19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Günün bilançosu...



İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Taksim Meydanında kutlanmasına izin verilmeyen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günüyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da hazır bulundu. Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

" TAKSİM MEYDANINA GELMEYEN İSTANBULLULARA TEŞEKKÜR EDİYORUM "

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, " Bugün emek ve dayanışma gününü neşe dolu huzur dolu bir gün olarak kutlayabilmeyi arzu ediyorduk. Bu maksatla da çağrılarımız Taksim alanında fiziki koşullar nedeniyle bir miting yapılmasının mümkün olmadığını ilgililere aktarmıştık. Netice itibariyle emeğin sesinin yükseltilmesi ve bugünün huzurlu neşeli anlamlı bir gün kutlanabilmesi yönünde çağrılarda Kazlıçeşme Meydanı'nda bir kutlama yerine ağırlıklı olarak marjinal grupların kendilerini gösterdikleri bir günü İstanbulumuz yaşadı. Öncelikli sevgili İstanbulluların ve çok değerli emekçi kardeşlerimizin yapmış olduğumuz çağrılar konusunda riskli olan Taksim Meydanına gelmeyecekleri yönünde sağduyulu bir beklenti içinde olduğumuzu söylemiştik. Tam beklediğimiz özellilerde sağduyulu bir aklıselim içinde İstanbullular ve emekçi kardeşlerimiz Taksim Meydanına gelmediler. Bugün bu gruplarımızı istismar etmeye çalışacak radikal grupların bugün kendilerini göstermeye gayret edeceklerini söylemiştim. Çağrılarımıza kulak veren Taksim Meydanına gelmeyerek bize yardımcı olan çok kıymetli İstanbullulara emekçi kardeşlerimize yürekten teşekkürlerimizi arz ediyorum " dedi. "

''3 BİN - 3 BİN 500 CİVARINDA OLDUĞUNU TAHMİN ETTİĞİMİZ MARJİNAL GRUPLAR...''

Vali Mutlu, " Ancak radikal grupların 07.30' dan itibaren alana çıkma yönündeki pek çok yollarda güvenlik güçlerimizle beklediğimiz çatışmaları gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini gördük. Sayıları 3 bin - 3 bin 500 civarında olduğunu değerlendirdiğimiz farklı küçük marjinal gruplar, Taksim civarındaki Şişli Mecidiyeköy Dolapdere Tarlabaşı Beşiktaş Barbaros bölgeleri ağırlıklı olmak üzere muhtelif yerlerde barikatlara karşı yoğun saldırılar yapmışlardır. Yüzleri maskeli elleri molotoflu ve taşlı demir bilyeli sapanlı emniyet güçlerimiz yıldırılmaya ve geri çekilmeye zorlanmışlardır. Hazırlıklı olan emniyet güçlerimiz bulundukları yerlerde görevlerini yerine getirerek Taksim'deki riskli alana geçiş noktasında uygulamışlardır " diye konuştu.

" 22 POLİS MEMURUMUZ YARALANDI "

Vali Mutu, " 22 polis memurumuz yaralanmıştır. Yaralanan polis memurlarımızdan bir tanesi beyin travması nedeniyle ameliyata alınmış ve şu anda yoğun bakımda tedavisi sürmektedir. Bu personelimizin atılan demir bilyelerle kafa kemiğinde yoğun kırık sonucu travmaya maruz kaldığı ve ameliyata ihtiyaç duyulup bilgisi verilmiştir. Yine 2 memurumuzun biri ayağından diğeri ise el bilek kemiğinden yaralanmıştır kırıkları mevcuttur. Bu memurlarımız da ameliyat edilmek üzere hastanede bakımları devam etmektedir. 22 personelimizden 3 tanesi ameliyatta olmak suretiyle tedavisi yapılmakta. 5 personelimizin de tedavisi sürmektedir, 17 personelimiz travmalar sonucu tedavileri yapılarak hastaneden taburcu edilmiştir. Bu müdahaleler sonucunda olaylarda yaralanan sivil vatandaşlarımız da olmuştur. Bunlardan 3 tanesi farklı hastanelerimizde tedavileri devam etmektedir. Bunlardan bir tanesi kafa travması nedeniyle ameliyat edilmiştir. Bu vakayla ilgili marjinal grupların taşlaması sonucunda yaralanan bir yurttaşımız olduğu net olarak elimizde bilgisi mevcuttur. Diğer 2 yaralının ne şekilde yaralandığı da incelenmektedir. Bu 3 sivil yaralının değerlendirmesi sonucunda farklı marjinal grupların üyeleri oldukları da bilinmektedir. Kendilerine elbette ki sağlık diliyorum ancak marjinal grupların üyeleri olduğuna dair kayıtlarımız vardır " dedi.

" İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLİYORUM "

Vali Mutlu konuşmasında İstanbululardan özür de diledi. Mutlu, " Bu günü arzu ettikleri gibi geçiremeyen İstanbullulardan özür diliyorum Evlerinde parklarda değil alışveriş yerlerinde sinemalarda tiyatrolarda aileleriyle piknik yaparak geçirmelerini isterdik, fakat ulaşımla ilgili aldığımız tedbirler çerçevesinde bu konuda zorlandık.Buna mecbur olduğumuzu bu tedbirleri almasaydık çok sıkıntılı bir tablo yaşayacağımızı değerli İstanbulluların sağduyusuna sunmak istiyorum. Bu hususta emniyet teşkilatımız ve valiliğimiz adına düşüncemizi paylaşmak istiyorum. Gönlümüz böyle bir 1 Mayıs yaşanmasını arzu etmezdi Kazlıçeşme'de miting yapılması dileğimiz ise, karşılığını bulmadı. "

72 GÖZALTI VAR "

Gözaltı sayısı da veren Mutlu, " 72 gözaltı var bu saat itibariyle " dedi. Ulaşımın ne zaman normale döneceği sorusuna da yanıt veren Mutlu, " Metro hariç bütün ulaşım vasıtalarını tramvay metrobüs İETT otobüsleri deniz ulaşımı itbariyle normale döndürdük. Metroyla ilgili uygulamamızı bir müddet daha sürdüreceğiz. Metrodaki tedbirlerimiz devam etmektedir " dedi. Basın mensuplarından yaralananlar olduğunu hatırlatılması üzerine Mutlu, Basın mensuplarından mağduriyet yaşayanlara geçmiş olsun diyorum. Ama bu zorluğu sıkıntıyı hep birlikte yaşadık. Gönlümüzden geçen böyle bir kutlama değildi ama günlerdir sürdürdüğümüz sağduyu çabaları maalesef karşılık bulmadı" şeklinde konuştu.

" FEVKALADE ORANTILI VE DENGELİ BİR MÜDAHALE GERÇEKLEŞTİRDİK "

Müdahaleler sırasında yoğun gaz ve su kullanıldığının hatırlatılması üzerine Mutlu, " 22 polis memurunu yaralayan elinde sapanla demir bilye atan radikal grupları dağıtacaksınız ? Bunu yapmanın başka bir formülünü biliyorlarsa bize öğretsinler. Biz öğrenmeye hazırız. Biz bugün fevkalade orantılı dengeli bir müdahale gerçekleştirdik. Bu müdahalelerde elbette ki ben ne polislerimizin ne de sivil vatandaşlarımızın sıkıntı çekmesini istemezdik. Suyu yoğun olarak kullandık. Biz kimseye demir bilye ve taş atmadık. Attığımız gazdan polis memuru da etkilendi vatandaşımız da etkilendi. Onun için ben İstanbullulardan özür diledim. Keşke Türkiye Komünist Partisi gibi yapabilselerdi o vakit bu görüntüleri görmek zorunda olmayacaktık " şeklinde konuştu.

Vali Mutlu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde 22 bin polisin görev yaptığını bunlardan 2 bin 600'ünün il dışından gelen polis ekipleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Gelecek sene Taksim Meydanı'nın kutlamalar için açık olup olmayacağı sorusuna ise Mutlu, " Seneye bununla ilgili açıklamalarımı yaparım. Nerelerde toplantı yapılmalı sorumlu bir birey olarak neler yapılması konusunda değerlendirme yaptım ve şahsi fikirlerimi beyan ettim. Ben Kadıköy Taksim İstiklal caddesi gibi birtakım mahallerde bu tür gösterilerin yapılmasını çok uygun görmüyorum. Ama idareci olarak nasıl karar vereceğim ayrı bir konudur. Ama seneye bu şehrin valisi olursam nasıl karar vereceğimi o günkü şartlar içinde değerlendiririm " yanıtını verdi.

01 Mayıs 2013
Etiket; Vali, Mutlu, Hüseyin, 1 Mayıs, Marijinal Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
Rol model Altınordu
Kısa film heyecanı
TSYD Kupası Pepito'nun
Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
İzmir caz yapacak
Karşıyaka'da uzman işçi dönemi
92. yıldönümü armağanı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir