28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Genç tıpçılara ilk ders Prof. Dr. Akhan'dan



İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’ üncü Akademik Yıl “Beyaz Önlük Giydirme” İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleşti.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas’ın evsahipliğinde gerçekleştirilen törene, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç.Dr. Mustafa Tözün, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Oktay Tarhan, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Akar, Eczacılık Fakültesi Dekan V. Prof.Dr.Tijen Kayatemiz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Mustafa Soyöz, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.

İlk dersi veren Rektör Prof.Dr.Akhan’dan gençlere altın öğütler Doktor adaylarına ‘Hekim Olmak’ başlıklı tıp eğitimlerindeki ilk dersini veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, tıp mesleği ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

‘Klinikte hastaya yaklaşımlar’ başlığında öğrencileri bilgilendiren Prof.Dr. Akhan, “Sizlere tavsiyem tıp eğitiminde psikiyatriyi ihmal etmemeniz ve insan ruhunu anlamaya çalışmanız için özel gayret göstermenizdir. Bunun yararını meslek hayatınızda çok göreceksiniz. Ayrıca mesleğimizi icra ederken bizden beklenen insanüstü beklentileri de arttırmamalıyız” dedi.

“Günümüzde hekime verilen itibar maalesef azaldı”

Rektör Prof.Dr.Akhan, “Hekime verilen değerin erozyona uğramasının başlıca nedenleri hekimden beklentilerin artmasına rağmen saygının azalması, fedakârlıkla çalışan çoğunluğun görmezden gelinip, az sayıdaki kötü örneklerin sürekli gündeme getirilmesi ve günlük uygulamaların kötü örneklere göre yapılmasıdır. Gerek siyasetçilerin gerekse hekimlerin bu mesleğin onurunu arttırıcı girişimlere ihtiyaç vardır” diye konuştu.

“Hasta ile empati kurun”

“Empati ben bu hasta yerinde olsaydım nasıl davranılmasını beklerdim? Sorusu sizi doğruya götürecektir” şeklinde öğrencilere seslenen Prof.Dr.Akhan, meslek hayatları boyunca ‘hastaya zarar vermeme’ ilkesini asla göz ardı etmemeleri uyarısında bulundu.

Prof.Dr.Akhan, “Bunu sağlamak adına da hastayı dinlemeyi ihmal etmeyin. Dinlerken tanı kafanızda canlansın, muayene ile bu tanınızı doğrulayın, laboratuvar sonuçları ile tanıyı kesin olarak belirlemiş olun. Hekimliğin %70’i hastayı gördüğünüz andan itibaren başlayan ‘anamnez’ diye ifade ettiğimiz gözlem ve hikâyeye dayanır. Hastayı gözlemlemek, hikâye almak bu mesleğin en önemli püf noktasıdır.” şeklinde öğütlerde bulundu.

 “Tıp Fakültesini kazandığınız andan itibaren artık bir doktorsunuz”

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas ise fakültelerinin 3 yıllık genç bir fakülte olmalarına rağmen her geçen gün hızla yol aldığına vurgu yaparak hekimliğin tıp fakültesinin kazanıldığı anda başladığını hatırlattı ve: “Doktorluk mesleğinin taşıdığı yükü ve sorumlukları bu fakülteyi kazandığınız andan itibaren bilmek zorundasınız. Size emanet edilen insan sağlığını korumayı kutsal bir görev bilmelisiniz. Bu nedenle eğitiminize gerekli özeni göstermeli ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz” tavsiyelerinde bulunarak öğrencilere başarılar diledi.

Daha sonra akademisyenlerin elinden beyaz önlüklerini giyen çiçeği burnunda doktorlar İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas’ın öncülüğünde “Bembeyaz Önlük Yemini” etti. Tören, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Müzik bölümü araştırma görevlileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile son buldu.

13 Ekim 2013
Etiket; İkçü tıp fakültesi, galip akhan, rektör prof. akhan, Katip Çelebi Üniversitesi, Mehmet Ali Malas Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de üniversite-sanayici işbirliği
Grip deyip geçmeyin
Kadınlarda idrar kaçırmanın tedavisi mümkün
İzmir Katip Çelebi'den yeni adımlar
Osteoporoz riskini azaltabilirsiniz
Katip Çelebi'de ek yerleştirme seçeneği
20 ülkeden bilim insanı İzmir'de buluşuyor
Katip Çelebi'de sürekli eğitime yeni boyut
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir