Federasyonu ise Kasımpaşalı kaleci Harun Tekin'e geçen sene yaşanan olayda 4 resmi maçtan men ve 8 bin TL para cezası vermişti. Daha sonra Tahkim Kurulu, cezaları yarı yarıya indirmişti.

Hollanda'da 21 Aralık 2011 yılında Amsterdam Arena Stadı'nda oynanan Ajax-AZ Alkmaar kupa maçında, AZ Alkmaar'ın kalecisi Esteban Alvarado, sahaya girerek kendisine saldıran taraftarı tekme-tokat dövmüş ve kaleci Esteban kırmızı kart görmüştü. Bunun üzerine AZ Alkmaar Teknik Direktörü Gertjan Verbeek, takımını sahadan çekmişti. Hakem Bas Nijhuis ve Ajax takımın tüm ısrarlarına rağmen Alkmaar takımı sahaya dönmeyince maç tatil edilmişti. Kaleci Esteban Alvarado'ya verilen ceza, daha sonra Hollanda Futbol Federasyonu tarafından kaldırılmıştı. Verilen kırmızı kartı kaldıran ve maçın kaldığı yerden devam etmesini isteyen federasyonun bu tavrına Ajax Kulübü de taraftara verdiği cezayla destek vermişti.

Hollanda Futbol Federasyonu, 21 Aralık günü Ajax'lı bir holiganın sahaya girerek rakip takımın kalecisine saldırmasından sonra tatil edilen karşılaşmanın yeniden ve seyircisiz oynanmasına karar vermiş. Ajax ile AZ Alkmaar arasındaki karşılaşma 19 Ocak günü başkent Arena Stadı'nda seyircisiz oynanmıştı. Federasyon, ayrıca Ajax kulübüne yeterli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle 10 bin Euro ceza kesmişti.

KASIMPAŞA STADI'NDA GEÇEN SENE DE BENZER OLAY YAŞANMIŞTI 

Geçen yıl da ligin 27. haftasında Kasımpaşa ile Bursaspor arasında Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmada da Bursaspor'un kalecisi Harun Tekin, maç sonrasında Kasımpaşalı taraftar ile saha içerisinde kavga etmişti.

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın bitiş düdüğünü çalmasıyla beraber sahaya giren bir taraftar, kaleci Harun Tekin'e saldırmış ve bunun üzerine de kaleci Harun da saldıran taraftara tekme-tokat ile karşılık vermişti.

Yaşadığı olayın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Harun'a 4 maç ceza verilmiş ancak Tahkim Kurulu bu cezayı 2 maça indirmişti.

ŞİMDİ NE OLACAK ?

Gözler artık Beşiktaş Kulübü'nün TFF'ye yapacağı başvuruda. Federasyonun ise bu dosyayı nasıl değerlendireceği merak konusu. 

16 Aralık 2013
Etiket; kasımpaşa beşiktaş maçı, beşiktaş kural hatası, hollanda futbolcu saldırı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kasımpaşa-Beşiktaş maçı tekrar edilecek
Motta'ya 3, Kasımpaşa'ya 2 maç
Donk alemin dilinde türkü oldu
Şota: Ne'ce konuşayım
Fernandes'e ikinci şok
O pozisyon Marcus ile Tümer'i gerdi, Büyüka isyan etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir