19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

'Gezi senaryo, elimizde delil var'



   İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Gezi Parkı olaylarının Şubat ayında bazı kişiler tarafından düzenlenen toplantılar sonunda gerçekleşen bir senaryo olduğunu savunarak, ellerinde bu tezi doğrulayanı deliller olduğunu söyledi.

 Topbaş, Maltepe Dolgu Alanı Düzenleme Uygulama Projesi’nin tanıtım toplantısında, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in projeyle ilgili “Hiçbir sonuç alamadık. Halk bizim yaptırdığımızı düşündüğü için utancımdan o bölgeye gidemiyorum” sözlerini değerlendiren Topbaş, şunları söyledi:

“Umarım gelecekte utancından dolayı buraya gelemeyen Maltepe Belediye Başkanı yarın gelecekte de utancından gelmez. Çünkü bunlar maalesef muhalefet olsun, siyaset olsun diye küçük bakışlarıyla, dar görüşleriyle bir değerlendirme yaparlar. Maalesef biz bunu hep gördük. Bayramın birinci günü değerli bir dostum Antalya’da ziyaret etiği bir evden beni arıyor. Orada 1973 yılında İnşaat Mühendisliğinden mezun olan bir şahısa veriyor ve şunu söylüyor o kişi; ‘Sayın başkan ben devrimci birisiyim. Üniversite yıllarımda bu hareketlerin içindeydim. Ama bunu gördüm ki en büyük devrimi siz yapıyorsunuz. Bizim sloganda kalan çalışmalarımızı siz hayata geçiriyorsunuz. Onun için sizi destekliyoruz’ dedi. Yiğidi öldür hakkını er anlayışı. Onun için ben kendilerine teşekkür ediyorum. Ama bazıları var ki, kaç yıldan beri İstanbul’dalar ne yaptılar ki? Böyle diyene ne denir? Vatandaş görüyor, onun değerlendirmesini yarın sandıkta yapacak. Maltepe halkı buraya utancından gelemeyen belediye başkanının o duruşunu, Maltepe halkı bu gölgeyi kullanırken başkanları hakkındaki kararını herhalde sandıkta verirler.”

“GEZİ PARKI OLAYLARI İLE İLGİLİ ELİMİZDE DELİLLER VAR”

Kadir Topbaş, “Taksim ile ilgili bir çalışma yapılmış. Tabi orada baktığını yere göre değişir. Ben şunu isterdim. Tek yönlü bakmak değil. Boyutlarını farklı farklı değerlendirmek gerekir. Elimizde Şubat ayında yapılan bir toplantının kayıtları var. İstanbul’da ve Türkiye’de hareketlerin nasıl başlatılacağı ve ne yapılacağı ile ilgili Şubat ayında başlatılan toplantıların kayıtları var. Bu kadar söylemekle yetiniyorum. Bizim elimizde bazı deliller var. Bunlar bir senaryo, bir manipülasyon. Niçin Taksim Cumhuriyet Caddesi ortasında 40 santim çapındaki ağaçlar kaldırılırken, budanırken ki Orman fakültesi ve kurul tarafından denetimle yapılan bir çalışmaydı, Sadabad’a dikildi. Hiç kimsenin bir gıkı çıkmadı. Gezi Parkı’nın etrafında çitle çevrilmiş 2 metrelik yaya güvenliği için noktaya gelince kıyamet koptu. Neden çünkü biliniyordu bu noktaya gelince hassas bir konu” dedi.

Birinci Dünya Savaşı’nın tarihte bilinen gerçek çıkış nedeninin de doğru yansıtılmadığını belirten Başkan Topbaş, Gezi olaylarını da görünenin aksine farklı amaçlarla yapıldığını söyledi.

Şubat ayında yapılan toplantının siyasi olmadığını söyleyen Topbaş, “Ama zannediyorum içinde siyasilerden de birkaç kişi olabilir. Detayını tam olarak söyleyemeyeceğim. İçinde yerli bir takım insanlar var. İstihbarat bunları biliyor. Bize de ulaşan bilgiler var. Gelen bilgileri biz yetkililere aktarıyoruz” dedi.

İSTANBUL’A YAPILACAK TELEFERİK, SAATTE 6 BİN YOLCU TAŞIYACAK

Başkan Topbaş konuşmasında İstanbul’a yapılacak teleferik ulaşımı hakkında da bilgi verdi. Topbaş, “İstanbul’a biz ulaşım sistemlerini ulaşım master planı içinde düzenledik. Ulaşım Networkümüz hazır. Öteden beri üzerinde durduğumuz bir çalışmaydı. İstanbul’da boğaz geçişini hem turistik anlamda, hem insan geçişi noktasını değerlendirme adına bir çalışmayı başlattık. Mecidiyeköy’den başlayacak olan, Altunizade’ye gelecek olan daha sonra Büyük Çamlıca’yı alacak şekilde düşündüğümüz ve metro istasyonlarıyla da ilintisi olacak olan bir sistem. Saatte 6 bin yolcu taşıyacak kapasiteli bir çalışmayı biz tamamladık. Şuanda ihale aşamasına geldi” diye konuştu.

“ÇOK DOĞRU BİR ÇALIŞMA YAPTIK”

Maltepe sahiline yapılan dolgu çalışmasının riskleri olup, olmadığı sorularını yanıtlayan Başkan Kadir Topbaş, “Dünyanın birçok yerlerinde benzer çalışmalar vardır. Bugün Manhetten diye bildiğimiz Amerika’nın ekonomisinin merkezi olan alanda eski çöplüktür. New York’un çöplüğüdür. Bir adadır, daha sonra burası o hale getirilmiştir. Bunu yaptık, çünkü bölgenin ihtiyacı var. Marmara’da olası bir deprem, her şey dikkate alındı. Bundan dolayı burada bir konaklama yok. 3 boyutlu bir yapı sistemi yok. Zemini çok güçlendirdik. Çok doğru bir iş yaptık” şeklinde konuştu.

Yenikapı projesi hakkında da bilgi veren Topbaş, yapılan düzenlemelerin şehircilik anlayışıyla bağdaştığını ve bu çalışmaların binlerce insanın aktivite ihtiyacına cevap vereceğini söyledi. Topbaş, Yenikapı bölgesinde trafiğin yeraltına alınması yönünde çalışmalar başlattıklarını, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüklerini söyledi.

13 Ağustos 2013
Etiket; gezi olayları, gezi parkı, ibb, kadir topbaş basın Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar
İzmirli Gazeteciden 'Direniş Belgeseli'
Gezi Eylemcisi Kız PKK'ya Katıldı
İzmir'deki Gezi davasında iki tahliye
Bülent Bey kendi çapında haklı olabilir
İzmir'de 7 Gezi tutuklusuna tahliye
O müezzin konuştu
Arınç'ın derbi yorumu: Yoğurdu üflüyoruz...
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir