28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fuar inşaatı durduruldu



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yaptırdığı Yeni Fuar Alanı inşaatını, işçilerin hayati güvenliğine dair eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle durdurdu.

Müteahhit firmaya gelen tebligattaki eksiklikler tamamlandıktan sonra yine müfettişlerin onayı halinde inşaat yeniden başlayabilecek. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzmir İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişleri, Yeni Fuar Alanı’nda bir hafta önce yaptığı incelemeler sonunda 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanuna’na göre işçi sağlığını ilgilendiren eksikler tespit etti.

Şantiye alanının ortasında kalan ve kaldırma çalışmalarının başladığı bildirilen enerji nakil hatlarının çevresindeki önlemlere yoğunlaşan müfettişler, hatların çevresinde gerekli güvenlik mesafesinin bırakılmadığını, altında çalışma yapılmaması ve güvenlik mesafelerine uyulması gerektiğini, vinç ve benzeri iş makinelerinin hattan uzak tutulmasına ilişkin ikaz levhaları ve engelleyicilerin olmadığını, işçilerin yüksekten düşme tehlikesine karşı koruma tedbirlerinde eksiklikler bulunduğunu, geçitlerde işçileri düşmekten koruyacak önlemlerin yetersizliğini ve iskele platformlarında boşluklar olduğunu rapor etti.

Çalışma Bakanlığı da müfettişlerin bu raporlarına dayanarak, 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu’nun 25. Maddesi’nin "İşyerindeki bina ve eklentilerde, çalışma yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde; bu tehlike giderilinceye kadar, hayati tehlikenin niteliği ve bu tehlikeden doğabilecek riskin etkileyebileceği alan ile çalışanlar dikkate alınarak, işyerinin bir bölümünde veya tamamında iş durdurulur" yazılı birinci fıkrasına göre iş durdurma kararı aldı.

Yeni Fuar Alanı’nda inşaat çalışmalarını durdurma kararı Valilik’ten Gaziemir Kaymakamlığı’na gönderildi. Gaziemir Kaymakamlığı da Gaziemir Belediyesi Zabıtası aracılığıyla tebligatı 29 Eylül saat 16.00’da müteahhit firma Ermit İnşaat’a yaptı. Müteahhit firma çalışmaları durdurdu.

Belediye yetkilileri, müteahhit firmanın birkaç gün içinde rapordaki eksikleri tamamlayacağını söyledi. Eksiklikler tamamlandıktan sonra yapılacak başvuru sonrası Çalışma Bakanlığı iş müfettişlerinin 7 gün içinde yeniden kontrole geleceğini belirten yetkililer araya bayram tatili de girdiği için 7 günlük sürenin en erken tatil sonrası 8 Ekim’de başlayabileceğini, iş müfettişlerinin de yeni rapor için 15 Ekim’e kadar süreleri olduğunu belirtti.

Belediye yetkilileri müteahhit firmanın eksiklikleri tamamlaması ve müfettişlerin bu sürede raporunu tamamlaması durumunda inşaatın 15 Ekim’den sonra yeniden faaliyete geçmesini bekliyor.

Öte yandan şantiye alanındaki enerji nakil hatlarının deplasmanıyla ilgili de çalışmaların başladığı, yıl sonuna kadar bunun tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Yeni Fuar Alanı’nın Mart ayında tamamlanması ve MARBLE Mermer ve Doğaltaş Fuarı’nın burada tamamlanması hedeflenmişti.

30 Eylül 2014
Etiket; bakanlık, teftiş, müfettiş, izmir, gaziemir, fuar, yeni fuar alanı, inşaat, durduruldu, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir