19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Günay'dan geri çekilme yorumu



Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla İzmir’e gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günay, Türkiye'nin yıllardır kangrene dönüşen yarasını sarmaya çalıştıklarını belirterek, PKK terör örgütünün çekilme süreci hakkında değerlendirmede bulundu.

Milletvekili Günay, “Türkiye, evlatlarına kıyılan bir ülkeydi. Kardeş kavgası yaşanıyordu. Şimdi bu yarayı sarmaya çalışıyoruz. Bunu anlayışla karşılayanlar olduğu gibi karşılamayanlar da var. Niyetimizin iyi olduğunu, barışın suçlanacak, karalanacak bir şey olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Niyetimiz hayırdır, inşallah akıbetimiz de hayır olacak. Anlatmak için sabırla, tahammülle gayret gösteriyoruz. Ne yaptığımız ortada. 1984 yılından alırsak 30 yıllık kanayan yarayı sarmaya çalışıyoruz. Silahlarını bıraksınlar, ülkeden çıksınlar. Kaynaklarımızı; kalkınma, eğitim, sağlık ve sosyal gelişme için kullanmaya çalışalım. Biz bunu yapıyoruz, anlayan anlıyor. Salonda 500, bin kişi var. 10 kişi kalkıp itiraz ediyor, itirazını da biraz kaba biçimde yapıyor. Onların sükuneti dikkati haber olmuyor, itiraz kaba davranış haber oluyor. Bunu milletin takdirine sunuyoruz. Basında olumsuz olan ekrana gelir ya da gazeteye çıkar. Küçük olumsuzlukları nazara almayın. Çok büyük kitle bizi dikkatle dinliyor. Silah kullananların artık silah kullanmayacaklarını söylemesi kimin itiraz edeceği bir şey olabilir” dedi.

"PAZARLIK ETMİYORUZ"

Çözüm sürecinde oluşturulan 'Akil Adamlar' heyetinin ziyaretlerde karşılaştıkları bazı protestolara da değinen Günay, süreç içinde itirazların az olduğunu, büyük bir kitlenin süreci dikkatle izlediğini ve pazarlık etmediklerini söyledi. Günay şöyle konuştu:

“Hiçbir şey pazarlık etmiyoruz. Biz inkar politikasını yok ettik. Birilerini yok sayma politikasını reddettik. 2009 yılının birinci günü TRT, Kürtçe yayın yapmaya başladı. Kıyamet koptu ama bugüne kadar geldik herhangi bir olumsuzluk olmadı. Bakanlığım döneminde, Ahmed-i Hani'nin kitabını hem Kürtçe hem Türkçe bastım kıyamet kopmadı, çok da güzel oldu. Molla Ahmed-i Ceziri'nin kitabını yayınladım. Bir Süryani kitabı yayınladım. Bu adımlar tarlayı kuruttu. 30 yıldır silahı eline alanlar silah bırakma işine geldiler. Biz altı yıldır o tarlayı kurutmaya çalışıyoruz. İzmir’in ismi Latince’den geliyor. İsimler; Latince’den, Rumca’dan, Kürtçe’den gelebilir. Biz bu inkarcılıkları ortadan kaldırdığımız için bu eşiğe geldik. Bunun pazarlıkla ilgisi yok. AK Parti vatanını herkes kadar seviyor. Bize itiraz edenlerden daha fazla seviyoruz. Bir şey olsa biz isyan ederiz. Başbakan bir bayrağımız bir devletimiz var diye ısrarla bunu söylüyor. Bizim bundan geriye adım atmamız mümkün olmaz. Tek devlet modelinden vazgeçmeye kalkmayız. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz. Herkes bundan emin olsun. Biz doğru bir şey yapıyoruz. 'Kim okurdu kim yazardı. Bu düğümü kim çözerdi. Koyun kurt ile gezerdi. Fikir başka başk’ olmasa' diyor Aşık Veysel... İtirazlarında haklılık varsa orada da kendimizi revize etmeye hazırız. 10 yıldır halktan destek alan bir siyasi parti halktan desteğini yitirecek adım atar mı? Biz aklımızı mı yitirdik. Bu istismardan herkes vazgeçsin. Bize yardımcı olacak bir çözüm varsa getirin.”

“SİLAHLI MÜCADELEDE ÇÖZÜMÜN OLMADIĞI ANLAŞILDI”

Bir basın mensubunun, “Çözüm sürecinin başarıya ulaşacağını düşünüyor musunuz” sorusunu Günay, Hakkari'nin Berçalan Yaylası'nı örnek göstererek yanıtladı. Günay, “Başarıya ulaşmayacak diye bir endişemiz yok. Biz bu işi birkaç yıldır adımları atarak, yasakları kaldırarak yaptık. 2009 yılının Haziran ayında Hakkari’nin Berçalan Yaylası’na çıktım, haziranda kar var. Bu çocuklar bu dağlara kurşun atmaya değil kayak yapmaya çıksalar, burayı İspanya'nın Endülüs'ü gibi yaparlar. Biz Türkiye'nin hiçbir yerinde ayrım yapmıyoruz. Halk bunlara ‘yeter’ dedi. 30 yıldır silah taşıyanlar neden silah bırakma eşiğine geldiler? Silahlı mücadeleden çözüm çıkmayacağını herkes anlamaya başladı” ifadelerini kullandı.

25 Nisan 2013
Etiket; çekilme, açıklama, geri, süreci Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
Kadınlara sağlık yaşam anlatıldı
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Hakkımı almak için şahin olurum
Hamile kadın bombalandı yalanı!
Saatler Ne Zaman İleri Alınacak? Yaz Saati Uygulaması Ne Zaman Başlıyor
Zeka Geriliği Yapan Yiyecek
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir