28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Göztepe'ye acı fatura



Göztepe’nin sahasında Tavşanlı Linyitspor'a 1-0 yenilerek PTT 1'inci Lig’e veda etmesi camiayı şoke ederken, altı yıl önce "Her sene bir üst lige, el ele Süper Lig’e" sloganıyla kulübü devralan Altınbaş Holding’e de yaklaşık 50 milyon TL’lik acı fatura çıkardı.

Amatör kümeye kadar düşen takımı TMSF ihalesinde 1 milyon 305 bin TL’ye alan İmam Altınbaş, geçen altı yıllık sürede, hem kurumsallaşma hem de sportif başarı için PTT 1'inci Lig’e gelene kadar her yıl ortalama 7 milyon TL harcadı.

İki sezon önce PTT 1'inci Lig’e dönerek tekrar Süper Lig’in kapısına dayanan Göztepe’nin Başkanı İmam Altınbaş, kesenin ağzını iyice açtı.

PTT 1'inci Lig’deki ilk sezon 20 yeni transfer yapan Göztepe, 8-10 milyon TL arasında harcamayla kümede kaldı. "Mutlak Süper Lig” hedefiyle girilen bu sezon ise 23 yeni transfere, 3,5 milyon TL’si bonservis, 10 milyon TL’si futbolcu ücreti olmak üzere 13,5 milyon TL verildi. Her türlü parasal olanağın sağlanmasına rağmen takımın 2'nci Lig’e düşmesi, Süper Lig hedefinin minimum 2 yıl daha uzaklaşmasına sebep oldu. Süper Lig’e çıkarak 35 milyon TL’lik kaynağa ulaşma hayalleri kuran Altınbaş Holding, toplamı 7 milyon TL tutan PTT 1'inci Lig gelirinden de mahrum kaldı.

ŞİMDİ NE OLACAK

Göztepe'yi aldıktan sonra "Hayalim Santiago Barnebeu Stadı’nda Real Madrid’i yenecek takım kurmak" diyen, ancak takımının tekrar 2'nci Lig’e düşmesiyle birlikte taraftarlarının öfkesiyles karşılaşan Başkan İmam Altınbaş’ın bundan sonraki dönemde nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu.

Urla’da alınan arazide bir türlü tesis inşaatının başlamaması, futbolcu, teknik kadro ve profesyonel idareci seçimlerinde sürekli yanlış seçimler yapılması yüzünden eleştirilen Altınbaş’ın acı sonla biten Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasında kendisine yönelik fiili saldırıya varan olaylardan sonra Göztepe’deki geleceğiyle ilgili radikal bir karar alıp almayacağı tartışılmaya başlandı. Takımın 2008-09 sezonu İzmirspor’a yenildiği maçta protokole koltuk fırlatılmasından sonra ilk kez fiziksel tepkilere uğrayan İmam Altınbaş, Tavşanlı Linyitspor şokunun ardından sessizliğe büründü.

AĞIR CEZA YOLDA

Göztepe'nin 2'nci Lig’e düştüğü Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle sarı kırmızılı kulübün ağır ceza alabileceği bildirildi. Maç sırasında ve sonrasında ortaya çıkan tribün olayları yüzünden Göztepe'ye en az 5 maç seyircisiz oynama cezası gelmesi bekleniyor. Yaşanan arbedede Atatürk Stadı’ndaki 7000 koltuğun kırıldığı, tuvaletlerin tamamının kullanılamaz hale getirildiği açıklandı. Sadece koltukların maliyetinin 175 bin TL tutttiği bildirildi. Taraftarların ateşe vermeye kalkıştığı kulüp binasında ve Gürsel Aksel Tesisleri’nde de büyük maddi hasar olduğu, dolaplardaki evrak ve dosyaların dahi yırtıldığı belirtildi.

KEMAL KILIÇ'A BÜYÜK ÖFKE

İzmir’de daha önce Karşıyaka ve Bucaspor’la birer şampiyonluk yaşayan Kemal Kılıç, Göztepe’yle kariyerinde ilk kez küme düşme acısını yaşadı. Karşıyaka’yla 2002-03’te, Bucaspor’la ise 2008-09’da 2'nci Lig’de mutlu sona ulaşan, farklı kulüplerde de çok sayıda başarıya imza atan teknik adam, hayal kırıklığıyla sarı kırmızılılarda tanıştı. Sezon ortasında by-pass ameliyatı geçiren, olaylı Tavşanlı Linyitspor müsabakasının ardından nefes almakta güçlük çekince apar topar hastaneye kaldırılan Kemal Kılıç, büyük moral çöküntüsü yaşadı. Henüz Başkan İmam Altınbaş’la görüşmediğini belirten Kemal Kılıç, "Şoktayım. Ne diyeceğimi bilemiyorum" diye konuştu.

İKİ YÖNETİCİ YARALANDI

Göztepe-Tavşanlı Linyitspor maçında yaşanan olaylarda Sportif İşler Sorumlusu İsmail Hakkı Gül ve İç Denetimden Sorumlu Yönetici Hasan Yalçın yaralandı. Protokole yapılan saldırıda Hakkı Gül'e yumruk atılırken yüzüne şişe isabet eden Hasan Yalçın’a bandaj uygulandı. Şişenin, Yalçın’ın gözüne yakın noktaya isabet ettiği ve genç yöneticinin kör olma tehlikesinden döndüğü açıklandı. Başkan İmam Altınbaş ve beraberindekiler, Atatürk Stadı’nı olaylar yatıştıktan sonra sağduyulu taraftarların araçlarıyla terketti.


Habere ait galeriyi görmek için tıklayın
13 Mayıs 2013
Etiket; Göztepe, İmam, Altınbaş, Küme, Olay Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Göztepe'de transfer şekilleniyor
Halil 3 yıl daha Göztepe'de
Borges imzayı attı
Göztepe Borges'i alıyor
Titi Göztepe'de
İyi futbola devam
Helal olsun Göz Göz
Traore imzayı attı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir