19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Hakemler kul hakkı yemesin



TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten, yeni sezonda hakemlerden en çok yürekli olmalarını istediğini belirterek, “İsteğimiz, hakemlerimizin kul hakkı yenmesine fırsat vermeden adil bir şekilde maç yöneltmeleri ve bu meslek haysiyetine uygun davranmaları” dedi.

2013-2014 Sezonu öncesi Üst Klasman Hakem, Yardımcı Hakem, Gözlemci, Mentörler ve FIFA Kadın Hakemlerine yönelik olarak Sakarya’nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirdiği Eğitim Semineri Kampı’nın açılışına katılan TFF Başkan Vekili Özerten, yeni sezonda hakemlerden en çok istediği şeyin yürekli olmalarını istediğini belirterek; “İçeride de söyledim kul hakkı yememeleri. Biz her takıma eşit mesafedeyiz Türkiye Futbol Federasyonu olarak. Takımların isimleri, renkleri hiçbir şey bizi ilgilendirmiyor. Önemli olan sahada hak edenin galip gelmesi. Hakemlerden de istediğim yüreklerini ortaya koymaları, bütün benliklerini kişiliklerini ortaya koymaları ve 2013 - 2014 sezonun pırıl pırıl bir sezon olması, hiç hakem konuşulsun istemiyorum. Yani buda şunun için, en önemli olan da bizim içinde en kıymetli Süper Toto Lig ondan sonra PTT 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig amatör ligler değil, en alttaki amatör ligden en ufak yaştan en üstteki Süper Lig’e kadar hakemlerimizin kul hakkı yenmesine fırsat vermeden adil bir şekilde maç yöneltmeleri ve bu meslek haysiyetine uygun davranmaları ve bence de futbolun yıldızları hakemlerdir. Futbolun gerçekten önündedirler ve bunu korumaları, kollamaları ve bu çıtayı giderek yükseltmeleri gerekiyor” diye konuştu.

’’HAKEMLERİN HER ZAMAN ARKASINDA OLDUK’’

Hakemlerin her zaman arkasında durduklarını belirten Özerten; “Bunu sayın Yıldırım Demirören adına da söyleyebilirim, biz her zaman hakemlerimizin arkasında olduk. Ama hakemlerde biz onların arkasında nasıl dimdik duruyorsak onlarda sahada dimdik durmaları lazım hata olmayacak mı, hata muhakkak olacak yanlışı kabul etmemiz mümkün değil. Yanlış olmasını istemiyoruz, zaten hakemlerimizin yanlış yapmadığı da herkes tarafından bilinen tescilli bir gerçek” ifadelerini kullandı.

’’SAHADAN ÇIKARKEN HERKES SARMAŞ DOLAŞ OLSUN’’

Kulüplerden de istekleri olduğunu belirten Özerten; “Kulüplerden beklentilerimiz centilmenliğe, Fair Play’e uyulması bu şekilde maçların devam etmesi, futbol alanlarının bir şenlik alanı haline gelmesi, futbolun bir oyun olduğunu herkesin unutmaması gerektiğini, mağlubiyetin onursuzluk galibiyetin onurların en büyüğü olmadığını düşünerek oynanan olaylardan 3 neticeden biri çıktığı zaman buna karşı herkesin hazırlıklı olması, sahaya çıktığı zaman nasıl FIFA’nın koymuş olduğu bir kuralla herkes tokalaşıyor, sahadan çıkarken de herkes sarmaş dolaş olsun, tüm tribünler şenlik yeri olsun, gönlümüz ister ki seyirci sayıları yüzde 50, yüzde 50 olsun. Şenlik yeri gibi olsun çünkü her şeyden önce bu birlik beraberliğe futbol sahalarına değil ülkemizin ihtiyacı var. Bu ülkede futbol ailesi olarak üstümüze düşen görevimizi yapalım bütün arzum bu” dedi.

20 Temmuz 2013
Etiket; ufuk, özerten, hakem, lig, tff Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
Kızlar tarih yazdı
Hedefe doğru bir adım daha
Kaf Kaf direniyor
Kaf Kaf, Efes'i gözüne kestirdi
Kaf Kaf'tan çifte standart isyanı
Göz Göz sonunu getiremedi
Yaşar'dan 'Rusya krizi' reçetesi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir