23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gediz Üniversitesi şimdi daha da büyük



Gediz Üniversitesi, 5’inci eğitim yılına ‘merhaba’ dedi.

Seyrek’teki kampüste Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu’nun da aralarında yer aldığı İzmir’in tanınmış simalarının katıldığı coşku dolu tören düzenlendi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, İzmirli eğitim gönüllerinin desteğiyle geçen 4 seneye birçok başarı sığdırdıklarını açıkladı. Kavuk, yola çıkarken koydukları “5 yılda 5 yıldızlı kampüs, 5 fakülte, 5 bin öğrenci ve 5 yıldızlı eğitim” hedefine ulaştıklarını, şimdi yeni hedeflere hazırlandıklarını hatırlattı.

Abdullah Kavuk, Gediz Üniversitesi’nin yaptıkları ve yapmayı planladıkları hakkında şöyle konuştu:

Her şey gelecek için “İlk iş olarak Ege’nin en büyük vakıf üniversitesi kampüsünü kurmuştuk. Bununla yetinmedik, daha da büyütüp güzelleştirmek için kolları sıvadık. Kampüs alanımızı 33 bin metrekareden 107 bin metrekareye çıkardık. Üç kat büyüyen kampüsümüzü daha donanımlı hale de getiriyoruz. Yeni yatırımlarımızla amfi sayımız 33’e, laboratuvar sayımız da 17’ye yükseliyor. Gediz Üniversitesi eğitim altyapısıyla çıtayı daha da yukarıya taşıyor. Bunların yanında öğrencilerimizin ders dışındaki zamanlarını daha keyifli geçirmelerini sağlayacak, onları başarıya motive edecek sosyal donatılar üzerinde de çalışıyoruz. Kısa sürede tamamlanacak yeni kafeteryalarımız, yaşam alanlarımız, tenis kortlarımız, açık basketbol ve futbol sahalarımızla kampüsümüzde hayat daha da renklenecek. Seyrek Kampüsümüz bu yeni yatırımlarla ülkemizdeki sayılı eğitim tesisleri arasında gösterilecek. Çiğli’de kuracağımız sağlık kampüsümüz için de gün sayıyoruz, yakında temel atacağız. Bu çabalarımız hiç bitmeyecek, Gediz Üniversitesi bayrağı hep önde taşıyacak. Yarınlarımızın teminatı gençler için, onların daha iyi eğitim görmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tek beklentimiz, yeniliklerin peşinden koşan değil, yeniliklere öncülük eden; ülkemize ve insanlığa hizmet edecek genç beyinleri yetiştirmek...”

70 ülkeden 360 öğrenci

 Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de 5 bin öğrenci, 5 fakülte ve 5 yıldızlı eğitim hedeflerini 4 yılda tutturduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik şu bilgileri verdi:

“Bu yıl aramıza katılan gençlerimizle birlikte öğrenci sayımız 5 bin 300’ü aştı. Bir vakıf üniversitesinin kısa sürede böyle bir sayıya ulaşması büyük başarıdır. Öğrencilerimizin 758’inin lisansüstü eğitimi görüyor olması da hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına gurur verici. Gediz Üniversitesi olarak bir önemli başarıya daha imza attık, dünyanın dört bir yanından gençleri en az 4 yıllık lisans eğitimi için getirdik, İzmirimizi dünya çapında bilinen ve tercih edilen uluslararası bir üniversite kenti yapma hedefinde önemli mesafe aldık. Yeni katılımlarla yabancı öğrenci sayımız 360’a, ülke sayısı da 70’e çıktı. Dünyanın renklerini ve kültürlerini harmanlayan, ülkeler arasında barış, hoşgörü ve diyalog köprüleri kuran bir dünya üniversitesi olduk. Akademik kadromuzu da sürekli geliştirdik, üniversitemizde şu an aralarında yabancıların da yer aldığı 360 akademik personel ders veriyor. Sağlık Bilimleri’yle fakülte sayımız 5’e, bölüm ve programlarımız da 28’e yükseldi. Ayrıca Türkçe Eğitim ve Uzaktan Eğitim merkezlerimizi açtık. Bilime, araştırmaya ve buluşlara teşvik ettiğimiz araştırmacılarımız da çok sayıda TÜBİTAK projesi almayı başardı, kendi elektriğimizi üreteceğimiz çevreci hibrit santral projemiz için İZKA’dan 1 milyon TL gibi önemli destek kazanıldı. Gediz Üniversitesi, yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da tercih edilen eğitim altyapısı ve kalitesinin yanı sıra araştırmalarıyla da adından söz ettirecek...”

Açılış konuşmalarının ardından ilk dersi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Egemen Ol Öğretim verdi, “Aerodinamik Ekseninde İnterdisipliner Çalışmalar” konusunu işledi. İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçılarından oluşan Viva Quarted Grubu’nun solist Haldun Özerten’le Ege türkülerinden oluşan dinleti sunduğu açılış töreninde, Gediz Üniversitesi’ni bu sene en yüksek puanla kazanan öğrenciler de ödüllendirildi.

Gediz Üniversitesi’nin 3 kat büyüyen Seyrek’teki kampüsünde yeni yatırımlarla birlikte şunlar yer alacak:

55 derslik, 33 amfi derslik, 17 laboratuvar, mimarlık stüdyoları, grafik-tasarım stüdyoları, 600 kişilik tam akustik gösteri merkezi, bin metrekarelik spor salonu, 180 kişilik dijital ses ve görüntü sistemli sinema salonu, 500 kişilik amfitiyatro, bilgisayar destekli kütüphane, sağlıklı yaşam merkezi, güzellik merkezi, alışveriş ve eğlence merkezi, restoranlar, kafeteryalar, tenis kortu, açık basketbol ve futbol sahaları, konukevi ve kampüsün elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş tarlasıyla üstü örtülecek 300 araç kapasiteli otopark.

10 Ekim 2013
Etiket; Gediz Üniversitesi açılış, Seyfullah Çevik, Abdullah kavuk, Gediz Üniversitesi yatırımları, İzmir Gediz Üniversitesi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Genç beyinlerden 'yeşil' başarı
Mezuniyet Gününde Soma'yı Unutmadılar
Gediz Kariyer Günleri
Gediz'de Hayat Boyu Eğitim
Gediz Üniversitesi Şampiyon
İzmir'in kuzeyi için işbirliği
Gediz Üniversitesinden geleceğe yatırım
73 ülkenin gençleri bu çatı altında
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir