19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Fuar İzmir'de son viraj



 

Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi, 25 Mart’ta dünyanın en büyük mermer fuarlarından biriyle, Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla birlikte kapılarını açmaya hazırlanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da açılış hazırlıkları tüm hızıyla süren Fuar İzmir’i ziyaret ederek gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Yoğun yağışlara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren şantiye ekibini kutlayan Başkan Kocaoğlu, “Sadece İzmir için değil, ülkemiz ve yakın coğrafya için çok önemli bir esere imza atıyorsunuz. Fuar İzmir’i kuran ekip olarak tarihe geçeceksiniz” diye konuştu.

 

Fuar Sokağı’na Türkiye mozaiği

Fuar İzmir’in en dikkat çekici bölümlerinden biri olan ve tüm sergi hollerini kucaklayan Fuar Sokağı, mermer kaplamalarıyla ayrı bir önem taşıyor. Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMER) ile yapılan ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan protokol doğrultusunda, kompleksin bu bölümü “Türkiye’nin renklerini” yansıtan, ülkenin en değerli mermerleri ile kaplandı.

Burdur, Isparta, Antalya, Bursa, Denizli ve Afyon Bej; Diyarbakır ve Adıyaman emprador; Elazığ siyah inci ve Elazığ Vişne olmak üzere Türkiye’nin mermer mozağiyle kaplanan fuar sokağı, tüm bloklara ve açık sergi alanına ulaşılabilmesini sağlayan ana arter şeklinde tasarlandı. Toplam dört kademeden oluşan sokağın kademelerin arasında 5 metrelik kot farkı bulunuyor ve her kademe birbirine yürüyen merdiven-asansör ve normal iniş çıkış merdivenleri ile bağlanıyor. İlk kademeden A blok sergi holüne, İkinci kademeden B blok sergi holüne, üçüncü kademeden C blok sergi holüne, F blok ve açık sergi alanına geçiş sağlanıyor. Ayrıca her kademeden D bloktaki restoran ve kafeterya ile alt katlardaki otoparka geçiş holü, iniş çıkış merdiveni ve asansörler bulunuyor.

Fuar sokağında ayrıca kafeteryalar seminer salonları, fuar giriş ve danışma bankoları, görüşme odaları, vestiyer-emanet, eczane, sigorta odası vb. sosyal birimler yer alıyor. Toplam 14 bin 200 metrekare alan ve 360 metre uzunluğa sahip olan fuar sokağı; uzay çatı konstrüksiyon taşıyıcı üzeri alüminyum kenetli çatı kaplaması ve cam kaplama ışıklıklardan oluşuyor. Yerler Bergama granit kaplama, duvarların tamamı ise yöresel mermerlerle kaplı.

 

Rakamlarla “Fuar İzmir”

337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğündeki Fuar İzmir, 7 bloktan oluşuyor. Tesis, 2500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam ve etkinlik alanı olarak tasarlandı. 14 katlı seyir kulesi, katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunuyor. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Daha sonra doğabilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik Fuar Sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alıyor. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunuyor. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir’de tek başına yapılan en büyük proje olan Fuar İzmir, aynı zamanda Türkiye'nin en nitelikli fuar kompleksi olma özelliğini taşıyor.

02 Mart 2015
Etiket; fuar izmir, izmir fuar gaziemir, aziz kocaoğlu fuar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fuar İzmir'de üzücü ölüm
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir