28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gazeteler 17 Aralık operasyonunu böyle gördü



Türkiye'yi sarsan 17 Aralık operasyonu, ülke kamuoyunu olduğu gibi medyayı da bir kez daha ayrıştırdı. Gazetelerin operasyonu ele alışlarına bakarak, "Hükümete muhalif yayın yapanlar", "ortada duranlar" ve "hükümet yanlısı olanlar" biçiminde bir tasnif mümkün...

Sabah, Akşam, Yeni Şafak, Star, Takvim gibi gazeteler, operasyonun hükümeti yıpratmak maksadıyla Hizmet Hareketi'nce yürütüldüğü savında hemfikir. Ancak iktidarı savunma refleksiyle üretilen teoriler, "Üzerinde böyle kolayca operasyon yapılıyorsa o iktidar yeterince güçlü değil demektir" paradoksunu da doğuruyor.

Diğer yandan Sözcü, Cumhuriyet, Birgün gibi her ne şartta olursa olsun mevcut hükümete karşıt yayın yapanlara, 3 bakanın oğlunun gözaltına alınması, kimi bakanlar hakkında rüşvet söylentileri, yolsuz vs. gibi vahim doneler ortada olunca gol yapmak için "yalnızca topa dokunmak" kalıyor. 

Bunun yanında  "Üç Çocuk Darbesi"  (Posta) ve "Vaiz Lobisi" (Takvim) gibi; başlıklarındaki yaratıcılıkla ön plana çıkan gazeteler de var.    

 

DIŞ BASIN

Türkiye’yi sarsan operasyonların yankıları dış basına da yansıdı. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye’de dün başlayan operasyonları "Bakanların oğulları rüşvet soruşturması nedeniyle gözaltına alındı" başlığı ile duyurdu. Ekonomi, İçişleri ve Çevre Bakanları’nın oğulları ile birlikte 20 kişinin İstanbul ve Ankara’da göz altına alındığını aktaran BBC, hükümet ile Gülen Cemaati arasındaki ihtilafın bu göz ltıları ile bir ilişkisinin olduğu yönünde spekülasyonların olduğunu yazdı. 


FT: İŞADAMLARI RÜŞVET SORUŞTURMASINDA GÖZ ALTINA ALINDI 

İngiltere’de yayınlanan Financial Times (FT) gazetesi, Türkiye’deki önemli işadamlarının yolsuzluğa karşı soruşturma kapsamında sorguya çekildiğini duyurdu. Yolsuzluk soruşturmasının Türkiye’deki iş ve siyaset dünyasının sarstığını aktaran gazete, kabineden 3 bakanın oğulları ile birlikte çok sayıda hükümet danışmanının polis tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındığını yazdı. Gazete, bakanların milletvekilliği dokunulmazlığı dolayısıyla korunmasına karşın tutuklamaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kabinesindeki yakın isimlerin arasında olduğuna dikkat çekerek bazı hükümet yetkililerin Gülen taraftarlarının ‘devlet içinde devlet’ olarak nitelendirdiklerini yazdı. 

GUARDIAN: TÜRK BAKANLARIN OĞULLARI GÖZALTINDA 

Haberi, 'Türk bakanların oğulları rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda göz altına alındı' başlığı ile duyuran İngiliz gazetesi Guardian, gözaltına alınmaların Başbakan Erdoğan’a yakın hükümet yetkilileri ile önde gelen işadamları arasından olduğuna vurgu yaptı. Gözaltıların önümüzdeki mart ayında yapılacak önemli belediye seçimleri öncesinde olması hükümet içinde bir şok dalgası yarattığını yazan gazete, söz konusu soruşturmanın Türkiye’deki birçok yorumcunun AK Parti hükümeti ile Gülen hareketi arasındaki giderek artan tansiyonun ardından geldiği yönünde yorumlarda bulunduğunu aktardı. 

WALL STREET JOURNAL

Amerika’da yayınlanan Wall Street Journal Gazetesi, polisin Başbakan Erdoğan’ın onlarca müttefikini yolsuzluk ve rüşvet soruşturması yüzünden göz altına aldığını ve bunun ülkeye kritik seçimlerden sadece 3 ay önce korku dalgası gönderdiğini yazdı. Söz konusu gözaltıların AK Parti ile Gülen Cemaati arasındaki son zamanlar giderek artan ve genel bir çatışmaya dönüşen ilişkilerin ardından geldiğine işaret eden gazete, analistlerin Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in polis güçleri ve yargıdaki kilit isimleri kontrol edebildiği yorumunu aktardı. Gazete, AK Parti’nin halen Türkiye’nin en popüler siyasi partisi olduğunu ancak, parti içindeki çatlakların son zamanlarda giderek arttığına vurgu yaparak Başbakan Erdoğan’ın Gezi protestolarında şimdiye kadarki en büyük meydan okumayla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. 

NEW YORK TIMES

New York Times Gazetesi ise, haberi 'Rüşvet soruşturması Türk siyasi rekabetini şiddetlendirdi' başlığı ile duyurdu. Başbakan Erdoğan ile yakın ilişkileri olan işadamlarının polis baskınıyla gözaltına alındığını duyuran gazete, soruşturmanın önemli seçimler öncesinde Türkiye’nin politik kuruluşunu da tehdit ettiğini ayrıca Başbakan ile Fethullah Gülen arasındaki kişisel çatışmayı da düşündürdüğünü yazdı. 


18 Aralık 2013
Etiket; istanbul rüşvet operasyon, rüşvet yolsuzluk operasyon Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Hükümet sessizliğini bozuyor
İki savcı daha atandı, 1 kişi serbest
Uçakta 1.2 ton altın, ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar
Gözaltına alınan kişiden tuhaf hareketler
İşte o operasyonun detayları
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
BASIN AKADEMİSİ
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
İŞKUR NASİHATNAMESİ
KANAL EGE TV YAYINDA
20 GAZETECİYİ KORONAVİRÜSTEN KAYBETTİK
Reklamlarda gizli şiddet var
Dijital reklam kazandırıyor
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
İGC Meslek Platformu işbaşında
Yeşil sahadan sanal dünyaya
20 akademisyenin bir araya gelip bir açıklamayı yazamaması...
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Kocaoğlu İGC ile uyum içinde çalışacak
Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı
Haberegeli yazıları kitap oldu
Can Zeren'e Ayşe Arman övgüsü
Cumhuriyet'te şok gelişme
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir