28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Görüşmeyi özetleyen söz



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Taksim Dayanışması'nın sözcüleri ve sanatçılardan oluşan grup arasında Başbakanlık Resmi Konutu'nda saat 23.30'da başlayan görüşme saat 04.00 sıralarında sona erdi. Toplantının ardından AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Platform sözcüleri ve sanatçılar çeşitli açıklamalar yaptı.

Bunların arasında Sunay Akın'ın ''Demokratik finalle taçlandıralım'' ifadesi, ülkedeki gerginliğin yerini yavaş yavaş sükunete bırakmaya evrildiğinin habercisi oldu.

***

Halit Ergenç toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, süreç boyunca yaşadıklarını ve çözüm sürecini toplantıda anlattıklarını kaydetti.

"Toplantıda, yargı sürecine saygılı olduklarını ve yargının haricinde davranmayacaklarını bize tekrarladılar. " diyen Ergenç, "Yargı süreci sonucunda, Gezi Parkı açısından olumsuz bir sonuç olursa, Kışla yapılmaması yönünde bir karar çıkarsa, buna uyacaklarını burayı park olarak koruyup düzenleyeceklerini söylediler. Eğer yargı süreci sonunda olumlu sonuç çıkarsa, o zaman da halk oylamasına gitmeyi istediklerini söylediler. Bu yargı sürecinin sonuna kadar zaten herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Bunun sonrasında artık orada bulanan arkadaşlarımıza evlerine dönmelerini istediklerini bu süreci takip etmelerini, evlerinde rahat uyumalarını ve bu gergin ortamın sokaklarda olan olayların da nihayete ermesini istediler. Bu süreç içinde kim şiddet gösterdiyse, biz bunun soruşturmasını başlattık dediler." diye konuştu.

"MUTLU AYRILIYORUM"

Yazar Sunay Akın, görüşmeden mutlu ayrıldığını belirterek, "Bu süreci özellikle başından beri takip eden sanatçılara teşekkür ediyorum. Kendi adıma çok mutlu ayrılıyorum. Bundan sonra hepimizin bütün Türkiye'nin beklentilerinin altı çizilmiştir. Gezi Parkı'na gidip şiirlerimizle, sanatımızla bu işi demokratik anlamıyla bir finalle taçlandırmalıyız" dedi.

"GEZİ PARKI YARGI SÜRECİ TAMAMLANANA KADAR PARKTIR"

Taksim Dayanışması sekretaryası Tayfun Kahraman ise akşam saatlerinde görüşmenin ayrıntılarını Gezi Parkı'ndakilerle paylaşacaklarını söyleyerek şunları söyledi:

"Sayın Başbakan'ın, yargı nihai kararını verene kadar projenin uygulamaya geçirilmeyeceğini ifade etmesi bu gecenin olumlu bir sonucudur. Güvenlik kuvvetlerine yönelik ölçüsüz ve kuralsız güç kullanımı açısından gereken soruşturmanın yapılacağı söylenmiştir. Başbakanımızın tarafımıza yapılan açıklamalarını ülkemizin, tüm kamuoyunun, Gezi Parkı sakinlerine bırakıyoruz. Buradan çıkan pozitif yönlü yaklaşımı değerlendirmelerini bekliyoruz. Biz bugün burada hala süren bu sürecin ve sayın Başbakan'ın bizlere ifade etmiş olduğu sözlerin takipçisi olacağız. Pozitif yönlü sözlerdir. Arkadaşlarımızın da pozitif olarak değerlendireceklerini düşünüyoruz. Şu anda Gezi Parkı'nın park olarak kalması açıktır. Gezi Parkı yargı süreci tamamlanana kadar park olarak kalacaktır. Yargıdan bir iptal kararı çıkması halinde Başbakanımızın ifade ettiği gibi park olarak kalacaktır. Bunu sabah değerlendireceğiz. Akşam da bir etkinlik yapacağız. Arkadaşlarımızın takdirine bırakacağız. 4 ölüm gerçekleşti. Akşamki etkinlik şenlik olmayacaktır. Ağıtlarla, türkülerle gerçekleşen bir anma etkinliği olacak. Dayanışma etkinliği olacak."

14 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir