28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Foça'da renkli günlere geri sayım



İzmir'in incisi Foça, 11-15 Eylül 2013 tarihlerinde 8. kez Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 
Birbirinden renkli günlere sahne olacak olan festivalin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Nev, Makbule Kaya, Grupal Enfeksiyon ve Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konser verecek.Konferans, sergi ve yarışmalarla şenlenecek olan festival, Foçalılara unutulmaz beş gün yaşatacak.
Festival hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Foça Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "İnsanları; kültürle, sanatla ve denizle buluşturmayı hedeflediğimiz festivalimiz boyunca; kültür-sanat toplantıları, sunumlar, gösteriler, söyleşiler ve paneller birbirini izleyecek.Doğan Hızlan, edebiyat üzerine genel bir söyleşi yapacak. Gülsen Tuncer, Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’ndan bir yorum gerçekleştirirken, kendisine müziğiyle Gökhan Demirdöğmez eşlik edecek. Uğur Dündar ve Atilla Sertel, okurlarıyla buluşup, ülke gündemini değerlendirecekler. Foça’da yaşayan şairler, şiirlerini Foçalılarla paylaşacaklar, ayrıca Ataol Behramoğlu’nun şiirlerini sunacağı gecede, Müzisyen-Besteci Haluk Çetin ona eşlik edecek. Muzaffer İzgü, Semih Poroy ve Cihan Demirci 'Yaşam ve Gülmece' isimli bir söyleşi gerçekleştirecek. Gürcistan ve Sırbistan gibi çeşitli ülkelerden gelen folklör ekipleri, köylere kadar yayılarak, gösterilerini sunacaklar. Nev, Makbule Kaya, Grupal Enfeksiyon ve Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu; verecekleri konserlerde, kalabalıkları coşturacak" denildi.
BAŞKAN DEMİRAĞ'DAN HERKESE DAVET
Herkesi Foça Festivaline davet eden Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Dileğimiz 11-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğimiz festivalimizde Foça’da sanatın, kültürün aydınlığıyla yenilenmek ve barış, dostluk, bütünlük ve dayanışma coşkusuyla kucaklaşmaktır. Alanlarında anıtlaşmış örnek aydınlarımız, bizlere bu konuda rehber olacaklar. Etkinliklerimiz, Foça’mızın her yanına yayılarak, bütün birimlerimize yansıtılacak. İlçemizin her noktasında festivalin esintisini hissettireceğiz.
Bir deniz kenti olmanın farkı ve güzelliğiyle, denizi yeniden keşfedercesine yaşayacağız. Yelkenlerimiz rüzgarla şişecek. Denizin ve denizcinin yüzü gülecek. Su Ürünleri Kooperatifimizin, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın ve diğer kuruluşlarımızın değerli katkılarıyla, maviliklerin bize sunduğu zenginlikleri yaşayacağız, yaşatacağız.Konserleri, halk dansları, söyleşileri ve üretmeye, paylaşmaya yönelik etkinlikleriyle bütün kesimlere seslenen bu şenliği, inanıyorum ki, umulmadık güzellikler ve katkılar daha da güzelleştirecektir.Dileğimiz, coşkumuza coşkunuzu katmanızdır. Festivalde sizlerle olmak bize güç verecektir. Gelin, el ele, yürek yüreğe bu coşkuyu paylaşalım. Bu rüzgarı birlikte estirelim.Çağrımız en yakındakinden, en uzaktakine kadar, herkesedir. Sizleri bekliyoruz. Katılımınız bize onur verecektir" diye konuştu

06 Eylül 2013
Etiket; foça, Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir