28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gaz maskesi ile Atatürk resmi



Haber ve Fotoğraflar: Mehmet Özdoğru

 

Seferihisar’da 2. kez düzenlenen Akdeniz Suluboya Festivali'nde en çok ilgiyi taktığı gaz maskesi ile Atatürk portresi yapan İsmail Eroğlu çekti. Seferihisar Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneği (International Watercolor Society) tarafından düzenlenen Suluboya Festivali tamamlandı.

Festivalin bu yıl ki amacı günümüzde bölgemizde ve tüm dünyada en hassas konu olan barışın sağlanmasına, dünyadaki tüm milletlerin insanlığın ortak dili olan sanat yoluyla bir araya getirilmesi olarak açıklandı. Seferihisar Sığacık’ta 550 sanatçının binin üzerinde eseriyle katıldığı festivali binlerce kişi ziyaret etti. Bu yıl Çin, Tayvan, Singapur, Amerika, Rusya, Pakistan, İran, Belçika, İspanya, Hindistan ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen Suluboya Resim Sanatçıları canlı performanslarla kendi stillerini sanatseverlere yakından tanıttılar; bir yandan da ülkelerinin kültürlerini yansıtan, suluboya eserlerini sergilediler.

GAZ MASKESİ İLE ATATÜRK RESMİ

Festivalde, en çok ilgiyi ağzında gaz maskesi ile Atatürk resmi yapan ressam İsmail Eroğlu çekti. Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 3.Sınıf öğrencisi olan İsmai Eroğlu; “Bulunduğumuz durum malum. Ankara’da da eylemlerin içerisindeyiz. Bir yanım orada kaldığı için burada da eyleme destek vermek için gaz maskesi takıyorum” dedi. Festivalin ilk gecesi İzmir Pop Orkestrasının şenliğe katılan sanatçılar ve ziyaretçiler için verdiği konser ile son gün Nazım Hikmet Ran’ı anma gecesinde düzenlendi.

Gala gecesinde Akarca Teos Ormancı Tatil köyünde düzenlenen yemekte Pakistan’dan gelen sanatçılar Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden’e, Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Suluboya Derneği Başkanı Can Berktaş ve yardımcısı Canip Taşkıran’a Pakistan’da 1800 yıldan beri kullanılan Pakistan keteninden yapılan Paşmina hediye etti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer akşam yemeğini Pakistan Sufi inanışına göre bronz bir zil çalarak başlattı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, aynı hafta sonu içerisinde iki büyük uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek; “Hem Cittaslow Genel Kurulu, hem de Suluboya Festivali’ni yapmayı başardık. Bu dünya vatandaşlığı hedefimiz doğrultusunda, dünyayla bütünleşmiş bir Seferihisar için attığımız güzel adımlar. Suluboya Festivali’nde biribirinden değerli sanatçılar buradaydı. Hepsini hayranlıkla izledim. Tarihte ilk sanatçılar birliğinin kurulduğu Teos topraklarında, sanat ateşini tekrar yakmak hem çok güzel hem de Teos için iade-i itibar oluyor” dedi.

11 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir