28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gezi Parkı olayları nitelik değiştirdi



  CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Gezi Parkı olaylarının nitelik değiştirdiğini, şiddetini biraz kaybettiğini, yeni bir toplumsal mühendislik olayının başladığını söyledi. Batum, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerine değindi.

  Gezi Parkı olaylarıyla ilgili suç duyurularının takipçisi olacaklarını belirten Batum, "Eğer herhangi bir şey yapmazlarsa İçişleri Bakanı ve Başbakan hakkında AİHM’e kadar gidip, insanlık dışı muamele, eziyet, işkence yapmaktan dolayı Avrupa önünde mahkum ettireceğiz" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in tahrip edilen işyerleri, araçlara ilişkin dün yaptığı açıklamayı da eleştiren Batum, "Bu tür olayların arkasından demokratik bir ülkede bir başbakan, bir bakan, hükümet sözcüsü bu tür açıklama yaparsa, ya o ülkeyi demokratik ülke olarak nitelendiremezsiniz ya da o kişinin derhal istifa etmesi gerekir" diye konuştu. Gezi Parkı eylemlerine katılanlar hakkında bir cadı avının başladığını da söyleyen Batum, şunları kaydetti:

  "Bunların gençlerle alıp veremediği var, ’kafası kıyak nesil, ayyaş nesil, tinerci nesil’, bunlar Başbakan’dan çıktı. Neden? Çünkü oradaki gençleri gördük, parti bayrağı istemediler, Atatürk resmi ve Türk bayrağını ortak simgeleri olarak kullandılar. Bir yerde Atatürk resmi ile Türk bayrağını kullanırsan başta Erdoğan’ın, o kızınca da onun kuklalarının kızması kadar doğal bir şey olamaz.2006’da taş atan çocukları, Terörle Mücadele kapsamına sokacak yasa değişikliğini AK Parti yaptı. Sonra çok tepkiler geldi, 2011’de hep beraber değiştirildi, taş atan çocuklar terörist olmaktan çıkarıldı. Taş atan çocukları elbirliğiyle terörist olmaktan çıkarttık, şimdi mesaj, twit atan çocukları terörist yapma yolunda bunlar. Olayların olduğu gün kamera kayıtları ne hikmetse bozuk. Bozuk mu yoksa birileri bozulması emrini mi verdi? Ne bu valiler, ne İçişleri Bakanı, ne Başbakan, ne Hüseyin Çelik, ne papağanlar ne kralın soytarıları hiç gayret göstermesin, bunların peşindeyiz. Bunları onların yanına bırakmayacağız. Bir ülkede 20 günde 4 kişi yaşamını yitirdi, bir kişinin beyin ölümü gerçekleşti, bir kişi komada." Olaylarla ilgili yapılan suç duyurularına işaret eden Batum, suç duyurularının takipçisi olacaklarını söyledi.

  Batum, "Eğer herhangi bir şey yapmazlarsa İçişleri Bakanı ve Başbakan hakkında AİHM’e kadar gidip, insanlık dışı muamele, eziyet, işkence yapmaktan dolayı Avrupa önünde mahkum ettireceğiz. Cadı avını derhal bırakacaklar, utanmazca suçlarını işleyenler istifa edecek, suçluların faillerini, ortaklarını mutlaka yargı karşısına çıkaracaklar. Eğer failleri bulmama, olayları çarpıtma veya kapatma yoluna giderlerse, herhangi bir şey yapmazlarsa o zaman doğrudan doğruya İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunun varlığı bizi AİHM’e götürtecek" dedi.

20 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir